Въпрос за закупуване на Голф 4
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Въпрос за закупуване на Голф 4
Здравейте,
ориентирал съм се към Голф 4 1.6. Кой двигател обаче?
Гледам, че се продават 1.6 2001 година 100 кс, пък в сайта на
Фолксваген, такива двигатели през тази година не се пройзвеждат.
Как е възможно това? Кой двигател ще ми препоръчате?
ориентирал съм се към Голф 4 1.6. Кой двигател обаче?
Гледам, че се продават 1.6 2001 година 100 кс, пък в сайта на
Фолксваген, такива двигатели през тази година не се пройзвеждат.
Как е възможно това? Кой двигател ще ми препоръчате?
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: Въпрос за закупуване на Голф 4
Колега има 3 вида 1.6 двигателя на голф 4:
1.6 SR, 101PS
1.6 16V 105PS (oт 2002г.)
1.6 FSI 110PS (от 2002/2003та г.)
Първия е най-лесен/изгоден за поддръжка, втория е по-икономичен и пъргав, третия е съответно най-икономичен и пъргав но и най-капризен като технология.
1.6 SR, 101PS
Първия е най-лесен/изгоден за поддръжка, втория е по-икономичен и пъргав, третия е съответно най-икономичен и пъргав но и най-капризен като технология.
- donMaranzano
Haralampi написа:Колега има 3 вида 1.6 двигателя на голф 4:
1.6 SR, 101PS
Добре, долният мотор 1.6 16 клапановият го гледам в един руски сайт пише, че започва да се произвежда от 2000 година така ли е?
- Haralampi
Не! 2002! И аз съм с такъв.
- houzeboy
- Автомобил:
- Двигател:
Дай пара и взимай моя =p
Перфектен 8клапанов, хайлайн !
Перфектен 8клапанов, хайлайн !
- donMaranzano
Не аз ще си купя от нов внос имам познати, които ще ми го докарат на добра цена. Просто ми беше чудно, че намерих много чуждестрани сайтове, австрийски, италиански в който пише 2001 година 16 клапанов 105 коня, даже има един 2000 година. И сега колегата, като ми написа, че няма такъв двигател от такава година и се облещих. Дай някакво повече инфо за твоят голф?
п.с. Забелязах, че си имал проблеми със скоростната кутия, не проявявам интерес. Съжалявам.
п.с. Забелязах, че си имал проблеми със скоростната кутия, не проявявам интерес. Съжалявам.
- Haralampi
Ако те интересува нещо конкретно за 1.6 16V или покупката и внос от чужбина - пиши на ЛС, имам известен опит и с 2те
Не ти предлагам никакви платени усслуги, спокойно
Не търгувам с коли нито продавам моята 

- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз за близо година с моя Golf толко проблеми имам че искрено ти препоръчвам 1.6 мотор с код на двигателя APF 2000г. неси купуваи че кунсомативите за него са все едно караш S класа.А и оште нешто тия котари с мотори 1.4 и 1.6 имат проблеми с скоросните кутии така че прави си сам сметката какво си купуваш.Пожелавам ти ако наистина си вземеш 1.6 да уцелиш наистина дабар и запазен автомобил и да си доволен 

- Haralampi
hdjfmr написа:Колега аз за близо година с моя Golf толко проблеми имам че искрено ти препоръчвам 1.6 мотор с код на двигателя APF 2000г. неси купуваи че кунсомативите за него са все едно караш S класа.А и оште нешто тия котари с мотори 1.4 и 1.6 имат проблеми с скоросните кутии така че прави си сам сметката какво си купуваш.Пожелавам ти ако наистина си вземеш 1.6 да уцелиш наистина дабар и запазен автомобил и да си доволен

Да знаеш ли - на останлите двигатели поддръжката е 4 пъти по евтина

Ако и ти си си го взел под мотото "Перфектен! Нов внос от Италия, само на 50 000 км" не ти е виновен двигателя

- hdjfmr
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам намерение да споря с когото и да било за котарите които си караме и ремонтираме и винаги казваме че са здрави и перфектни но елементарен пример ще ти дам провери колко струва термостата на този Golf с този код на двигателя APF и на твоя и ще разбереш за какво го предупреждавам а не после да си беи главата
както аз правя.

- Haralampi
hdjfmr написа:Нямам намерение да споря с когото и да било за котарите които си караме и ремонтираме и винаги казваме че са здрави и перфектни но елементарен пример ще ти дам провери колко струва термостата на този Golf с този код на двигателя APF и на твоя и ще разбереш за какво го предупреждавам а не после да си беи главатакакто аз правя.
Реших да те послушам:
термостат за APF - 18лв
термостат за моя AZD - 21лв.
И какво точно се опита да (до)кажеш така и не ми стана ясно. Ами следващия път си купи Астра

- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hdjfmr написа:Колега аз за близо година с моя Golf толко проблеми имам че искрено ти препоръчвам 1.6 мотор с код на двигателя APF 2000г. неси купуваи че кунсомативите за него са все едно караш S класа.А и оште нешто тия котари с мотори 1.4 и 1.6 имат проблеми с скоросните кутии така че прави си сам сметката какво си купуваш.Пожелавам ти ако наистина си вземеш 1.6 да уцелиш наистина дабар и запазен автомобил и да си доволен
Кажи колко пари грубо са му консумативите, питам от любопитство, защото скоро обслужих 1.8Т мотор?
Също така може да споделиш и за кутиите, какво им е проблемното?
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Гледам доста хора се оплакват, но аз за година и половина вече нямам никъкви проблеми с Голфа AKL мотор.В сервиз досега влизал само и единствено за обслужване. donMaranzano не знам от къде ще си купуваш колата, но задължително освен предгела мини и диагностина в някой добър сервиз.Аз така направих и всичко и беше ОК.
. Затова и взех бензинов Голф за доста парички, а бях отишъл за дизел.
Доста обикалях из Германия и сега съм много доволен.

- Haralampi
Ицку® написа:Гледам доста хора се оплакват, но аз за година и половина вече нямам никъкви проблеми с Голфа AKL мотор.В сервиз досега влизал само и единствено за обслужване. donMaranzano не знам от къде ще си купуваш колата, но задължително освен предгела мини и диагностина в някой добър сервиз.Аз така направих и всичко и беше ОК.. Затова и взех бензинов Голф за доста парички, а бях отишъл за дизел.
Доста обикалях из Германия и сега съм много доволен.
Няма как да не си доволен шом си взел бензинов вместо дизелов

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Предишната ми кола беше от германия, всичко супер, само дето последния път като се стопи снега се стопи и колата, такаче не мерси! Взел съм си италианка която не е виждала зима, ДИЗЕЛ и пали като кибрит сутрин, освен това и да му има има нещо поне ше знам за кво го ремонтирам, 1,6 мотора лично аз съм го карал в ибизи и тоя двигател в Г4 със скромната собствена маса от 1300кг е нищо друго освен мъртвец. Така мисля аз, иначе да, по-лесно се прави и обслужва 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”