Тресе волана над 110-Решен проблем
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Тресе волана над 110-Решен проблем
Колеги имам следния проблем-при достигане на скорост от 110км/ч волана започва леко да тресе,като вече при 120 се усеща доста,сега сьм с гуми 195/50/15 отпред и отзад като предните са ми 7, а задните са 6J,сложих по широките отпред заради балон на едната гума(много малак-не се забелязва почти)но не исках да рискувам,та мисьлта ми е от какво тресе-като с предищните джанти не сам имал такива проблеми 175/70/13.Вьзможно ли е да е от задните джанти(от голф 3 ббс-ки)защото нямат втулки,ама все пак са си фв,Колата е джета 2.
Последна промяна от Vidol Nikolov на Сря 29 апр 2009 21:20, променено общо 1 път.
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тресе волана над 110
yms написа:Балон на гумата , криви джанти , криви дискове , криви гуми , лош баланс .
Колега след като провериш нещата който казва колегата yms и ако все още не си намерил проблема си погледни геометрията на колата, качи я на един стенд за реглаж на мостовете и пак провери как се държи на пътя!
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Re: Тресе волана над 110-Решен проблем
Колеги,оказа се че проблемьт е в наличието на втулки на джантите,а не на тяхната липса на задните такива,махнах ги и колата пак заспа(тествах я до 160)
,Благодаря за мненията на колегите все пак 

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Re: Тресе волана над 110-Решен проблем
HEARTLESS написа:Колеги,оказа се че проблемьт е в наличието на втулки на джантите,а не на тяхната липса на задните такива,махнах ги и колата пак заспа(тествах я до 160),Благодаря за мненията на колегите все пак
Няма начин да е от това. Втулките се използват единствено за центриране на джантата. Ако си махнал втулките и си наместил точно джантата е късмет. Обаче на следващото сваляне пак ще избяга. Намери си правилните втулки и няма да имаш проблеми.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”