Въпрос свързан с окачване на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Vw_DOHC_16v
Автомобил:
Двигател:

Въпрос свързан с окачване на голф 3

Мнениеот Vw_DOHC_16v » Пет 25 фев 2011 20:00

Здравейте колеги :wink:
Да карам по същество...
Въпроса ми е , тампоните които слагат по ладите между прожините , за по "вирнат" автомобил и ако мога да
кажа по твърда возия аджеба стават ли за голф 3?
Интересува ме без никакъв проблем ли ще ги поставя и ще стоят ли там ?
И по конкретно за задните прожини?

:012: Ще ви помоля да пишете само ако знаете нещо конкретно за темата( и тези които знаят за какво става на въпрос)?

Благодаря ви!!! :bowdown

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос свързан с окачване на голф 3

Мнениеот golf_III_2e » Пет 25 фев 2011 22:05

има и друг вариант за повдигане , избиват се 4ашите на които лягат пружините и под 4ашите се слага втулка(тръба).

Потребителски аватар
butsefal
Автомобил: Golf 2 syncro passat B5 4motion
Двигател: RP AFN
Контакти:

Мнениеот butsefal » Пет 25 фев 2011 22:18

лично аз съм с по 3 тампона на пружина. Незнам от лада ли са или от какво но вярвам че са универсални.... вирнатост не съм забелязал, ама с тампоните мога да тваря повече в багажника (а на мен ми се налага, колкото и да не ми се иска - работя в строителството). Като цяло ми се струва че с тея тампони е по-стабилна колата, но това е според мен - не налагам мнение и не карам спортно...

adv_petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adv_petrov » Пет 25 фев 2011 22:24

Конкретно ако питаш за гребенчестите гумени тампони които се слагат по 3 между ребрата на 1 пружина, от опит ти казвам те стоят здраво там, но не вирват задницата на голфа, поне не визуално и осезаемо. Имат влияние върху това да не "кляка" ако е натоварена с 4ма души примерно, но не съм забелязал да променят возията. Ако не караш много километри стават - дори и при високи гуми не жули в калобраната (заради което аз ги сложих). Но тези тампони не предотвратяват клякането на задницата вследствие износването на амортисьорите и омекването на пружините, от мен да знаеш.
Ако искаш по-стегната возия по нормалния ред, вземаш нови пружини от Голф 3 комби (с +1 врътка повече) - определено не може да клекне и се държи както трябва (а аз съм и с газова бутилка отзад). Днес ми ги монтираха и съм по-доволен отпреди откъм возия.

Vw_DOHC_16v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vw_DOHC_16v » Пет 25 фев 2011 23:15

adv_petrov написа:Конкретно ако питаш за гребенчестите гумени тампони които се слагат по 3 между ребрата на 1 пружина, от опит ти казвам те стоят здраво там, но не вирват задницата на голфа, поне не визуално и осезаемо. Имат влияние върху това да не "кляка" ако е натоварена с 4ма души примерно, но не съм забелязал да променят возията. Ако не караш много километри стават - дори и при високи гуми не жули в калобраната (заради което аз ги сложих). Но тези тампони не предотвратяват клякането на задницата вследствие износването на амортисьорите и омекването на пружините, от мен да знаеш.
Ако искаш по-стегната возия по нормалния ред, вземаш нови пружини от Голф 3 комби (с +1 врътка повече) - определено не може да клекне и се държи както трябва (а аз съм и с газова бутилка отзад). Днес ми ги монтираха и съм по-доволен отпреди откъм возия.

Колега на мен ми трябва да огранича слизането надоло минимално, но трябва защото явно имам проблем с окачването и 15-ките ми с гуми 205/50/15 жулят и тарся наи лесния и ефтин начин за спирането на това търкане. Четох тук , че колега оправил проблема с търкането именно с такива тампони и за това тарся съвет.
Неми се разглабя окачването да слагам траби , фтулки или да правя кфото и да е това ми се струва най-добрия вариант :да: Дано да помогне :bishop :bowdown

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 25 фев 2011 23:43

Автомобилът си има тампони, разположени на стержена на амортисьора, които ограничават максималното свиване на пружината в окачването. Обаче на тройката тези тампони са от материал, който с времето "изгнива" и се налага смяната им с нови. Ако ти се занимава - смени си ги. ако не ти се занимава - пробвай с твоя начин.
Инач 205/50/15 са с малко по-голям външен диаметър от максимално препръчваните 195/50/15, но принципно не би трябвало да има проблем.
Но нали се сещаш - стари коли, всичко им е омекнало вече...

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Съб 26 фев 2011 20:39

Не се занимавай с глупости,вземи други пружини или иди на стругар 15-20мм.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”