Колеги помагайте ако си отрежа спортните пружини

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf_Gti2.0
Автомобил:
Двигател:

Колеги помагайте ако си отрежа спортните пружини

Мнениеот Golf_Gti2.0 » Пон 16 фев 2009 23:53

:horror: Здравейте колеги, искам ако можете да ми съдействате ако си отрежа спортните пружини(червени) предницата ми ще падне ли по-ниско и с колко навивки да ги отрежа :horror: :bowdown
Амортисьорите са ми чисти газови (без примеси) и дали ще ми тропа
:horror: :bowdown колеги помагайте щтот голфчето ми не мяза на нищо и направо не мога да го гледам сами вижте"москвич412" :bowdown :horror:

Последна промяна от Golf_Gti2.0 на Сря 18 фев 2009 11:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Re: Колеги помагаите ако си удрежа спортните пружини

Мнениеот mr_bush » Вто 17 фев 2009 0:08

Оправи си правописа! ако можеш...

До 1на намотка е достатъчно

Потребителски аватар
propparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот propparo » Вто 17 фев 2009 1:08

А мен ако питаш първо си оправи окачването че особено отзад амортисъорите са ти издъхнали тотално.

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 17 фев 2009 1:50

propparo написа:А мен ако питаш първо си оправи окачването че особено отзад амортисъорите са ти издъхнали тотално.

Ами ако задните пружини са му омекнали,или на снимката колата е с 500 кг цемент в багажника?Тогава пак ли амортесьорите са му заминали?Стойката на колата зависи от пружините,стабилноста от амортисьорите!
Спортните пружини работят на друг принцип от стандартните и не ти препоръчвам да ги режеш особено в комбинация с НЕ спортни амортесьори защото и те работят по-различно .Ако беше с нормални стандартни пружини можеше да резнеш една врътка ,която е равна на около 2 см разлика в стойката на колата,които обаче не са фатални за амортесьора......абе те са много нещата и вариантите ама ти сигурен ли си ,че тия пружини предните са спортни ?Да не би и амортесьорите да са спортни ,че и да са с регулиране и просто да са вирнати от реглажа,дай повече инфо за противника!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 17 фев 2009 2:40

Абре не си много прав! Когато една десет годишна пружина омекне и се смачка определено зависи стабилността от нея... Амортисьора какъвто и да го слагаш файда няма! Казвам ти пример от личен опит с риск да се претрепя... Добре, че господ гледа....

propparo написа:А мен ако питаш първо си оправи окачването че особено отзад амортисъорите са ти издъхнали тотално.

Височината на автомобила зависи изцяло от пружините! ;)

Потребителски аватар
Golf_Gti2.0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Gti2.0 » Вто 17 фев 2009 11:17

didkoltd написа:

Ами ако задните пружини са му омекнали,или на снимката колата е с 500 кг цемент в багажника?Тогава пак ли амортесьорите са му заминали?Стойката на колата зависи от пружините,стабилноста от амортисьорите!
Спортните пружини работят на друг принцип от стандартните и не ти препоръчвам да ги режеш особено в комбинация с НЕ спортни амортесьори защото и те работят по-различно .Ако беше с нормални стандартни пружини можеше да резнеш една врътка ,която е равна на около 2 см разлика в стойката на колата,които обаче не са фатални за амортесьора......абе те са много нещата и вариантите ама ти сигурен ли си ,че тия пружини предните са спортни ?Да не би и амортесьорите да са спортни ,че и да са с регулиране и просто да са вирнати от реглажа,дай повече инфо за противника!

