Проблем с Километража на Голф 3 ГТИ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Marty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с Километража на Голф 3 ГТИ

Мнениеот Marty » Сря 04 фев 2009 2:14

Здравейте колеги имам много странен проблем от скоро с километража на Голфа и ще съм много благодарен, ако някои ми хелпне понеже не мога да го хвана от къде идва проблема... значи проблема е следният:
Изрязва ми по странен начин цифрите от дигиталния дисплей които показва тоталните километри.
Ето и снимки за тези които немогат да ме разберат.
:arrow:
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 5/dsc00370
http://pics.data.bg/categories/1/%d0%be ... 9/dsc00371

Пробвал съм какво ли не свалях акумулатора уж за да го нулирам но пак неиска да се оправи.
По интересното е обаче че седи така известно време, часове, ден или два и се оправя след което изведнъж пак се бъгва и пак така... :? За сега имам само някакви не сигорни съмнения че се влиае нещо от времето когато е по влажно и студено но не съм сигорен понеже сега от зимата ми го прави толкова често иначе преди това нямаше проблем... Благодаря предварително :да:

Потребителски аватар
pesho_sl
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AGR 1998

Re: Проблем с Километража на Голф 3 ГТИ

Мнениеот pesho_sl » Сря 04 фев 2009 10:23

По мое лично, НЕкомпетентно мнение, понеже съм разглобявал не веднъж въпросното табло и съм гледал какво има вътре, мога само да предположа, че проблема е от самото ЛЕД дисплейче. По-точно - то е една черна паралелепипедна кутийка закрепена с 4 винтчета на платката, вътре в нея е дисплея и едни гумени нещица - отгоре и отдолу на дисплейчето така както го виждаш - които предават сигналите за километрите от таблото на дисплея. Та предположението ми е, че това гуменото отдолу може да прави слаба връзка м/у дисплея и таблото. Отвори го, виж го, не е нищо сложно! Аз лично съм го разглобявал поне 10-тина пъти!

Потребителски аватар
Marty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty » Чет 05 фев 2009 19:17

Хмммм окей колега сигорно като ми остане повечко време ще го разчовъркам да погледна и там как са нещата. Мерси и, ако има други предложения свиркаите. :wink:

Потребителски аватар
Marty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty » Съб 14 фев 2009 13:09

pesho_sl написа:По мое лично, НЕкомпетентно мнение, понеже съм разглобявал не веднъж въпросното табло и съм гледал какво има вътре, мога само да предположа, че проблема е от самото ЛЕД дисплейче. По-точно - то е една черна паралелепипедна кутийка закрепена с 4 винтчета на платката, вътре в нея е дисплея и едни гумени нещица - отгоре и отдолу на дисплейчето така както го виждаш - които предават сигналите за километрите от таблото на дисплея. Та предположението ми е, че това гуменото отдолу може да прави слаба връзка м/у дисплея и таблото. Отвори го, виж го, не е нищо сложно! Аз лично съм го разглобявал поне 10-тина пъти!

Колега разглобих го гледах го но всичко си е ок препипах го даже за студени спойки но без резултан несе сещам какво друго може да се направи явно самото дисплейче си се скапа поради незнам каква причина. :roll:

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Съб 14 фев 2009 20:38

Marty написа:
pesho_sl написа:По мое лично, НЕкомпетентно мнение, понеже съм разглобявал не веднъж въпросното табло и съм гледал какво има вътре, мога само да предположа, че проблема е от самото ЛЕД дисплейче. По-точно - то е една черна паралелепипедна кутийка закрепена с 4 винтчета на платката, вътре в нея е дисплея и едни гумени нещица - отгоре и отдолу на дисплейчето така както го виждаш - които предават сигналите за километрите от таблото на дисплея. Та предположението ми е, че това гуменото отдолу може да прави слаба връзка м/у дисплея и таблото. Отвори го, виж го, не е нищо сложно! Аз лично съм го разглобявал поне 10-тина пъти!

Колега разглобих го гледах го но всичко си е ок препипах го даже за студени спойки но без резултан несе сещам какво друго може да се направи явно самото дисплейче си се скапа поради незнам каква причина. :roll:

А пробва ли да смениш, т.е. да им размениш местата на ония гумените работи за които ти писах?

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Нед 15 фев 2009 1:32

на мен пък ми прилича на кварц... и дисплея не е LED ,а е течнокристален 7-сегментен :wink:
Километрите 66 443 толкова ли са? или отпред не излиза някоя цифра?

