Антена на тавана

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Антена на тавана

Мнениеот webdude » Пет 18 яну 2008 14:44

Значи ...

Като купих колата, тя нямаше стерео, говорители (има само декорадивни капаци). Нямаше и антена. Свалях кашаците на дупките за говорители и по всичко личи, че колата не е имала стерео или антена. Както повечето от вас знаят в багажника на колата има едно листче което упоменава опциите на автомобила. Сравних ги с такива на колега и точно на местата на стерео и антена при мен има "---". Въпроса ми е дали бих могъл да си сложа (и как) антена на тавана, защото така повече ми харесва. Има дупка и на калника но там има само една тапа. Зад капачето (което е на мястото кудето би бил касетофона) има само един кабел който е захранващ, кабели за антена или говорители няма ...

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 18 яну 2008 16:27

:arrow:

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Re: Антена на тавана

Мнениеот iliankocov » Съб 19 яну 2008 0:15

webdude написа: Въпроса ми е дали бих могъл да си сложа (и как) антена на тавана, защото така повече ми харесва.

еммм да бих ти казал най - лесния и прост вариянт за антена на тавана без бушене и трошене - продават се срещу 3лв декаоративни... сроят перфектно, а ако искаш да имаш антена и изкарай от калника (доколкото виждам имаш голф 3) и мисля че проблема ти е решен но ти си знаеш......Поздрави! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 19 яну 2008 9:23

Явно ще е от калника ... макар че по ми харесва на тавана. Декоративна няма да сложа (глупаво е).

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Съб 19 яну 2008 9:32

webdude написа:Явно ще е от калника ... макар че по ми харесва на тавана. Декоративна няма да сложа (глупаво е).

Много е готина декоративната антена,на тавана .
Аз имам вътрешна на предното стъкпо,която е активна.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Съб 19 яну 2008 12:01

webdude написа:Явно ще е от калника ... макар че по ми харесва на тавана. Декоративна няма да сложа (глупаво е).
Аз незнам защо се чудиш-като имаш място на калника-сложи я там.А ако искаш да си сложиш антена на покрива трябва да го пробиеш.Но предполагам се сещаш че от това няма да излезе нищо хубаво :?
Успех в монтажа!

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 19 яну 2008 12:19

da6o_amvr написа:
Аз незнам защо се чудиш-като имаш място на калника-сложи я там.А ако искаш да си сложиш антена на покрива трябва да го пробиеш.Но предполагам се сещаш че от това няма да излезе нищо хубаво :?
Успех в монтажа!

Май си прав ...

Потребителски аватар
Cyberloner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cyberloner » Съб 19 яну 2008 15:09

Абе това с антената е малко тъпа работа на тавана... или си сложи на калника, или на огледалото за обратно виждане, което е вътре в купето, при мен е на огледалото и хем не пречи, хем си работи чудесно, а и не се притеснявам да отида на машинна автомивка(не че някога бих си закарал колата на мивка, при положение, че имам двор :) )

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 19 яну 2008 20:41

Приятелю здравеи. Значи относно антените, вьпроса стои така ,щом няма на покрива антена(за голф -3) говоря, е за немския пазар. Поне наблюденията ми са такива, за немския пазар ,слагат антената в предния ляв калник (оригинално).Та значи твоя голф е немец :lol: , следователно не би трябвало да има и климатик (оригинален),виж от една антена трьгнахме каде отидохме :D . А италианците за тяхния пазар ги искат сьс антена на покрива(а сега де), и сьс допьлнителни малки мигачи на калниците(предните).Та те това е ,според мене кьдето има оригинално дупка слагаи там няма смисьл да дупчиш колата. :roll:

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 19 яну 2008 20:52

slavi ivanov slavov написа:Приятелю здравеи. Значи относно антените, вьпроса стои така ,щом няма на покрива антена(за голф -3) говоря, е за немския пазар. Поне наблюденията ми са такива, за немския пазар ,слагат антената в предния ляв калник (оригинално).Та значи твоя голф е немец :lol: , следователно не би трябвало да има и климатик (оригинален),виж от една антена трьгнахме каде отидохме :D . А италианците за тяхния пазар ги искат сьс антена на покрива(а сега де), и сьс допьлнителни малки мигачи на калниците(предните).Та те това е ,според мене кьдето има оригинално дупка слагаи там няма смисьл да дупчиш колата. :roll:

Колата е от Италия (все пак имах оригиналния талон) ... по този въпрос няма съмнение и климатика е оригинален. Колата просто няма (и не е имала) антена. Малките мигачи ги имам. Има дупка на калника която е запушена с тапа. Кабели няма никакви (освен тези за захранване). Прочети внимателно какво съм написал.

