значи колеги..при стоден двигател се чува едно страно чукане в него.като загреи и се оправа...от какво може да баде това ..според мен маи ама не сам много сигорен са повдигачите колата е голф 2 1.8 моно инжекция 90 коня номера на двигателя не го знам ако някои знае как да го разбера ? мерси предварително..
Не е нужно обезателно да ги сменяш снови. Можеш даги свалиш да ги разглобиш ,да ги почистиш хубаво от мърсотията натрупала се потях ,от вътре и от вън и да караш още доста дълго време с тях .
При мене (Г2 1.6PN) с масло 15W40 тракаха много брутално докато загреят. Разбирай чуваше се като издухан дизел почти до 90 градуса, което на градско на къси разстояния е отчайващо. Прочетох тук че с тънко масло ставало по-добре, но не би - с Mobil 10W40 започнаха да чукат нон стоп. Смениха ми ги с нови 8брх12лв+работа и сега само като го запаля има някакво леко тракане да кажем 1 минута и то леко и недоловимо в купето, за разлика от преди. С какво масло караш и колко време г/д чукат?
ми незнам какво е маслото,но го смених и продалжават да чукат и то бая,докато загрее поне 7 - 10 км като мина и тогава се оправа и пак като истине пак същият проблем