модела е АБД 1.4 двигател
проблема е малко по специфичен надявам се някои да го е срещал и да може да каже от какво е а именно преди две години сменях сам съединителя стария правеше същия проблем както сега този, проблема е следния когато загрее повечко колата карана е час два гратско извънградско няма значение педала започва да се ебава пропада рязко издава шум едно свистене все едно че е разбит аксиалния лагер и най-важното не могат да се включват хубаво скоростите , също така при отпускане на съединителя все едно нещо заяжда и няма плавното потегляне няма полусъединител , колата рязко потегля и понякога ми гасне, за да включа скорост трябва да натисна до долу съединителя и след това леко да отпусна педала около 2, 3 сантиметра за да включа скорост... сега най-странното е че това ми го прави само лятно време, есенно и зимно време от студа и ниските температури няма абсолютно никакъв проблем.....?????
Сега какво съм сменял притискателен и феродов диск взех ги уж оригинални на ЛУК аксиалният лагер е някаква куча марка нямаха на ЛУК комплект , сменил съм и втулката по която се плъзга лагерът... не съм сменял жилото на съединителя и вилката останаха старите сториха ми се здрави ... сега важно пояснение само няколко месеца след като го смених се появиха тези симптоми то беше лятно време ...
Направи ми впечатление при смяната че новия притискателен диск който сложих беше по тесен от стария по оста на която се монтира при зглобяването установих че има голям луфт около 2 сантиметра свободен ход на лагера докато опре в притискателя преди не беше така предполагам това е от по тесния притискателен диск но този луфт свободно се обра от жилото то е саморегулиращо, също така стариа притискател и феродов диск абсолютно нищо им нямаше те също бяха на ЛУК видимо не бяха за смяна само лагера беше разбит и педала преди със стария ми беше много твърд а сега е много мекичък и готин.., друго стегнал съм с болтовете съединителя на око колкото можеше едва след това в едно ръководство видях че и те имат определени нютонметри.
НЯКОЙ ИМА ЛИ ИДЕЯ ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е ТОВА ??? дали и вилката не трябваше да сменя ?
проблем съединител голф 3
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем съединител голф 3
никой ли нищо незнае...някакво мнение каквото и да е пак би било по добре от нищо
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Спроред мен лувтовете са си лувтове мисълта ми е, че нещо като нещо запъне малко и понеже жилото е саморегулиращо и то поема по голямото усилие и после при повторното натискане вече зацепва на друго място и така праи бъзици. Смени си жилото с обикновенно за да си сигурен, че като натиснеш ще раздели и съответно зацепи на едно и също място. С твоето жило може да не успява да раздели притискателя напълно и от там ти идва трудното превключване. Натискаш съединителя жилото се разтяга повече от колкото трябва и не става работата. Земи си едно обикновенно жило максимални 20 кинта мисля.
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
Ще го пробвам това ... но се чудя защо когато неще да ми включи скорост при натиснат до доло педал трябва да отпусна педала 2 ,3 санта и влиза веднага безпроблем какво ли се случва , и винаги го преви по един и същ начин няма значение на коя скорост превключвам
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
И аз го имам същия Голф и става по същия начин - понякога като прегрее скоростите влизат по-трудно и педала потъва (рядко се случва). Питах в 1-2 сервиза, но вдигат рамене. Нещо по жилото...?
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Колега аз от скоро разбрах че има два модела,ако мога така да се изразя ABD-та.И аз имам тъакова говедо 44 киловата 60 магаренца,а пьк на един приятел е 55,не защото са избягали да пасат
,а просто има някаква разлика.И тьй като и аз и той сменяхме сьединители почти едновременно,се оказа че били различни,и си мисля че разбрахме благодарение на човека зад щанда който се оказа компетентен,иначе
.Та си мисля че твоя случай е такьв.
,а просто има някаква разлика.И тьй като и аз и той сменяхме сьединители почти едновременно,се оказа че били различни,и си мисля че разбрахме благодарение на човека зад щанда който се оказа компетентен,иначе
.Та си мисля че твоя случай е такьв.-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
възможно е напълно това ...аз сменях преди време тампони на двигателя и ми дадоха в един магазин уж за моя модел сичко точно монтирах си го но пак същата работа никакво подобрение и чак след година като пак ги свалях по друга причина видях че този новия е с 2 самнимитра по къс от стария ми, оказа се че са различни аз имам навика да не изхвърлям старите сменени части та така случайно го видях и като отидох да си взема отново нов но вече със стария в ръка се оказа че модела на моя е трябвало да бъде с 2 санта по висок от стария ми щото стария ми се е смачкал с времето ... та оше се чудя как съм карал с 4 санта разлика в тампона ??? и от тогава вече абсолютно нищо не хвърлям и винаги със старата част в магазина за секи случай .... ама ей на притискателния диск в магазина явно са ми го дали за другия модел
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”