Значи въпросният филтър,който на 1.3 карбурация се намира отзад под филтърната кутия от години не си е вършил вече работата.Писна ми да маркуча да е пълен с гадост и да пълни филтърната кутия,затова му резнах ушите и право в кофата.Прав маркуч от доло до кутията и тва е...
Не е фатално без него нали?

Филтър за картерните газове на Голф 2
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Филтър за картерните газове на Голф 2
Директно оставяй маркуча за картерните газове да духа навън, а входа към филтъра го запуши.
blue_shadow написа:Директно оставяй маркуча за картерните газове да духа навън, а входа към филтъра го запуши.
Ква е далаверата?
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Далаверата е, че зимата не ти изтича всичкото масло през щеката заради запушена (замръзнала) картерна вентилация и не ти влизат кофти боклуци в двигателя 

blue_shadow написа:Далаверата е, че зимата не ти изтича всичкото масло през щеката заради запушена (замръзнала) картерна вентилация и не ти влизат кофти боклуци в двигателя
Чакай,че не ми стана ясно нещо...Ако оставя маркуча да стърчи няма да влизат боклуци,а ако е вкаран на мястото си във филтърната кутия ще влизат

- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата има предвид, че от картерните газове се цапа филтъра и двигателя лапа мизерии, пускаш го да си духа под колата а дупката на филтърната кутия с нещо и си карай смело.
има няколко теми за този маркуч.

- ivo16VTI
- Автомобил: Corrado-VR6T Golf 5 GTsport TDI
- Двигател: AAA-1991
- Контакти:
blue_shadow написа:Далаверата е, че зимата не ти изтича всичкото масло през щеката заради запушена (замръзнала) картерна вентилация и не ти влизат кофти боклуци в двигателя

- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
А другия варянт който съм виждал е там където трябва да ти е филтъра (мястото му е някъде на блока) слагаш от онези телените като гъбички с които се търкат тави и разни мазнотии (да отбележа в магазин за едно лефффффффче и целит да са от метал) и го слагаш там където требе да е филтъра. Това съм го виждал при един майстор (да отбележа читав).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”