Здравейте! Имам Голф 3, 1.9 тди, чистачките ми си работят, но се чува странен шум откъм машинката на едната, та дори и в купето. Когато тръгват и спират като че ли и релето долу чатка. Какъв ли е проблема...?
Другото което е на задното стъкло не ми пръска вода, а помпичката се чува. Помогнете!
Звук от машинките на чистачките...???

аз си реших проблема с шума от машинките като ги смазах - става като махнеш кората и напръскаш всички подвижни части със смазващ спрей.
Относно шума от релетата има си го.... незнам защо но при мен особенно на задната чистачка се чува много..?!!
За пръскалката на задното стъкло провери изхода от кзанчето ако там всичо е о.к, виж за влага около левия праг по цялата дължина в купето /ако не се лъжа там минаваше шлауха/
- dj_jay_p
- Автомобил:
- Двигател:
сякаш ше падне голямо развиване, за да стигна до мястото където машинката върти другия механизъм. за да махна кората май трябва да развия и рамената на чистачките???
Последна промяна от dj_jay_p на Пон 16 фев 2009 19:57, променено общо 1 път.
Ако са "изпечени" почти е невъзможно да останат здрави! не се подвеждай по шлица за отвертка не е винт а нит който излиза заедно с основата - П-образна пластмасичка която след като нита се набие в нея се разтваря и реално това държи цялата история
Махането им става с нещо като права отвертка например или каквото и да е друго "приспособление" чрез което внимателно под периферията последователно от всички страни се надига нагоре, след един момент нататък е желателно да се доиздърпа на ръка
специално за Шумен знам място където тези нитове се продават 0.50 лв 1 бр. или нещо такова беше
Махането им става с нещо като права отвертка например или каквото и да е друго "приспособление" чрез което внимателно под периферията последователно от всички страни се надига нагоре, след един момент нататък е желателно да се доиздърпа на ръка
специално за Шумен знам място където тези нитове се продават 0.50 лв 1 бр. или нещо такова беше
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
- dj_jay_p
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Звук от машинките на чистачките...???
ехеее, то станало почти година не съм ги разглобявал. бръмчат и работят. даже вече свикнах. дано няма проблеми и занапред 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”