От ланда сондата ли е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Краси Кунчев
Автомобил:
Двигател:

От ланда сондата ли е?

Мнениеот Краси Кунчев » Чет 05 фев 2009 20:37

Колеги,преди време бях пуснал тема затова,че ми гасне колата,като я запаля.Имах съмнения за какво ли не,но в краина сметка се оказа,че проблема е от ланда-сондата.Много съм доволен от маистора,взе работата присърце.Въпроса ми обаче е следният.Преди смяната съм карал колата повече от година и аспуха ми беше идеално чист(без абсолютно никакви сажди).Сега обаче вече има такив,макар че като покарам повече на газ се поизчиства.Та предполагам,че това е от сондата,но дали с времето ще се оправи както беше,че това ме дразни? Майстора каза,че ще има период на адаптация на компа и сондата и аз на това разчитам. :banghead:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Re: От ланда сондата ли е?

Мнениеот nikolai_an » Чет 05 фев 2009 21:20

за каква кола става въпрос?по принцип 'адаптация'-та не ли стане на момента не я чакаи!метнал те е маистора

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Чет 05 фев 2009 22:56

ламбда - сонда се пише...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 06 фев 2009 19:08

dokros написа:ламбда - сонда се пише...

м..да една гръцка буква има със същото име,абе казвайте просто "кислороден датчик".На колегата с проблема-една диагностика в добър сервиз ще даде отговора,т.е. богата/бедна смес, реакция на ламбда-сондата.А на "газ" тая сонда не знам каква работа върши изобщо...,то може масълце да похапва моторчето и оттам -черен кюнец...И не виждам как да ти гасне колата, веднага след палене , от Ламбда -сондата-то по принцип я слуша компа със закъснение-след като подгрее.Бе да ти каже май стора как е оправил гасненето и според мен не е било от сондата

Потребителски аватар
Ventci_abf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ventci_abf » Вто 10 фев 2009 23:25

ако работи сондата на ниски обороти дава по богата смес за да нямаш колебания на оборотите

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”