Г4 задни пружини или амортисьори
Г4 задни пружини или амортисьори
Колеги, прави ми впечетление, че при малко по остър завой задницата доста "ляга" - за разлика от предницата. Как да разбера дали проблема е в амортисьорите или пружините. При натиск - няма парзитни клатения - т.е. амортисьорите са ОК. Сменял съм предните амортисьори, но задните не съм. Може ли от там да идва различното "накланяне" при завой между предницата и задницата. Има ли някакъв тест- при който да разбера дали проблема идва от амортисьори или пржини ? 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Г4 задни пружини или амортисьори
Амортисьора държи нагоре,както го описваш по скоро проблема е в меки пружини.И при мен ситуацията е подобна,по неравности колата много се клати аз това го отдавам на меки пружини не на изпуснали амортисьори.Като си натисмеш задницата надолу този натиск го поема пружината,като я пуснеш движението нагоре го смекчава амортисьора,най много при второто натискане трябва да стегне.
Сложи едни хубави пружини и ще си решиш проблема!
Сложи едни хубави пружини и ще си решиш проблема!
благодаря за съвета колега. Какво разбираш под "хубави пружини". Проверявал съм на 1-2 места. Цените са между 80 и 120 лв. Можеш ли да предложиш марка ?
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Ами зависи от ефекта който търсиш,има много писано за спортното окачване ползвай търсачката.
Всичко зависи от ефекта който търсиш!!!
Всичко зависи от ефекта който търсиш!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”