От 9 години карам МК2 с дв.2G на бенз. и газ, но вече доста остаря. Затова купих още един МК2 - с дв.PN с електронен карбуратор.Колата е нов внос от Германия.Няма газово. Докарана е на ход и засега няма проблеми.
Има обаче едно "но" - вече 4-5 човека ми казват: "като се скапе този карбуратор сложи си обикновен".
Та въпроса ми е :толкова ли се скапват, никой ли не кара с такъв карбуратор 2ЕЕ? Или пък се скапват когато се сложи газово?
Ще бъда благодарен ако споделите мнения!
Мнения за дв.PN с електронен карбуратор
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
Re: Мнения за дв.PN с електронен карбуратор
колега кофти работа са тия карбуратори
/Ecotronic мисля че ги водеха/,лично имам наблюдения върху два автомобила с такива карбуратории собствениците им не казват добри думи за него.по принцип на всеки карбуратор като му сложиш газ рано или късно
.според мен си го карай на бензин и си свиркай.на един приятел му се прецака и тогава сложи газ и сега няма ядове
/Ecotronic мисля че ги водеха/,лично имам наблюдения върху два автомобила с такива карбуратории собствениците им не казват добри думи за него.по принцип на всеки карбуратор като му сложиш газ рано или късно
.според мен си го карай на бензин и си свиркай.на един приятел му се прецака и тогава сложи газ и сега няма ядове-
TheSheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи те карбураторите са си доста добри(според мен). Икономични, стабилни, но скапе ли се нещо много трудно ще намериш части за него. Идеалният заместител е Кейхин 2 от ауди 80.
Аз лично съм с една гумичка да ми държи оборотите постоянно на 1100 защото се прецака 'вакумния регулатор на дросела'.
Аз лично съм с една гумичка да ми държи оборотите постоянно на 1100 защото се прецака 'вакумния регулатор на дросела'.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
От 2004 имам PN внос от Германия, като да е минал 50 000км до сега, от които повечето извънградско. Баща ми го палеше директно на газ дори зимата, като го караше до село веднъж в месеца. По двигателя съм сменил повдигачите (подозирам, че защото 4 години се караше с евтини масла 15w40 тип омв), една ремъчна шайба, гарнитура на капака и датчика за маслото. Другото са консумативи. Харчи ми около 8 газ извънградско, софийско 11-12 с леко тежък десен крак. Единственото гадно е че не можеш да регулираш празния ход - примерно при мен чат пат идва леко нисък - към 1 деление под 1000 оборота и колата започва малко да тресе, но предполагам това има решение и не е болка за умиране.
Между другото колко излиза въпросната смяна на 2ее с читав Кейхин като части+труд при добър майстор?
Между другото колко излиза въпросната смяна на 2ее с читав Кейхин като части+труд при добър майстор?
-
totomoto
- Автомобил:
- Двигател:
Икономични, стабилни, но скапе ли се нещо много трудно ще намериш части за него. Идеалният заместител е Кейхин 2.
Аз лично съм с една свинска опашка да ми държи оборотите защото се прецака 'вакумния регулатор на дросела'.Навил съм му 85000 км.от 2002г.докарах го на ход от Германия.Железен е подарих го на баща ми за 6 години съм дал 300лв за поддръжка.
Аз лично съм с една свинска опашка да ми държи оборотите защото се прецака 'вакумния регулатор на дросела'.Навил съм му 85000 км.от 2002г.докарах го на ход от Германия.Железен е подарих го на баща ми за 6 години съм дал 300лв за поддръжка.
- mityomk
- Автомобил:
- Двигател:
вакума им е проблема иначе биват а за икономия са перфектни
- bomber
- Автомобил:
- Двигател:
theultimate написа:От 2004 имам PN внос от Германия, като да е минал 50 000км до сега, от които повечето извънградско. Баща ми го палеше директно на газ дори зимата, като го караше до село веднъж в месеца. По двигателя съм сменил повдигачите (подозирам, че защото 4 години се караше с евтини масла 15w40 тип омв), една ремъчна шайба, гарнитура на капака и датчика за маслото. Другото са консумативи. Харчи ми около 8 газ извънградско, софийско 11-12 с леко тежък десен крак. Единственото гадно е че не можеш да регулираш празния ход - примерно при мен чат пат идва леко нисък - към 1 деление под 1000 оборота и колата започва малко да тресе, но предполагам това има решение и не е болка за умиране.
