Смесване на масло и антифриз

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dminkov
Автомобил:
Двигател:

Смесване на масло и антифриз

Мнениеот dminkov » Пон 16 мар 2009 13:31

Здравейте на всички мъката ми е такава,на баша ми колата смеси масло и антифриз,занесахме я на майстор,смениха гарнитурата и след това пак ги смеси боза стана,направихме промивка на двигателя и отново сменихме маслото понеже каза че майстора не е правил,е да но след 10 километра и ефекта е същият,та дайте съвети мисля да я отворя да понатегна шпилките на главата,но долколто разбрах не са шлайфали главата тъй като майстора е мерил и казал че не трябва.колата е Golf 3 1.6mi.Давайте съвети а и колко трябва да натегна с динамометричен ключ,мисля да я занеса да я челосат и да сменя шпилките,или пък да я понатегна още малко и да почакам да видим.лоша работа като не случиш на майстор

Потребителски аватар
turbogti
Автомобил:
Двигател:

Re: Смесване на масло и антифриз

Мнениеот turbogti » Пон 16 мар 2009 14:48

По принцип главата се шлайфа задължително и се проверява за пукнатини.

Потребителски аватар
swifter
Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF

Мнениеот swifter » Пон 16 мар 2009 16:08

Предполагам, че главата е скукана. Ако е само до гарнитура, по принцип изхвърля антифриза+масло през разширителния съд.Зависи къде и колко е спукана, може да се наложи да търсиш нова глава. Смени майстора първо - този май не си разбира от работата.

Потребителски аватар
poni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот poni » Пон 16 мар 2009 19:36

охладител за маслото имаш ли?ако да,прегледахте ли го?

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Пон 16 мар 2009 21:25

dminkov написа:Здравейте на всички мъката ми е такава,на баша ми колата смеси масло и антифриз,занесахме я на майстор,смениха гарнитурата и след това пак ги смеси боза стана,направихме промивка на двигателя и отново сменихме маслото понеже каза че майстора не е правил,е да но след 10 километра и ефекта е същият,та дайте съвети мисля да я отворя да понатегна шпилките на главата,но долколто разбрах не са шлайфали главата тъй като майстора е мерил и казал че не трябва.колата е Golf 3 1.6mi.Давайте съвети а и колко трябва да натегна с динамометричен ключ,мисля да я занеса да я челосат и да сменя шпилките,или пък да я понатегна още малко и да почакам да видим.лоша работа като не случиш на майстор

:screwy :?:
:!: :!: :!: :deal ... сигурен ли си че е била с антифриз

освен това -знаеш ли дали е прегрявана ..... :?: :arrow: крива глава :arrow: шлайфане

dminkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dminkov » Вто 17 мар 2009 11:22

Охладител,ако има тогава ефекта е обратен мисля че ще вкара масло в антифриза тъй като е по голямо наляганнето на маслото,но неговия двигател няма.Това ме притесни че майстора уж в е мерил на някакво желязо,ама не я шлайфа и май ще трябва да сменя майстора,но набутвацията е страшно голяма и ядове само.Мисля да я разглобя и да я занеса на шлайф и нова гарнитура,ново масло и тогава може и да видим дали ще се оправи.Незнам и аз,уж лека процедура и от некадърни майстори става по лощо.

vento 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento 1.8 » Пет 20 мар 2009 15:18

Виж даже най-добре смени и болтовете на главата не са повече от 100 лева,Шлайфане,така или иначе сваляш главата 8 нови повдигача с нови гумички ама от представителството защото тиа гумички дето ги продават по 10 лева и .....не се знае какъв ще е ефекта от ремонта или некой да ти ги достави ,напасване на клапани ,купуваш си гарнитура на Рейнц(вече не знам дали са най-добрите защото гледам колеги разправият че имало и ментета...)намираш не най-добрия майстор ама поне некой човек дето ще се потарае а не само да ти вземе парите и си ток и жица повече мое да не ти се налага да я бараш отгоре
Упех в начинанието...
После качествено мало и т.н

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”