Неравномерна работа на мотора при студен старт,защо?решено!
- silver bird
- Автомобил: Golf - Rover
- Двигател: 1.8 ABC - 400tdi
Неравномерна работа на мотора при студен старт,защо?решено!
Здравейте,колеги!Колата е VW Golf мотор ABS 1,8 90к.с.Колата се кара предимно на газ,но винаги паля на бензин.От няколко дни започна да работи неравномерно(да се дави и прекъсва),когато го запаля сутрин.Отхвърлих вариянта за проблем със запалителните свещи и кабелите,защото в момента,в който прехвърля колата да работи на газ всичко се стабилизира и няма проблеми(ако греша ме поправете,благодаря!)Имам съмнения в работата на ламбда сондата,защото когато работи на газ е добре,а на бензин е като стар трактор
,но това е така,когато е студена,ако колата е малко по топла и на бензин работи добре.Благодаря на колегите,взели отношение по проблема ми!

Последна промяна от silver bird на Чет 09 апр 2009 19:59, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Неравномерна работа на мотора при студен старт,защо?
Махни едната клема на акумулатора за 2-3 минути.Слагаш,палиш и ми ми пращаш 1 бр.бира по пощенския гълъб...
- silver bird
Благодаря за бързия отговор!Ще пробвам и ще кажа резултата 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
може с времето инжекторите да са се запушили
- silver bird
Пробвах с рестартирането на компютъра,чрез махане на клемата за известно време,но не се получи.Интересното е ,че започна да прекъсва след студен стар от както я бях оставил да стои известно време без да се кара.Докато е студена подавам рязко газ и дори не се замисля веднага се изфорсира,но работата на по ниски обороти е неравномерна.Колега каза за инжекторите....можеш ли да ми дадеш съвет как да ги "отпуша" може ли да стане с някоя добавка?
-
- Автомобил:
- Двигател:
silver bird написа:...
Начи при моноинжекциите на VW,от много каране на газ компютъра променя предварението и някои други нещица и принципно това е "софтурният" проблем с неравномерната работа.
Ако искаш можеш да си свалиш въздушния филтър,поизтупай го малко и пробвай.
Хардуерен проблем е запушването на дюзата на моноинжекцията.Ако наистина е това,според мен,няма смисъл от пари за добавки,ами направо я носи на ултразвуково почистване в някой сервиз.
Ако не е това,може да е нещо от бензиновата помпа или бенз.филтър.Хубаво е да се замери налягането,което прави бенз.помпа и да се провери дали отговаря на нормалното.Всеки читав сервиз ще има Аутодата,там стойностите ги има.
Друга причина за притрисане може да са свещи.
Още една причина - бобина,комутатор.Проверката е лесна - взимаш от приятел с тройка бобината и пробваш.
Други идеи не ми идват.
1.8 моно е идиото и глупако устойчив мотор,по принцип всичко по него е лесно,така че проблемът е малък,но дразнещ.
- silver bird
Колега въздушния ми фюлтър е чист а бензиновия го сменях с смяната на маслото мисля,че кабелите няма да са пречината,защото,ако имаше проблем с тях щях да имам и проблем,когато карам на газ.За бензиновата помпа-колата върви много добре от ниските обороти нагоре и ако имах проблем с налягането си мисля,че щях да го усетя в по високите обороти,а там нямам проблем по същата логика и за дюзата -ако беше запушена дали нямаше да имам проблем в по високите обороти
...може и да греша в разсъжденията си,но ми омразна,когато имам проблем да сменям наред докато се оправи.

- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Колега и аз съм с тоя двигател и на мен тая зима така забелязах че ми прави като запаля сутрин винаги на бензин и работата е неравномерна и да дам газ пак е така.И това е за около примерно 1-2 мин. и после се оправя на газ го няма това.Че се чудя и аз дали някой температурен датчик не ми прави проблем в началото...все едно заглъхва една такава и после като се постопли малко се оправя... 

- jagler
silver bird написа:Пробвах с рестартирането на компютъра,чрез махане на клемата за известно време,но не се получи.Интересното е ,че започна да прекъсва след студен стар от както я бях оставил да стои известно време без да се кара.Докато е студена подавам рязко газ и дори не се замисля веднага се изфорсира,но работата на по ниски обороти е неравномерна.Колега каза за инжекторите....можеш ли да ми дадеш съвет как да ги "отпуша" може ли да стане с някоя добавка?
според мен няма да е дюзата ,защото щеше да го прави постоянно така

- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги и при мен е същата ситуацията. Всичко по колата е ОК, но проблема се появява при по-студено време (но не винаги)!
И аз съм така а всичко е ток по колата затова карайте и не се притеснявайте много 

- KAIDIR
- Автомобил: A6 2.5 TDI
- Двигател: AEL
Здравейте аз сам със същия мотор 1800 моно ABS,СЕРВО. хем ,че не съм сигорен ,че е 90 коня за голф 2 става на въпрос ,но това е друга тема .виж смени си кабелите само да пробваваш защото може да ти накъсява моя така правеше и още прави ,но като ги смених да пробвам за два три дена изчезна това претрисане и като сложех старите сега пак си е тай ,но пуста криза няма свършване.Дано съм помогнал.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Запушена дюза или датчик за Т на охл. течност.
- silver bird
Колеги пробвах и с други кабели и сутринта пак беше така.Казахте за температурния датчик....какъв може да е проблема с него?Аз моя го сменях мисля миналата година,но незнам ,той как може да промени работата на двигателя при това положение?
- jagler
ами какво се чудиш с тези ментаци по магазините знам че хубав датчик струвал около 45лв. ,а има и за 15-16лв. Променя като дава грешни стойности на компа на колата и от там се бърка пропорциите на горивовъздушната смес.Значи може да се направи следното нещо;взема се нов датчик и се закача за клемата така отвън,без да се сваля стария само на букса.Сутринта на студено ще се види как се държи с новия и така...ама сега не ми се занимава с негоsilver bird написа:Колеги пробвах и с други кабели и сутринта пак беше така.Казахте за температурния датчик....какъв може да е проблема с него?Аз моя го сменях мисля миналата година,но незнам ,той как може да промени работата на двигателя при това положение?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”