приток на въздух в купето при завиване-голф 3
приток на въздух в купето при завиване-голф 3
здравейте на всички.първо да започна с модела на колата голф 3 1.8ми-90к.с.,92г.от скоро забелязах ,че при завиване(и в двете посоки) има засилен приток на въздух с купето от към таблото.не е от въздуховодите!понеже предното ми стъкло е пукнато в края и вероятно е лепено си мислех че е от там ,защото се чува и леко тракане като че ли от него при нестабилни обороти но като се опитам да го побутна не мърда.огледах под двг-то но нищо не забелязах нередно!ако някой има някакво обяснение за ситуацията ще съм му безкрайно благодарен!айде със здраве
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
Re: приток на въздух в купето при завиване-голф 3
при мен е само като завивам надясно
не знам от какво е, но ще следя темата
не знам от какво е, но ще следя темата
...
Последна промяна от abf на Вто 17 фев 2009 22:07, променено общо 1 път.
и при мен на завой влиза външен въздух
от къде? как? немога да разбера. Колата е венто.
от къде? как? немога да разбера. Колата е венто.
Мислех си че само моя е така,но явно си е често срещано явление
.
При завой надясно навлиза струя през въздуховодите
Не е от стъклото колега,да знаеш
.При завой надясно навлиза струя през въздуховодите
zevsa написа:здравейте на всички.първо да започна с модела на колата голф 3 1.8ми-90к.с.,92г.от скоро забелязах ,че при завиване(и в двете посоки) има засилен приток на въздух с купето от към таблото.не е от въздуховодите!понеже предното ми стъкло е пукнато в края и вероятно е лепено си мислех че е от там ,защото се чува и леко тракане като че ли от него при нестабилни обороти но като се опитам да го побутна не мърда.огледах под двг-то но нищо не забелязах нередно!ако някой има някакво обяснение за ситуацията ще съм му безкрайно благодарен!айде със здраве
Не е от стъклото колега,да знаеш
току що говорих с бащами и ме светна че и при него е така но става въпрос за микробус ивеко на 2 годинки(новичък)???
- дзвера
- Автомобил: ford escape
- Двигател:
и аз се нареждам в списъка,но при мен идва под таблото(в краката) струята при десен завой
-
bocotam
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хмммм ...
е па нали въздуха си има маса, при завой колата се завърта, а въздуха в купето с лека инерция реагира и се получава завихрянето за което говорите.
а па може и да не е тека
е па нали въздуха си има маса, при завой колата се завърта, а въздуха в купето с лека инерция реагира и се получава завихрянето за което говорите.
а па може и да не е тека
-
Atanas14
- Автомобил:
- Двигател:
баш така си е, при завой се размества выздуха в купето. тъй като този отзад и отдолу е по-студен ти се струва че духа отвън
оффф,дано сте прави че това е нормално че колко пари налях по голфетката
и колко още има да давам....ако това се обяснява наистина с това за разместването на въздуха и някой няма друго логично обяснение нека модераторите заключват темата.айде със здраве и карайте разумно!

и колко още има да давам....ако това се обяснява наистина с това за разместването на въздуха и някой няма друго логично обяснение нека модераторите заключват темата.айде със здраве и карайте разумно!
-
jero82
- Автомобил: BORA 2.0 115 hp
- Двигател: APK
са6тиа проблем при мен,скасан ман6он на скоростите
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
jero82 написа:са6тиа проблем при мен,скасан ман6он на скоростите
При теб е проблем, но това за което говорят колегите е съвсем нормално
jero82 написа:са6тиа проблем при мен,скасан ман6он на скоростите
мда това е възможно, ама чак толкова да е скъсан, ще си проверя моя
Tomcat написа:баш така си е, при завой се размества выздуха в купето. тъй като този отзад и отдолу е по-студен ти се струва че духа отвън
ако беше така, с бмв-то дето се въртеше като лудо, само болен щях да съм
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Стига,бе..аз не мога да намеря отвор кабелче да прокарам..чак вятър да става
Като погледна обективно-има клапа за входния въздух(на онова положение малко пред 1-ва степен на парното е отворена),отделно под страниците на задната броня има специални клапи ,некакви пластмасови с гумен "шлякатарник"(спец.термин
),ролята им е вентилация в посока навън.Та в тая насока,ако са заминали гумените..клапи,при рязка маневра да се получва нещо като засмукване от обтичащия купето въздух,съответно подналягането в купето се компенсира с приток на свеж вятър от предния вход (там налягането е повишено от челно съпротивление)...Егати теорията сътворих,може само аз да си я разбера май.. 
Като погледна обективно-има клапа за входния въздух(на онова положение малко пред 1-ва степен на парното е отворена),отделно под страниците на задната броня има специални клапи ,некакви пластмасови с гумен "шлякатарник"(спец.термин
- radkov97
- Автомобил: Голф
- Двигател: AGU-1999
и при мен се получава по същия начин(при завой навлиза студе въздух).исе питах дали не е от парното?1.8,абс
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”