Като превключа на по-висока предавка и се изреждата повдигачите!? Вярно, че маслото ми беше малко, долях но пак се чуват, ще долея още.
Какво трябва да се смени и да ме ориентирате в цените? Ползвам масло 10W40, дали да не взема да сложа по-гъстичко 15W40?
1.8 ABS 1992г.
Тракане на клапани, повдигачи?
Тракане на клапани, повдигачи?
Последна промяна от yoyof1 на Сря 08 апр 2009 21:34, променено общо 1 път.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Тракане на клапани, повдигачи?
yoyof1 написа: Като превключа на по-висока предавка и се изреждата повдигачите!?
Я обясни по-конкретно какво точно се случва
Иначе на какви км е колата, щото мойта на 245к с 15 си тракаха, а с 10W40 си е ОК
около 180000 km.
На по-ниска скорост като вкарам по-висока предавка се чува тракане на клапаните, после отшумява. Забелязал съм, че се случва като няма масло и ли наближава да го сменям. Става рядко маслото и затова си мисля, че трянюбва да е по гъсто. Но като се замисля то като наближи и него да сменям пак ще му падне вискозитета.
И вероятно вече са за смяна гумичките и водачите....????
На по-ниска скорост като вкарам по-висока предавка се чува тракане на клапаните, после отшумява. Забелязал съм, че се случва като няма масло и ли наближава да го сменям. Става рядко маслото и затова си мисля, че трянюбва да е по гъсто. Но като се замисля то като наближи и него да сменям пак ще му падне вискозитета.
И вероятно вече са за смяна гумичките и водачите....????
- snupeca
- Контакти:
Сигурен ли си че тракат повдигачи, а не аванса примерно? Газова има ли? Пък ако са повдигачите, най-добре пробвай с по-гъсто, дано да се оправи 
Да има газово. А какъв е този аванс? На времето имахме Лада и тя така правеше. Обясни ми за аванса.
-
toncho
- Автомобил:
- Двигател:
yoyof1 написа:Като превключа на по-висока предавка и се изреждата повдигачите!? Верно че маслото ми беше малко, долях но пак се чуват, ще долея още.
Какво трябва да се смени и да ме ориентирате в цените? Ползвам масло 10W40, дали да не взема да сложа по-гъстичко 15W40?
1.8 ABS 1992г.
колега в никакъв случай не слагай 15/40 започват повече да тракат това масло е противопоказно за всички автомобили с хидравлични повдигачи
- Don_Castelano
- Автомобил: seat cordoba
- Двигател: ABD 94
Колега, проблемът ти не е за подценяване. Аз навремето си затворих очите точно при подобни тракания, не се обърнах когато трябваше към майстор и накрая работата отиде до основен ремонт и няма да ти шепна кви кинти избегаха.
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
toncho написа:колега в никакъв случай не слагай 15/40 започват повече да тракат това масло е противопоказно за всички автомобили с хидравлични повдигачи
И как ще е противопоказно, като в аутодата за ABS при променлив климат дават да се ползва точно 15W40... виж прикачената картинка от аутодата
-
toncho
- Автомобил:
- Двигател:
blue_shadow написа:toncho написа:колега в никакъв случай не слагай 15/40 започват повече да тракат това масло е противопоказно за всички автомобили с хидравлични повдигачи
И как ще е противопоказно, като в аутодата за ABS при променлив климат дават да се ползва точно 15W40... виж прикачената картинка от аутодата
колега знам че така го дават ама това 15/40 което се предлага на бг. пазара мислиш ли че има вискозитет на евро стандарт ти не гледай че маслата се внасят всичко е made in bg.
Don_Castelano написа:Колега, проблемът ти не е за подценяване. Аз навремето си затворих очите точно при подобни тракания, не се обърнах когато трябваше към майстор и накрая работата отиде до основен ремонт и няма да ти шепна кви кинти избегаха.
И от какво ти се оказа тракането? Мен това ме интересува! Сега като долях масло не тракат! Но явно го гори повече от колкото трябва и затова пиатх какъв и за каква цена оринтировачно ще излезе ремонта?
Няма да слагам 15W40!
-
zmei
- Автомобил:
- Двигател:
Да използвам темата, колата е Г3 с АБС двигател и също гори масло, сега е на 3000 след смяна и е изгорила към 500 грама. Интересното е, че не изпушва синъо сутрин, аспуха като го изтрия с пръст, пръста е почти чист, кара се на газ, има си и катализатор който мисля да махна някой ден.
Колата се кара предимно градско на къси разтояния, това може ли да спомага за разхода на масло?
Маслото е 10-40.
Колата си има динамика разхода е 8.5 градско в Монтана газ.
Като чета тук всеки пише, че колата му не гори масло та тоя разход как да го приемам.
Гумички на клапани не съм сменял, но дали само те са проблема, невярвам да е от тях само.
Колата се кара предимно градско на къси разтояния, това може ли да спомага за разхода на масло?
Маслото е 10-40.
Колата си има динамика разхода е 8.5 градско в Монтана газ.
Като чета тук всеки пише, че колата му не гори масло та тоя разход как да го приемам.
Гумички на клапани не съм сменял, но дали само те са проблема, невярвам да е от тях само.
- snupeca
- Контакти:
zmei написа:...
Колега, искаш да кажеш че ти бута 1,5л до смяна? По принцип, VW си им дават до 0,8-1л за нормален разход на масло на 10000км, но при теб ако е повече, вече може и да са гумички, все пак караме кошове по на 15-17г, нормално е
- GAZARA
- Автомобил: VW GOLF-2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
колега ,ами кажи и с какво масло караш,защото и аз карах с едно наливно и го папкаше яко--сега съм с титан 15 w 40 и колата е 6....има и значение какво менте си му налял...
-
zmei
- Автомобил:
- Двигател:
Маслото е DAIKO, пише, че е произведено в Германия, 48лв за туба 5 литра.
Колата по километраж е на 250 000 км.но само тя си знае на колко е.
Колата по километраж е на 250 000 км.но само тя си знае на колко е.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”