откачен рефлектор Голф 4
-
stoyanz
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: ATD
- Контакти:
откачен рефлектор Голф 4
Сменях крушката до акумулатора и понеже ме мързеше да го свалям, явно в теснотията натиснах по силно като закачах скобата и се откачи рефлектора. Откачен е от горната врътка за настройване вероятно, защото като регулирам височината с моторчетата се движи, но в най-високо положение свети доста ниско. Опитах се да го придърпам към врътката, но не постигнах нищо. Някой успял ли е да закачи рефлектора без да сваля фара, респективно бронята ? Че в тоя студ....
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: откачен рефлектор Голф 4
Вместо да се мъчиш си свали бронята и фара.
-
GVG
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Аз правих подобна операция, вярно на свален фар, но... След различни опити да закача рефлектора обратно с какво ли не, като включително ми мина и идеята да сваля стъклото на фара, накрая намерих една здрава тел, закривих края като кукичка, подхванах рефлектора, придърпах го рязко и си влезе на мястото. Опитай и на място, може да се получи.
-
stoyanz
- Контакти:
GVG написа:Аз правих подобна операция, вярно на свален фар, но... След различни опити да закача рефлектора обратно с какво ли не, като включително ми мина и идеята да сваля стъклото на фара, накрая намерих една здрава тел, закривих края като кукичка, подхванах рефлектора, придърпах го рязко и си влезе на мястото. Опитай и на място, може да се получи.
Кукичката на лицето на рефлектора ли я закачи? Не го ли надраска така?
Това ме навежда на мисълта, че мога да сваля крушката отново и през отвора с един парцал с два пръста да натисна да видими дали няма да стане.
-
GVG
Закривената част беше къса, около 5 мм. Закачих я в края на лицето на рефлектора, там където е ябълката и леко я насочих към гнездото, където трябва да влезе и с рязко придърпване я вкарах. Рефлектора не личи да е надраскан. Това го правих при свалена задна капачка и крушка. При мен видимостта беше добра.
-
stoyanz
- Контакти:
GVG написа:Закривената част беше къса, около 5 мм. Закачих я в края на лицето на рефлектора, там където е ябълката и леко я насочих към гнездото, където трябва да влезе и с рязко придърпване я вкарах. Рефлектора не личи да е надраскан. Това го правих при свалена задна капачка и крушка. При мен видимостта беше добра.
А коя крушка беше свалил, за късите светлини ли ?
-
GVG
Бях свалил капачката и крушката на късите, защото от тази страна рефлекторът се беше извадил от ябълката. Те са май общо три ябълки - две от горната страна и една долу, където е закрепена оста на машинката за регулиране. Ако при теб се е извадил от другата страна, сигурно и от там ще може.
-
stoyanz
- Контакти:
GVG написа:Бях свалил капачката и крушката на късите, защото от тази страна рефлекторът се беше извадил от ябълката. Те са май общо три ябълки - две от горната страна и една долу, където е закрепена оста на машинката за регулиране. Ако при теб се е извадил от другата страна, сигурно и от там ще може.
Точно горния край на късата светлина увисна, ама аз останах с впечатление че се е измъкнало при врътката за регулиране, която е в средата на рефлектора, а то явно ябълката е в края. Утре ще се разбере.
-
stoyanz
- Контакти:
Значи съвсем лесно се разреши проблема. Махнах само кутията на акумулатора за да се отвори малко място, махнах отново крушката за късите светлини, сложих си ръкавица за да е сигурно че няма да мацам по рефлектора, и с единия пръст през отвора за крушката натиснах леко и рефлектора се намести
. После вече по обратния път всичко се слага без излишно натискане, а само с леко странично разклащане,самият аз се учудих колко лесно се намести и щипката която притиска крушката и клемата.
Благодаря на колегата GVG за идеята която ми даде с телта и се отървах от излишно разкачане на брони и фарове.
. После вече по обратния път всичко се слага без излишно натискане, а само с леко странично разклащане,самият аз се учудих колко лесно се намести и щипката която притиска крушката и клемата.Благодаря на колегата GVG за идеята която ми даде с телта и се отървах от излишно разкачане на брони и фарове.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”