Проблем със пръскалката-3-5 врата на Голф 3
Проблем със пръскалката-3-5 врата на Голф 3
Имам проблем със праъскалката,като пусна чистачката хем да се върти и да пръска,се върти и пръскалката заедно със чистачката.Преди пръскалката не се въртеше,пръскаше само на едно място.Скоро бях я изкарал да я смажа и почистя и от тогава е така.Може нещо да съм объркал при сглобяването.Ако някои може да помогне?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Проблем със пръскалката-3-5 врата на Голф 3
Това не е добре. Не трябва да се върти заедно с чистачката, вероятно се е счупила тръбичката. Изтича ли вода от отворите долу в ъглите на 5-та врата, след като си пускал вода на стъклото?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Dpop написа:Това не е добре. Не трябва да се върти заедно с чистачката, вероятно се е счупила тръбичката.
Как да не се върти ? Набита е в отвора на остта . като се упллътнява с оребрения подобни на О пръстен;
На самата капачка има сектор изрязан през който да пръска. Капачката се върти заедно с чистачката
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
kris11 написа:Dpop написа:Това не е добре. Не трябва да се върти заедно с чистачката, вероятно се е счупила тръбичката.
Как да не се върти ? Набита е в отвора на остта . като се упллътнява с оребрения подобни на О пръстен;
На самата капачка има сектор изрязан през който да пръска. Капачката се върти заедно с чистачката
Здрасти Крис. Не става въпрос за капачката предпазваща края на тръбичката с дюзата през която излиза водата. Да тя се движи заедно с рамото. Нали задната чистачка на Г3 е аналогична с тези на Б3/Б4. От описаното от колегата разбирам, че след интервенцията струята вода е започнала да следва рамото с перото, което преди това не е било, а и не трябва да е така.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”