колата е Golf 3/2.0/115/ADY
Проблем със скоростите
Проблем със скоростите
така,проблема ми е следния:при бързо превключване от 1ва на 2ра предавка се чува едно стържене/хъркане,но ако изчакам леко и включа по-бавно няма проблем
,както и от 3та на 2ра няма проблем.проблема е само като включвам от 1ва на 2ра рязко,другите предавки също са си наред.някой има ли представа от какво може да е това?Благодаря
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със скоростите
и при мен има подобен проблем доста рядко но се случва -ма мен ми отговориха че не е голям проблем и че това са синхронизатори ,майка ми има поло 97 г при нея го има същия проблем само че като включиш 5 като преди това си пуснал по инерция
- hristian37
- Автомобил: Голф 6 ТДИ
- Двигател:
- Контакти:
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И при мен го има, когато е студено. Трябва да пробваш да превключваш при различни обороти. При мен точно на 2000 оборота превключва мигновенно без стържене или забавяне. Като загрее няма проблем. Дотолкова съм свикнал сутрин да превключвам на 2000 от първа на 2-а, че вече съм го забравил този проблем 
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема го има при почти всички по-стари VWs.Забелязал съм че го прави, когато съединителя не е натиснат до дупка и когато маслото не се е разбило хубаво.По принцип става рядко, явно съм му усвоил начина.Понякога ми се струва, че известна част от проблема се крие в не добре регулирана лостова система, като че ли лоста не може да се вкара достатъчно добре на втора ???
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”