Питане за ъпгрейд на ABF

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
inter_6
Автомобил:
Двигател:

Питане за ъпгрейд на ABF

Мнениеот inter_6 » Чет 12 фев 2009 1:01

Привет!
Значи замислям да сменям скоростната кутия със такава от Пасат 9А и да му сложа един чип,че сега голф-а си е абсолютно сток...
Интересува ме,ако някой е правил тест,примерно със vr6 174 голф или с някои от долу изброените автомобили(във стоков вариянт)да каже отзиви как се справя...или някаква подобна съпоставка...Гледам в един достоверен сайт

ABF 0-100 8.3 сек
VR6 0-100 7.6 сек
KR 0-100 8.1 сек
Renault 19 1.8 16v 0-100 8.1 сек
Bravo HGT 0-100 8.0 сек

Мисълта ми е след ъпрейда да ми дадете някакви ориентировачни цифри за 0-100 спраямо сток-а.Ако смъква със 4-5 стотни си е много за мене... :wink:

vr6vr6
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за ъпгрейд на ABF

Мнениеот vr6vr6 » Чет 12 фев 2009 14:13

Колега като за начало ти препоръчвам да махнеш средното гърне(което си е ебати тавата на абф-а) и катализара , няма да е лошо да му сложиш и едно конусче някое качествено kn ,jr обезателно с термощит ,че инанче ефекта се губи и става отрицателен даже..Скоростите също са много добър вариант.С такава скоростна кутия от 9а мотора имаи предвид,че ще ти падне максималната скорост,но пък колата ще стане доста по респонса и приятна за каране.На абф маховика е доста тежък и едно олекотяне с 2 килца ще му доидат много добре..С по горе изборените неща колата ще тръгне много по добре :D иначе за сравненията ,които си дал абф е пред хгт(147кс) и рендака и на 400м и на максимална скорост ..С кр нещата са малко по разлишни на 400м кр-а има предимство .Но от многото тестове ,които съм наблюдавал абф настига във високите 180 и минава кр-а :lol: а за вр6 мисля ,че е яснко кои е отпред и няма нужда да коментираме.Правил съм няколко тестове с доста читави абф -и до 200 разликаа е 4-5 коли някъде(като става въпрос за горе долу стокови машини с филтър и без катализаторче) 8)

Потребителски аватар
abf
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за ъпгрейд на ABF

Мнениеот abf » Чет 12 фев 2009 18:43

Има ли значение ефекта от това дали е конусен или спортен панелен защтото имам газово и ми казаха че не било хубаво да е конусен филтъра, а и в една тема бях чел, че през конусния влизал прах в двигателя и се повреждал?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”