На братовчетка ми голфа му се прецака ламбда сондата и сега търси каде да я смени.Намери някакъв сервиз в който искат 40лв. за смяната и като това включва самата сонда + труд.Струва ми се неприлично ниска цената и реших да се допитам до вас дали е нормално това?Доколкото разпитах моите авери това удоволствие струва 100+лв.Колата е Голф мк3 1.4Mi(моноинджекция).
Смяна на ламбда сонда
- A_state_of_trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Смяна на ламбда сонда
Добър вечер колеги
.
На братовчетка ми голфа му се прецака ламбда сондата и сега търси каде да я смени.Намери някакъв сервиз в който искат 40лв. за смяната и като това включва самата сонда + труд.Струва ми се неприлично ниска цената и реших да се допитам до вас дали е нормално това?Доколкото разпитах моите авери това удоволствие струва 100+лв.Колата е Голф мк3 1.4Mi(моноинджекция).
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Смяна на ламбда сонда
Ни 1.4 моно цената която са ти дали е напълно приемлива, но това е явно само за труд. Самата ламбда сонда за тоя мотор си е бая скъпичка, към 170левчета мисля че беше.
- A_state_of_trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами колега и аз като разбрах малко се опулих.и няколко пъти попитах какво точно се включва в тези 40лв.Ама ми казват там че всичко (сонда+труд).Незнам може би ще се сменя в друг сервиз.
-
nikola.iordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Потърси тогава сервиз да я сменят за 400 лева
- A_state_of_trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега nikola.iordanov не знам ти как си поддържаш возилото, но не мисля че евтиното винаги е оптималния вариант да не кажа никога.Просто ми се стори смешна цената на това удоволствие и реших да се допитам до по вещите водачи на Валве.Никой познат или от семейството ми не знае как седят нещата при този двигател.Някой ми казват 200лв други 100лв, но за смяна на сондата на по големите двигатели на Валве.Както и да е ще се намери каде да се смени. 

-
nikola.iordanov
- Автомобил:
- Двигател:
Да наистина цената е смешна ако не е само за работа. До колкото съм запознат цените варират от 100 до 250 лева. Но може би ще се съгласиш че не винаги скъпото е знак за качество и ние глупаците скачаме и със двата крака за да им се хванем на въдиците .А във магазините има части със същите качества на неколко кратно по ниски цени. Както и майстори които вземат ефтино и работят качествено, а не като прехвалените големи майстори дето ги чакат по 10 15 човека ,и за дето некой ги е похвалил са набрали такова самочуствие, че ги мързи да си отворят устите като ги попита човек за нещо, и гледат да ти свалят не една а три кожи от гърба.А и до колкото съм запознат има универсални сонди съвместими с всички автомобили на много по ниски цени с добро качество И мисля че бяха руски от новите Лади . 

Последна промяна от nikola.iordanov на Съб 28 мар 2009 8:13, променено общо 1 път.
тия да не си правят някаква реклама и сега да зарибяват народа?!или някакво благотврително дружество?!да бягаме там.../ може и от там
/
-
nikola.iordanov
- Автомобил:
- Двигател:
rudoni написа:тия да не си правят някаква реклама и сега да зарибяват народа?!или някакво благотврително дружество?!да бягаме там.../ може и от там/
Не колега не си правя реклама и аз съм като вас изпитващ на гърба си незгодите на това вълчо време, във което всеки гледа да прецака другия с единствената цел да се обогати колкото може повече. Затова не се доверявам на прехвалените майстори самозабравили се откъде са тръгнали. Същото се отнася и до магазините ако на една част за кола реалната цена е 5 лева те я продават за 25. Но тека е защото сме безпарковци и караме стари коли и се чудим как да ги позакърпим за да вървят което ни струва доста средства и нерви. Затова във форума на Форд има раздел НЕ ХОДЕТЕ ТАМ !!!!!!!Затова смятам че МОДЕРАТОРИТЕ на този форум трябва да направят итук токъв раздел за да може всички опарили се от калпави майстори и недобросъвестни търговци да пишат и предупреждават за да бягаме от тях като дявол од тамян.
Последна промяна от nikola.iordanov на Съб 28 мар 2009 10:16, променено общо 1 път.
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Мисля, че колегата говореше за сервиза и нямаше теб в предвид 
- A_state_of_trance
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nikola.iordanov написа:
Колега използвах я търсачката, но не намерих нищо за този двг.Както и да е сондата е сменена в друг сервиз на цена от 90лв. и 20лв. труд.Благодаря за отговорите.Голфа вече върви.
Темата може да се заключи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”