Идеи от къде идва постоянно отместване?
Отместване на стрелката на оборотомера Г3 - решено (за сега)
- mr24
- Автомобил: Golf 3 TDI 110hp
- Двигател:
Отместване на стрелката на оборотомера Г3 - решено (за сега)
Преди известно време ми направи впечатление, че стрелката на оборотомера не се връща до край. Но с времето отместването от нулата при изключено положение става все повече - в момента е отместена на 2 и малко деления. При нормална работа на двигателя дигиталния оборотомер отчита 900 оборота, а стрелковия 1400
Последна промяна от mr24 на Пон 23 мар 2009 21:32, променено общо 1 път.
- mr24
- Двигател:
Re: Отместване на стрелката на оборотомера Г3
Днес разглобих таблото и наместих стрелката, след запалване и подаването на малко газ пак се размести, този път в обратната посока. Мисля си, че нещата идват от превъртане на стрелкичката - оста и вътре стрелкичката са гладки. Чудех се дали да не пробвам да му капка половин капка канаколит, но нямах.
Някой да е имал подобни опити?
Някой да е имал подобни опити?
аз имах подобни проблеми , на едно табло което бях купил 2-ра употреба. Но само преместих стрелката , като я сверих успоредно с дигиталния оборотомер и вече 2 седмици няма проблем не се е изместила. При теб явно остта на стрелката се е износила. Освен да пробваш както ти казваш с канаколит. Може и първо със силикон да пробваш за да може да я махнеш ако нещо се обърка.успех 

- mr24
- Двигател:
Да прав си за силикона, дори имам някъде. Като ми остане пак свободно време ще пробвам
- ihristov
- Автомобил:
- Двигател:
На мен пък ми падат оборотите като си включа фаровете аз също съм с 2 оборотомера един дигитален и стрелковия на таблото но съм и с ксенон има ли нещо общо това защото като вкл фаровете и оборотите ми падат почти на нула на стрелковия и като форсирам двигателя дигиталния си показва примерно 6 хил оборота а стрелковият показва 2500 някакви идеи от какво може да е така
- mr24
- Двигател:
Не стана със сииликон, не стана и с някакво като хелми, но името му беше по-дълго. Не стига това, но докато го лепих съм бутнал стрелката на скоростомера. Наместих я, но сега и тя се отмества
. В момента двете стрелки са увиснали право надолу. Бях тръгнал да купувам канаколит, но се замислих, че ако попадне малко към стъпковото двигателче ще стане много по-лошо.
Случайно да се продават някъде само стрелкички? И на каква цена горе-долу?
А колата дали има възможност да показва моментната скорост на някое от дисплейчетата? Оборотите може да ги показва, но за скоростта не знам. Колата е голф 3 TDI '96
. В момента двете стрелки са увиснали право надолу. Бях тръгнал да купувам канаколит, но се замислих, че ако попадне малко към стъпковото двигателче ще стане много по-лошо.Случайно да се продават някъде само стрелкички? И на каква цена горе-долу?
А колата дали има възможност да показва моментната скорост на някое от дисплейчетата? Оборотите може да ги показва, но за скоростта не знам. Колата е голф 3 TDI '96
- mr24
- Двигател:
Оправи се най-накрая (поне за сега, да чукна на дърво). Резнах от балон едно квадратче около 2*2 милиметра. Сложих го върху дупката където се пъха стрелката и напъхах стрелката, така че парчето от балона да попадне между дупката на стрелката и оста на моторчето. Така и за двете стрелки
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”