питане за скорости

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

питане за скорости

Мнениеот peachbaby » Съб 21 фев 2009 16:39

здр.днес ми се случи следното-сутринта искарах колата и отидох да си взема кафе.оставих колата пред кафенето и слязох.когато се качих и тръгнах усетих че превключването на скоростите става необичаино лесно.от както сам купил колата имам луфт на скоростния лост,знам че трябва да сменям ония джиджавки по лостовата система но все не мога да се наканя.питането ми е от какво се получи тази разлика в превключването и има ли проблем от това?не знам дали има връска с скоростите но ми се е случвало и педала на саединителя да става по-мек.това става по рядко,но когато ми се случи за първи път имах чувството че педала нещо се е откачил-а скоростите си се включваха лесно.ако на някои му се е случвало нещо такова нека сподели.колата е голф 3 aft 101коня 96г.

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Re: питане за скорости

Мнениеот GTspecial » Съб 21 фев 2009 16:53

При мен се случва същото , когато двг-то загрее достатъчно,всички части се сработват по-добре при достигане на оптимална температура.Мисля , че е нормално!
П.С. 1.8 ABS

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 21 фев 2009 17:01

след като си покарал малко маслото в скоростната се е затоплило и разбъркочило...
кофти масълце на скоростите , иска ново и хубаво изцяло синтетично не слънчогледово 2но рафинирано и 3но дестилирано

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Съб 21 фев 2009 17:11

масло на скоростите не сам сменял.скоро сменях масло на мотора и помолих да се погледне и това на скоростите.казаха ми че си е добре.не е за смяна.а това сас загрялото масло на ск.е вярно но в много случаи карам колата доста по далго време примерно 100-200-300км без спиране и тази разлика в превклучването я е нямало.а би трябвало колкото по далго караш толкова по лесно да се превклучва(е не точно но :lol: )

Потребителски аватар
shirosama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shirosama » Сря 04 мар 2009 1:06

Карам същия голф и ми е направило впечатление, че когато оставя да работи колата известно време на свободна скорост след това скоростите му се сменят по - лесно, по-леко. Това не се получава при дълго шофиране например или от загрялата система. също не се получава така и когато я издухам на високи обороти. Обяснение-според мен така на свободна скорост при равномерни обороти извършва равномерно смазване на цялата система... :beer

Потребителски аватар
ripai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ripai » Сря 04 мар 2009 21:36

При мен пък обратното се получава при дълъг път лоста се спича и друдно се мести лоста

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 04 мар 2009 23:14

peachbaby написа:здр.днес ми се случи следното-сутринта искарах колата и отидох да си взема кафе.оставих колата пред кафенето и слязох.когато се качих и тръгнах усетих че превключването на скоростите става необичаино лесно.от както сам купил колата имам луфт на скоростния лост,знам че трябва да сменям ония джиджавки по лостовата система но все не мога да се наканя.питането ми е от какво се получи тази разлика в превключването и има ли проблем от това?не знам дали има връска с скоростите но ми се е случвало и педала на саединителя да става по-мек.това става по рядко,но когато ми се случи за първи път имах чувството че педала нещо се е откачил-а скоростите си се включваха лесно.ако на някои му се е случвало нещо такова нека сподели.колата е голф 3 aft 101коня 96г.

Кафе..захар?От него ще да е.. :Mr Green Fun
Каква ти е кутията(тип)

Потребителски аватар
peachbaby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peachbaby » Чет 05 мар 2009 8:28

колега това са данните в багажника.знам 4е там някаде има информация за скоростите но не знам кое от си4ки 4исла е :oops:
ABCD0001 (Large).JPG

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Чет 05 мар 2009 8:34

Срещу кода на мотора AFT ти пише и кода на кутията а той е DGG :да:

nevenrapof
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nevenrapof » Пон 09 мар 2009 22:24

Аз съм с голф 4 1.6 и преди смяната на маслото в скоростната кутия като беше студена колата влизаха нормално и лесно скоростите а като загрее проблемен ми беше втория зъб.Сега като го смених като е студена колата втора влиза трудно и хърка,а кото позагрее колата се пооправя малко. :o
Кутията е DLP някой нещо да сподели за нея?

ivanivanovsofia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivanivanovsofia » Пон 09 мар 2009 22:30

по принцип всички хора казват за маслото то пак това защо да го сменяш то износва ли се не бе износва се кутията особено на барзите :beat_butt2

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”