Около 300 ми излезе
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
колега,със същия двигател съм и съм мн доволен,колата я карам вече около година и съм навъртял над 50000км,по двигателя съм сменил само тампона под карбуратора и семеринга на коляновия вал,върви си перфектно и н газ и на бензин и не харчи много,единствения проблем с карбураторчето ми беше като сменях тампона че не обърнах мн голямо внимание на вакумните маркучета и ги поразместих малко,едното даже се беше скъсало,но след намеса на компетентни хора и смяна на вакумните маркучета всичко се оправи
ако попаднеш на добър двигател според мене ще останеш доволен 

-
danaildel4ev
- Автомобил:
- Двигател:
georgeX2 написа:От 9 години карам МК2 с дв.2G на бенз. и газ, но вече доста остаря. Затова купих още един МК2 - с дв.PN с електронен карбуратор.Колата е нов внос от Германия.Няма газово. Докарана е на ход и засега няма проблеми.
Има обаче едно "но" - вече 4-5 човека ми казват: "като се скапе този карбуратор сложи си обикновен".
Та въпроса ми е :толкова ли се скапват, никой ли не кара с такъв карбуратор 2ЕЕ? Или пък се скапват когато се сложи газово?
Ще бъда благодарен ако споделите мнения!
колега имам такъв от 9 години и карборатора ми замина на 3 година и сега сам с 2е2 но като цяло много здрав мотор
- kiko946
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: AAZ 1992 g
Аз също имах точно такъв PN мотор 1.6 - 70 ps ..един ден открих,че колата не работи както трябва.na малки обороти 4 ти. цилиндър не работеше мотора тресеше и отзад като слушах аспуха се чуваше неравномерната работа на двигателя...много трудно открих причината от смукателния колектор за 4 ти цилиндър има свързана тръбичка ге образна от твърда гума провеждаща вакум не помня за къде /доколкото си спомням осигуряваща вакум за спирачаната система/...беше спукана...смених я и 4 ти цилиндър заработи нормално.
... искам да допълня, че на големи обороти от силния вакум тръбичката се свива слепва се скъсаната част запушва притока на въздух /допълнителния/,който обеднява сместа на малки обороти и затова с настъпване колата си работеше добре.
... искам да допълня, че на големи обороти от силния вакум тръбичката се свива слепва се скъсаната част запушва притока на въздух /допълнителния/,който обеднява сместа на малки обороти и затова с настъпване колата си работеше добре.
- georgeX2
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за мненията.
Ще видим какъв късмет съм извадил
Ще видим какъв късмет съм извадил
-
stanimir_0
- Автомобил:
- Двигател:
аз също съм с пн мотор и карб 2ее работи перфекно на газ, на без нещо не ще да рамжи добре на ниски обороти ма мои от бенза да е... много съм доволен пушка на 4-върт пали и в най-големите студове на газ само не знам нормално ли е в града ми гори 13 газ зимата(сега) и не го натискам много, а извън града 8-8.5 газ ина4е е много пъргав мотор след като мине 3500 оборота сякаш му идват невероятно много коне и така не съжалявай направил си добър избор
-
TheSheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе мойта на 4та умира ... Сигурно трябва да и пусна повечко газ, защото иначе пък е страшно икономична. 
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
stanimir_0 написа:аз също съм с пн мотор и карб 2ее работи перфекно на газ, на без нещо не ще да рамжи добре на ниски обороти ма мои от бенза да е... много съм доволен пушка на 4-върт пали и в най-големите студове на газ само не знам нормално ли е в града ми гори 13 газ зимата(сега) и не го натискам много, а извън града 8-8.5 газ ина4е е много пъргав мотор след като мине 3500 оборота сякаш му идват невероятно много коне и така не съжалявай направил си добър избор
ако си с електрически изпарител е нормално,зимата един път докарах до 17/100 газ,но сложих вакумен и сега лапа по 10/100 градско
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Газовата е въпрос на регулировка. Преди ми харчеше 13 на спокойно градско каране, след намесата на TheMachine ми харчи с поне литър по-малко и то на стабилна ръчка. Но си зависи - живея в краен квартал и рядко карам в сериозни задръствания. В центъра няма как да е толкова. Извънградско преди харчеше 8-9 при 4 човека ~100км/ч, сега не съм пробвал.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”