Ресурс на 1.8 ABS мотор.
- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
Ресурс на 1.8 ABS мотор.
Здтравейте колеги,интересно ми е някой знае ли колко е ресурса като километри на ABS мотора.Моя лично е на 320К,но се прердставя доста прилично,поне засега.То е ясно,че страшно много зависи и от подръжката,но все пак.
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колега мисля че това е мнооооого относително да се каже , зависи от много неща . Как е карана колата от първия собственик , начина на поддържане , качество на консумативи и т.н и т.н..... А щом твоята е на 320 К , според мен още толкова може и да изкара
а може и да не изкара всичко си е до кола и собственик 
- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:От отзиви във форума и на притежатели на ABS включително и моя милост около 500х км при правилна експлоатация
Чул те господ
Преди половин година и сменях гарнитурата на главата и останах много,ама много изненадан,когато видях,че хонинга на мотора си стои.Маята бангия е италянка.Апък като знам там как ги карат....Та за 320К с хонинг.Затова ми стана интересно колко му е ресурса
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
800 000 без да преувеличавам ...във Варна има таксиджии на ези километри които още го карат....
А 500 000 със сигурност!!!!!Това е най-здравия мотор на ФВ произвеждан някога....сигурно знаеш ама пак да ти кажа....
Карай и не се притеснявай ,че хапва малко масълце....технологична характеристика е....
този двигател е като хубавата жена колкото повече го яхаш по-добре изглежда!!!!!!
А 500 000 със сигурност!!!!!Това е най-здравия мотор на ФВ произвеждан някога....сигурно знаеш ама пак да ти кажа....
Карай и не се притеснявай ,че хапва малко масълце....технологична характеристика е....
този двигател е като хубавата жена колкото повече го яхаш по-добре изглежда!!!!!!
- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:800 000 без да преувеличавам ...във Варна има таксиджии на ези километри които още го карат....
Мерси колега

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
°niksi° написа:joker написа:Това е най-здравия мотор на ФВ произвеждан някога....сигурно знаеш ама пак да ти кажа....
Единствения им кусур е че мачкат гарнитурата на главата. Всеки 2-ри АБС е с или е бил с проблем в гарнитурката.![]()
а ето още нещо ново за мен,което с удоволствие научавам!!!ЕйЙЙЙЙ готин форум бе!!!
На моя ФВ 1.8 ABS му е сменяна гарнитурата на главата(ама в Италия)
Аз доста се озадачих и си дадох няколко обяснения...
1.Прегряване или имитация на прегряване от натрупаната присадка против теч на антифриз(ама много имаше нахакана.....мнооого!)
2.Смяна вложки на крапаните(отпадна когато след 1/2 година се наложи да сменям и се оказаха стари)
3.Основен ремонт....малко вероятен защото по анализ на индиректни показатели колата е на около 250 000-290 000 км
И сега най-вероятното остава това което ти си написал....
Ще те затрудни ли за малко по-подробно описание на този дефекти как и кога се проявява.....или поне линк за това..
Благодаря предварително....много съм любопитен!
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
joker написа:На моя ФВ 1.8 ABS му е сменяна гарнитурата на главата(ама в Италия)
И сега най-вероятното остава това което ти си написал....
Ще те затрудни ли за малко по-подробно описание на този дефекти как и кога се проявява.....или поне линк за това..
Благодаря предварително....много съм любопитен!
Не знам защо се получава така но е факт, от опит го казвам. Над 60% от всички мотори които съм отварял са АБС. Интерресното е че с РП-то са почти близнаци но при него го няма този проблем.
Принципно имам съмнението за някакъв вид кофти материал използван за болтовете на главата защото много се разтеглят. На други мотори не ми се е случвало да се разтеглят болтове /знам че е убаво да се сменят болтовете с нови но го избягвам това, особено ако е първо отваряне на мотора/
Симптомите са си нормалните - надуване на маркучите, вода/антифриз от ауспуха. Имало е случай и с майонеза/маргарин в маслото /много готино става като се смеси в вода/.
Според мен освен до някаква конструктивна недомислица е и въпрос на подръжка - каране с антифриз /като видя ръжда в някое казанче и ми става едно много неприятно/, а не с чиста водичка, от време на време проверяване на изправността на перката и датчика й и т.н. Абе с 2 думи здрави мотори са, в повечето пъти се минава само с гарнитура, шлайф, припасване на клапани и нови гумички.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”