:bowdown Колега оверявам те че багажникът е празен пружините сам ги купил комплект от морга и амортисиорите не се регулират за това се чудя кво да правя одзаде тази височина е добре интересува ме кбо да направя и одпреде да е така:bowdown :063:

Потребителски аватар
guzarin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guzarin » Вто 17 фев 2009 11:33

хах колега нз но би трябвало предницата да е по тежка от задницата и следователно тя да е малко по ниска но при теб нещо не си личи я пробаи да размениш пружините предните задни и обратното, щот нещо ми се струва че не са мн еднакви тия пружини . Ам тфа си е моя идея ако някой колега е по компетентен да дава съвети :)

Потребителски аватар
Golf_Gti2.0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Gti2.0 » Вто 17 фев 2009 12:26

guzarin написа:хах колега нз но би трябвало предницата да е по тежка от задницата и следователно тя да е малко по ниска но при теб нещо не си личи я пробаи да размениш пружините предните задни и обратното, щот нещо ми се струва че не са мн еднакви тия пружини . Ам тфа си е моя идея ако някой колега е по компетентен да дава съвети :)

Колега ако можех щях да го направя задните пружини са по тесни от предните мерси все пак за съвета но не става така :wink:

aito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aito » Вто 17 фев 2009 17:06

различни са ти пружините затова.4 еднакви и с каквито и амортисъори да си ще изглежда както трябва ако са читави пружините.

Потребителски аватар
valkilmera
Автомобил: Golf3 4 Audi A3
Двигател: ABS AZD 8P

Мнениеот valkilmera » Вто 17 фев 2009 17:24

Колега!!!
На мен ли така ми се струва или и на 2те снимки имаш обретен наклон на земята(колата не е на равно)
Я удари някоя снимчица на по-равен участък и ако обичаш не изкривявай волана а го остави в нормално право-все едно си караш в права посока!!!
В твойте снимки виждам максимално затруднение за преценка с опит нещо за ШАШМА!!!
Дано не съм прав...

Потребителски аватар
Golf_Gti2.0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Gti2.0 » Вто 17 фев 2009 21:49

valkilmera написа:Колега!!!
На мен ли така ми се струва или и на 2те снимки имаш обретен наклон на земята(колата не е на равно)
Я удари някоя снимчица на по-равен участък и ако обичаш не изкривявай волана а го остави в нормално право-все едно си караш в права посока!!!
В твойте снимки виждам максимално затруднение за преценка с опит нещо за ШАШМА!!!
Дано не съм прав...

Колега утре ще кача снимки и калата не е на наклон просто си и е такава стиката за това казвам яе не знам ко да правя :oops:

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 18 фев 2009 10:52

Golf_Gti2.0 написа::horror: Здравейте колеги, искам ако мовете да ми съдействате ако си одрева спортните пружини (червени), предницата ми ще падне ли по-ниско и с колко навивки да ги одрежа :horror: :bowdown
Амортисиорите са ми чисти газови (без примеси) и дали ще ми тропа ?
:horror: :bowdown колеги помагаите щтот голфчето ми не мяса на нищо и направо не мога да го гледам сами вижте"москвич412" :bowdown :horror:

:shock :shock :shock

Потребителски аватар
Golf_Gti2.0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Gti2.0 » Сря 18 фев 2009 11:09

Zoran написа:
Golf_Gti2.0 написа::horror: Здравейте колеги, искам ако мовете да ми съдействате ако си одрева спортните пружини (червени), предницата ми ще падне ли по-ниско и с колко навивки да ги одрежа :horror: :bowdown
:horror: :bowdown колеги помагаите щтот голфчето ми не мяса на нищо и направо не мога да го гледам сами вижте"москвич412" :bowdown :horror:

Ще помогнеш ли :shock :shock :shock

Потребителски аватар
Golf_Gti2.0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf_Gti2.0 » Сря 18 фев 2009 11:10

Golf_Gti2.0 написа:
Zoran написа:

Ще помогнеш ли :shock :shock :shock

Извинявам се, но не се научих да пиша кат хората моля да ме извините

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 18 фев 2009 13:01

Колега, недей да режеш нищо, просто иди при някой майстор да ти сложи отзад втулки от стар амортисьор под чашката за пружините и ще ти се вдигне задницата - изпробвано е!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”