Всяка помощ ще е добре дошла!!!Golf3 1.8 ABS Спирачен проблем
- Biotest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Golf3 1.8 ABS Спирачен проблем
Става въпрос за отпред.Значи ляво колело спира повече от дясното,яде ми накладките за норматив.Най-интересното е че буталцата и двата апарата се прибират изключително лесно с отверка
,на други коли съм виждал с щанга да се извършва тази манипулация.Това според мен е индикация,че не задържат или знам ли ?! Преди 5 дена смених спирачни маркучи (всичките 4) поради съмнения за вътрешни скъсвания.Ефекта от смяната е поразителен...бях занемарил системата-2г не бях сменял течността,а маркучите никога
Преди малко прибирайки се към вкъщи ми се наложи да спра маалко по екстремно и с учудване установих,че пак лявото колело забива.Понеже не разбирам кои знай колко,не мога разбера дали левия апарат задържа повече или десния не хваща достатъчно? Значи като натисна спирачката и пусна волана върви направо
няма примерно да бяга наляво,сега като забие колелото(лявото) ясно на каде отива...Абе гледах из търсачкта има няколко подобни теми ама нищо конкретно т.е. чрез тях не можах да си реша проблема
Всяка помощ ще е добре дошла!!!
Всяка помощ ще е добре дошла!!!- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Golf3 1.8 ABS Спирачен проблем
Провери някой диск да няма ръб примерно, при мен от кофти диск ми заминаваха накладките 
- Biotest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дисковете са на 4 месеца,нямат никакъв ръб но пък за сметка на това вече са криви
Това са вече 2 комплект дискове и накладки които сменям,незнам толкова ли са фалшиви,тия апарати ли така ги съсипват
Колата е много поддържана,сменям всичко още преди да се счупило.Никой още не ми е дал конкретен отговор за проблема ми,това са спирачки-шега не бива с тях
Ей сега на скоро си купих Brembo Max с накладки ATE за отпред и ATE за отзад,сервизен комплект за барабан.Страх ме е да сменям още да не се кривнат и те... Да започна подмяна на принципа проба-грешка ми звучи несериозно 

Тея брембо кво менте са не е истина-аз съм с такива от лятото но 2008г и до зимата се изкривиха много яко и сега волана бие та се не трае-ще ги махам скоро 

- Biotest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дали са ментаци и моите времето ще покаже...но проблема ми е друг колега.. 
- di4evv
- Автомобил: ауди а 4
- Двигател:
според мен обезвъздушаване наново.тез маркучета да не са някои ментаци да са се раздули щото и тва го има
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Biotest,провери ги на тестер за спирачки,веднага ще покаже разликата.Аз залагам на "слаб" десен апарат,натискаш повече щото нали трябва все пак да спреш,вследствие десните накладки помагат донякъде-но основно усилието се поема от левите,което води до споменатото износване.Егати теорията съчиних..Успех
P.S.Провери за омасляване на накладки и/или диска,недопустимо е наличието на каквато и да е мазнотия,с кореселин ги почисти ако трябва!
P.S.Провери за омасляване на накладки и/или диска,недопустимо е наличието на каквато и да е мазнотия,с кореселин ги почисти ако трябва!
- Biotest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега не разбрах само "слаб" наистина
,за натискането повече на педала: еми не натискам повече
колата си спира както си му е реда ама като забият гумите влачи ляво колело,тогава е страшното
Иначе теорията ти я разбрах...
Иначе теорията ти я разбрах...-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
На тестера има едни индикаторни стрелки,които показват спирачното усилие на измерваното колело(на КАТ нал' си виждал,на канала).Идеята ми е,че няма как да се усилят,а по скоро дефектите са в отслабване на силата ,която апарата предава към накладките.Причини:задържане,блокиране на цилиндърче,може и да се "посуква" буталцето в него,...раздути или скъсани маншети на буталцето,...може в "паразитната" част (там супорт ли се казва..) да задържа,...може и въздух да има в апарата..Идеята е на стенда да се прецени точно кой не е в норма.Науката започва с измерване 
- morjito
- Автомобил:
- Двигател:
колега....първо провери дали не е от водачите(когато те са клеасали апарата неможе да се движи както трябва и е възможно да не натиска силно)и друго...скоро смених накладките на един голф..и от тогава нема спиране..видях се в чудо,клиента се връща и вика нема педал....та се оказа помпа..като го вдигнах на подемника и като натисне педала спира само единия спирачен кръг..другия беше заминал(това става при мен сефте но колегата ми каза че му се е случвало,от кофти течност и като прибереш цилиндърчетата жлизат буклуците в помпата и се прецаква...така и стана смених помпата и сега спира перфектно...така че провери си първо водачите ти би трябвало да си с пласмасовите.ако лесно се движат и няма блокирали провери си кръговете на помпата---
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Biotest,само да подсетя-голфа е с кръстосана спирачна система (поне тези без ABS),да не излезе проблема по диагонала 

- Biotest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ми сега като сменях маркучите и течността погледнаха и помпата и казаха че : "рядко се срещат такива екземпляри и че реагира много остро...",каквото и да значи това! Запомних това изречение заради "реагира много остро" Сега на тема боклуци в системата...3 тубички със спирачна течност отидоха за чистене.Моето наблюдение беше,че беше средно бистра
, принципно като остарее течността трябва да стане черна или някав тъмен цвят (ако греша поправяйте).След празниците ще я водя да я гледат,за сега събирам мнения да знам какво да гледам и да питам,пък и смятам че темата ще е полезна и за други!!!
Айде да питам сега,като 1 кръг не работи да кажем (колата няма ABS)...какво трябва да е поведението на колата?
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Губиш диагонал,например:предно ляво и задно дясно,като се има в предвид наличието на "кантар" или "закъснители" на някои модели ,при плавно спиране (не ляга предницата) работи само единия диагонал.Това би трябвало да предотврати поднасяне,иначе нямам обяснение защо е такова техническото решение.На Жигите беше разделение предни-задни.
Направи ми впечатление и на мен израза "остра реакция",това на едно от колелата ли го установиха или на всички?Ако е само на едно,то обяснението според мен е липса на съпротивление в "дефектния" кръг,т.е. цялото усилие се предава на един кръг и той реагира "остро",демек предава по-голямо спирачно усилие.
Специално си погледнах техн.книжка на колата,убеден съм в диагоналната схема.А дали дефекта е в помпа,въздух,спир.цилиндър или приводи-само щателна проверка ще установи
Направи ми впечатление и на мен израза "остра реакция",това на едно от колелата ли го установиха или на всички?Ако е само на едно,то обяснението според мен е липса на съпротивление в "дефектния" кръг,т.е. цялото усилие се предава на един кръг и той реагира "остро",демек предава по-голямо спирачно усилие.
Специално си погледнах техн.книжка на колата,убеден съм в диагоналната схема.А дали дефекта е в помпа,въздух,спир.цилиндър или приводи-само щателна проверка ще установи
- morjito
- Автомобил:
- Двигател:
колега вземи я вдигни на някой подемник,качи някой вътре да натисне педала и веднага ще усетиш кои колела държат и кои не,от там ще разбереш дали е помпа-ако държът например предно ляво и задно дясно а другите две по слабо значи е помпа,ако само предно дясно не държи значи проблема е в апарата или водачите или самия спирачен цилиндър е клеясъл или блокирал това са вариантите според мен
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”