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Съб 19 яну 2008 22:49

баткааа с декоративната си е чиста работа и после слагаш една на огледалото както каза колегата и си свиркаш :dance: .....декоративната си е перфектна и ако я залепиш хубаво няма падане ...... незнам защо си усложняваш живота....

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 19 яну 2008 23:02

iliankocov написа:баткааа с декоративната си е чиста работа и после слагаш една на огледалото както каза колегата и си свиркаш :dance: .....декоративната си е перфектна и ако я залепиш хубаво няма падане ...... незнам защо си усложняваш живота....
Декоративна няма да сложа ...
Ще сложа на калника най вероятно

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Съб 19 яну 2008 23:16

ти си знаеш най - добре :wink: :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 19 яну 2008 23:46

Колега направо не вярвам че има втори случай такъв :D И моята беше с тапа в калника, декоративни капаци по вратите, и оригинален капак на мястото на радиото. Вътре беше с оригиналната букса, забодена точно на гърба на този капак. Очевидно беше, че тази кола през целия и живот докато стигне до мен /11 г./ не й е било слагано радио. Такова беше заключението и на сервиза в който ми сложиха СД-то. Интересно тия италиянци не им ли е била нужна музика в тая кола :) Както и да е, сложих си антена в калника. Сам. Преди да отида да ми монтират СД-то. Купих си антена Бош от Ауто+ за 22-3 лева /не е автоматична, разпъва се ръчно/. Не знам дали е от антената или от СД-то /изпратиха ми го от Америка, но не е нещо скъпарско, някаква тяхна си марка/ или и от двете но засега съм много доволен от радиото. Така че не се занимавай с глупости, ами си бодни една свястна антена в калника и си слушай радиото :D . Както каза един майстор антена за 4 лв. хваща като за 4 лв., антена за 24 лв. хваща като за 24 лв. :D
Между другото в отговор на един колега по-нагоре и моята е от италия пък няма антена на покрива а има място за такава в калника. Колата си има всички бордови книги, включително и сервизна книжка водена първите няколко години, явно докато е била на лизинг. Вътре в книжката, както и в багажника си има стикер при разкодирането на който си излиза че е произведена във Волфсбург но е предназначена за пазара в италия. Климатика ми е оригинално поставян. Т.е. това за мястото на антените не е определящо.

Потребителски аватар
webdude
Двигател:

Мнениеот webdude » Нед 20 яну 2008 0:05

slav написа:Колега направо не вярвам че има втори случай такъв :D И моята беше с тапа в калника, декоративни капаци по вратите, и оригинален капак на мястото на радиото. Вътре беше с оригиналната букса, забодена точно на гърба на този капак. Очевидно беше, че тази кола през целия и живот докато стигне до мен /11 г./ не й е било слагано радио. Такова беше заключението и на сервиза в който ми сложиха СД-то. Интересно тия италиянци не им ли е била нужна музика в тая кола :) Както и да е, сложих си антена в калника. Сам. Преди да отида да ми монтират СД-то. Купих си антена Бош от Ауто+ за 22-3 лева /не е автоматична, разпъва се ръчно/. Не знам дали е от антената или от СД-то /изпратиха ми го от Америка, но не е нещо скъпарско, някаква тяхна си марка/ или и от двете но засега съм много доволен от радиото. Така че не се занимавай с глупости, ами си бодни една свястна антена в калника и си слушай радиото :D . Както каза един майстор антена за 4 лв. хваща като за 4 лв., антена за 24 лв. хваща като за 24 лв. :D
Между другото в отговор на един колега по-нагоре и моята е от италия пък няма антена на покрива а има място за такава в калника. Колата си има всички бордови книги, включително и сервизна книжка водена първите няколко години, явно докато е била на лизинг. Вътре в книжката, както и в багажника си има стикер при разкодирането на който си излиза че е произведена във Волфсбург но е предназначена за пазара в италия. Климатика ми е оригинално поставян. Т.е. това за мястото на антените не е определящо.

За антената ще направя както ми каза.

В талона имаше вписан един собственик. Знам, че ще се смеете ама нищо - 29 набор. Даже имам и копие от документа му за самоличност :shock . Сервизни документи обаче никакви ... :roll:

Моят според ВИН кода е произведен в Брюксел ? Не знаех, че са правили голфове там.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”