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Нед 15 фев 2009 10:44

hp7909 написа:на мен пък ми прилича на кварц... и дисплея не е LED ,а е течнокристален 7-сегментен :wink:

Вече е превъртан явно - т.е. минал е 299999 км, а това като стане се нулира показанието и надписа "total" изчезва. Иначе и аз бях чел, че е с кристали, ама аз като го отворих, като го гледах ми изглеждаше на най-обикновенно стъкло, даже се отчупи малко в едното крайче. :beer

Последна промяна от pesho_sl на Пон 16 фев 2009 10:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Marty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty » Нед 15 фев 2009 21:58

pesho_sl написа:
hp7909 написа:на мен пък ми прилича на кварц... и дисплея не е LED ,а е течнокристален 7-сегментен :wink:

Вече е превъртан явно - т.е. минал е 299999 км, а това като стане се нулира показанието и надписа "total" изчезва. Иначе и аз бях чел, че е с кристали, ама аз като го отворих, като го гледах ми изглеждаше на най-обикновенно стъкло, даже се отупи малко в едното крайче. :beer

Ми нее превъртян Тотала си го имаше попринцип просто явно единия ред от дисплея нещо се скапа и несе вижда еденицата отпред на 166443км е попринцип. Иначе колега аз неги видях тези пластинки понеже като го разглобих се оказа, че и 2-те дисплейчета са споени за платката и няма как да бъдат отделени от нея единственото което можеше да се направи е да се препипа за студени спойки но не помогна. :cry:

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Пон 16 фев 2009 10:08

Marty написа:
pesho_sl написа:

Вече е превъртан явно - т.е. минал е 299999 км, а това като стане се нулира показанието и надписа "total" изчезва. Иначе и аз бях чел, че е с кристали, ама аз като го отворих, като го гледах ми изглеждаше на най-обикновенно стъкло, даже се отупи малко в едното крайче. :beer

Ми нее превъртян Тотала си го имаше попринцип просто явно единия ред от дисплея нещо се скапа и несе вижда еденицата отпред на 166443км е попринцип. Иначе колега аз неги видях тези пластинки понеже като го разглобих се оказа, че и 2-те дисплейчета са споени за платката и няма как да бъдат отделени от нея единственото което можеше да се направи е да се препипа за студени спойки но не помогна. :cry:

Вижте го за студени спойки, ако не е от тях по-добре си вземи друго табло, че да знаеш кога да сменяш маслото ;) Това, че са запоени - лоша работа.

Потребителски аватар
Marty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty » Вто 17 фев 2009 1:21

Еми то маи на там отиват нещата в краен случаи ще търся някво друго като за моя голф и така.
Помеждо другото някакъв колега не продаваше ли такова тъбло но със сини Циферблати и със мили, че я виждах май някаде обявата му но сега нещо нея намирам...

Golfadjiqta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfadjiqta » Вто 17 фев 2009 18:28

vra6tan mu e kimetrite :063:

кирилица
mod edit: batmilko

Потребителски аватар
pesho_sl

Мнениеот pesho_sl » Вто 17 фев 2009 18:34

Golfadjiqta написа:vra6tan mu e kimetrite :063:

Ти пък от къде си сигурен, да не е бил твой? :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2
И като пишеш пиши на КрилицА!

Потребителски аватар
sigi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sigi » Сря 18 фев 2009 16:09

не е от връщане на километри и аз имам същия проблем даже от време на време ако е много студено ми се прецаква и чесовника така че не е от връщане на километри явно дефектират тия дисплейчета

Потребителски аватар
Marty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Marty » Сря 18 фев 2009 17:38

sigi написа:не е от връщане на километри и аз имам същия проблем даже от време на време ако е много студено ми се прецаква и чесовника така че не е от връщане на километри явно дефектират тия дисплейчета

Е колега, ако намериш някво решение на проблема свиркай :wink:

kalin_peev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_peev » Сря 18 фев 2009 17:58

Здравей колега, според мен проблема е в самото дисплейче, просто има деформация на елементите от които е направено то дължаща се на промяната на температурата и просто му е дошло времето, мога да ти помогна със следното имам едно табло с часовник на около 70 хиляди от моя голф, от което можеш да използваш или само диспея или целия километраж. Смених го щото исках с обортомер, ще ти го дам за 15 лева, неискам да звучи като, че ли искам да ти пробутам старото си табло, не не е така просто искам да помогна. Според мене колкото и да го човъркаш няма да се стабилизира, но това си е мое мнение. Пожелавам ти успех, ако случайно не намериш друго табло звънкай ми на 0888238916 Калин. Поздрави.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”