Патрона на шофьорската ключалка се вади
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Патрона на шофьорската ключалка се вади
Здравейте, колата е Сеат Ибиза 2 97ма година. Въртя с ключа патрона на шофьорската врата но палчето на вратата не помръдва! Освен това патрона се и вади много лесно. Някой сблъсквал ли се е с това ?
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: Патрона на шофьорската ключалка се вади
Здравей колега,
Два пъти се сблъсквам с този проблем.На патрона от вътрешната страна има едно ухо на което се закачва едно лостче, което отключва и заключва колата.Може да се е счупил патрона или самото лостче /направени са от алуминиева сплав и лесно се чупят/.От автоморга купуваш една стара дръжка с патрон и отиваш при ключар.Това мога да те посъветвам.
Два пъти се сблъсквам с този проблем.На патрона от вътрешната страна има едно ухо на което се закачва едно лостче, което отключва и заключва колата.Може да се е счупил патрона или самото лостче /направени са от алуминиева сплав и лесно се чупят/.От автоморга купуваш една стара дръжка с патрон и отиваш при ключар.Това мога да те посъветвам.
- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
да така е , масов проблем е за модела ! дръжката 2-ра у-ба е 20-25 лв / прехвърляш обаче патрончето за да не останеш с 2 ключа ! 
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много ви благодаря колеги! Искам да попитам дали при смяната трябва да свалям вътрешната кора на вратата ?
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Относно патрона-ключарите подреждат пластините по оргиналния ти ключ и няма да караш колата с два ключа.
За кората - най вероятно е да се наложи сваляне. Вероятноста да изпуснете нещо, което ще падне във вратата е голяма.
За кората - най вероятно е да се наложи сваляне. Вероятноста да изпуснете нещо, което ще падне във вратата е голяма.
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
И при мен се случи същата ситуация, дръжката излиза лесно навън след като развиеш
болта отстрани на вратата. Кората поне при мен се наложи да я махам понеже бяха
паднали вътре една шайба и прожината дето държи патрона на местото му.
А пък проблема си го реших чрез съвета на колегата Slav от тая тема:
viewtopic.php?f=5&t=69537&hilit=+%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD
Захванах го със стоманена тел и стана много добре.
болта отстрани на вратата. Кората поне при мен се наложи да я махам понеже бяха
паднали вътре една шайба и прожината дето държи патрона на местото му.
А пък проблема си го реших чрез съвета на колегата Slav от тая тема:
viewtopic.php?f=5&t=69537&hilit=+%D0%BF%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD
Захванах го със стоманена тел и стана много добре.
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
и при мен на голфа е така,май наистина е масово явление този проблем! 
-
adv_petrov
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е масов, особено за ибизите, на моята съм сменял патрона няколко пъти, струва около 20-25 лв на смяна. Кофтито е че новото лостче дето слагат пак е анадолско и държи до година максимум.
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
Този проблем е че някой ти е натегнал ключалката и я е разбил скоро се занимавах и аз с бравата на шоф. врата ,НО ТЪЙ КАТО ЗА ТВОЙ КЪСМЕТ И ЗА МОЙ се е счупило едно лосче вътре което завърта една пластмаса към централното.Това лосче струва 2лв. захванато е за едно ухо към ключалката а от другата страна е като плоска отверка за това ти се вади патрона.Втора ръка дръжка взех за 10лв. пренаредих си патрона с пластинките от двата събрах един защото копеленцето ги беше помляло.Сега реших проблема кардинално;взех два стари ключа от ключар които не стават за моя патрон за 5лв двата ,стрязах ги така че да потъват навътре поизпилих малко направих малка дупцица от 1мм. в края на всеки за да мога да ги вадя с една кукичка ,ако ми откаже централното.И така вече не могат да ми чупят ключалките копеленцата...
Кукичката съм я скрил до батериите на дистанционното на колата ми и е винаги в мен. 
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, няма никакви следи от натягане на ключалката. Единствено баща ми му позапъваше ключалката скоро и се наложи да я пръскам с ВД40. Благодаря на всички за отговорите ! Дано да успея да се добера до падналите части като шайби и парчета от дръжка като махна колоната за касетофона вместо да махам кората 
P.S. лостчето продава ли се като отделна част или да не си губя хич времето и да взимам цяла дръжка.
P.S. лостчето продава ли се като отделна част или да не си губя хич времето и да взимам цяла дръжка.
- jagler
отиваш и питаш в магазина там ти отварят програма с целия механизъм,ако знаеш коя част е те ще ти кажат. 
-
miroslavkonstantinov
- Автомобил:
- Двигател:
Колега нямат ги по авто частите ключарите се снабдяват от някаде но не знам от каде мен ме обърса зимата 15 лева с поставянето за тази миниатюрна пластинка накрая с кукичка точно пет минути работа но като я нямам новата като я шмиргилеше да я донамести ми се стори че не е алуминиева .
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Отиваш със талона на автомобила при официален вносител по номера на рамата ти вадят чаркуляка че са 5-6 дължини струва под 10лв 
При теб проблема е в н-р 17 от скицата
http://www.vagcat.com/p/B138/837000.png
При теб проблема е в н-р 17 от скицата
http://www.vagcat.com/p/B138/837000.png
-
miroslavkonstantinov
- Автомобил:
- Двигател:
Да абсулютно точно същото нещо е сменя се елементарно.Но като го нямах броих 15лева че маи не бяха и 20лева беше зимата трябва смазване на ключалките.
- jagler
Точно това същото в ауто+ струва 2лв. под номер 17 от скицата.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”