не ми работи награването на седалката голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Dragostinov
Автомобил:
Двигател:

не ми работи награването на седалката голф 4

Мнениеот Dragostinov » Нед 01 фев 2009 21:47

има следните проблеми ако отида в порше ще ми свалят кожата ! значи не ми работи награването на седалката (моита) сьщо не работат и праскачките на фаровете ако некои знае по евтинно сервисче да ми пище на ЛС ! от софия сам Благодаря ! - не бяха открити съответстващи документи.

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с голф 4

Мнениеот kimif2008 » Нед 01 фев 2009 22:11

Dragostinov написа:има следните проблеми ако отида в порше ще ми свалят кожата ! значи не ми работи награването на седалката (моита) сьщо не работат и праскачките на фаровете ако некои знае по евтинно сервисче да ми пище на ЛС ! от софия сам Благодаря ! - не бяха открити съответстващи документи.

пробвай в АВИТЕЛ борово

Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Re: не ми работи награването на седалката голф 4

Мнениеот cornkiller » Пон 02 фев 2009 16:34

Колега,аз имах същите проблеми. Не ти трябва сервиз и сам можеш да се справиш!!!Та, за пръскалките на фаровете:
работят под налягане,или са запушени дюзите или ти е изгоряла помпичката.По лесно е да пробваш помпичката дали е изгоряла- вземаш една жица,отлачаш буксата на помпата(тай като имаш пръскалки и на предно стъкло и на фарове имаш две помпи,тази за фаровете е отпред на казанчето и се вижда, другата е някаде отзад и трудно се стига до нея)та с тая жица връзваш директно помпата към акумулатора и ако не тръгне отиваш за нова аз лично си взех на HELLA някаде към 40 кинта е,само си запиши фабричния номер на помпата трябва да е на някаква лепенка или щампован върху нея.За смяната и сега:ако имаш повечко вода в казанчето сложи леген отдолу.Помпата се държи на едно гумено уплътнение.Разкачаш маркучите от нея внимателно и леко я разклащаш и дърпаш едновременно,ще излезе малко трудно.След това слагаш гуемното уплътнение на новата помпа и я мушкаш пак внимателно във казанчето,закачаш маркучите и буксата и си готов.
За подгрева на сегалката:
Огледай си бушоните,ако няма изгорял някаде, под шофиорската седалка е буксата на реотаните,намира се по от лявата страна на седалката,по принцип малко трудно се стига там,но като се помъчиш и ще се справиш.ако буксата си е наред,проблема е или в прекъснат реотан или някаде ти прекъсва веригата.Можеш да извадиш копчето за включване на подгрева и да го замериш какъв ток и как излиза като го включваш и изключваш...
УСПЕХ!!!!

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Вто 03 фев 2009 23:48

cornkiller написа:За подгрева на сегалката:
Огледай си бушоните,ако няма изгорял някаде, под шофиорската седалка е буксата на реотаните,намира се по от лявата страна на седалката,по принцип малко трудно се стига там,но като се помъчиш и ще се справиш.ако буксата си е наред,проблема е или в прекъснат реотан или някаде ти прекъсва веригата.Можеш да извадиш копчето за включване на подгрева и да го замериш какъв ток и как излиза като го включваш и изключваш...
УСПЕХ!!!!

Пич, как точно да се огледа как включва и изключва копчето нещо не ми е ясно, тъй като в ключа има една интегрална схема и няколко транзистора...и те така
По скоро ако може да се види на кои пинове от буксата да се замери нагревателя в седалката!

Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cornkiller » Сря 04 фев 2009 11:37

Да така е най-добре.Моето копче ми го мери жичкаджия и ми каза че там било наред всичко.После поразрових малко из книжките за колата и видях че според зависи на коя степен е копчето пуска по различни гнезда на буксата под седалката ако може така да се каже.Завирах се под нея,мерих по буксата и май се оказва че имам прекъснати реотани, а тях как да ги прая не искам и да си помислям...... :( :roll:

Потребителски аватар
Malok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Malok » Съб 07 фев 2009 1:34

Ето го другия път потърси малко :) http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=11&t=53208
Дано съм ти полезен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”