Здравейте отново съфорумци. В тази тема искам да попитам по-знаещите и опитните от нас какво би могло да значи пушека със синкав цвят. Държа да спомена, че ми е ясно, че става дума за горене на масло, но не го прави винаги... Прави го само, когато колата е загряла до 90 градуса, на бензин повече, на газ по-малко припушва. А трябва да се вземе предвид, че:
1. Моторът е стоял в автоморга неизвестен период от време преди да го купя аз. Внос е от Италия (двигателят).
2. Двигателят е АБУ.
3. Карам го с масло 15W40 Mobil и AC Delco (с което сменихме предното, от мобила само си доливам, понеже пък имам и течове за отстраняване)
4. От щеката не духа и не хвърля масло, проверих преди малко на запалена, загряла кола.
Какви са вашите предположения за проблемът? Сегменти, гумички, бутала?
Поздрави
Малко странен проблем с пушене на изгорЕло масло
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Малко странен проблем с пушене на изгорЕло масло
За мене са гумички, те могат като загреят да поопускат като са за смяна вече.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Малко странен проблем с пушене на изгорЕло масло
alex_zazy написа:За мене са гумички, те могат като загреят да поопускат като са за смяна вече.
Да може да са гумички от дългото стоене са изсъхнали и сега като загрее изпускат малко масло.
Все пак трябва да се провери от по вещ на място,защото от дългото стоене и сигурно на кофти място не затапени колекторите и от там влиза влага в цилиндрите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”