въпрос за пружини за голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос за пружини за голф 3
искам да попитам , чрез смяна на пружините на голф 3 мога ли да го вдигна малко , сегашните са ми оригиналните но е много ниско легнала колата , знам че някои точно така ги кефи но аз искам да я дигна малко защото разбих всички пласмасарии отдолу с наще хубави улици, колата ми опира отдолу дори когато минавам на полегнали полицаи по нестандартни. виждал съм единици голфове тройки които са доста вдигнати как го правят ..... дали се продават някъде заводски по вдигнати пружини или аз трябва по някакъв начин да разпъвам тея старите,......... благодаря предварително дано някой може да помогне
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: въпрос за пружини за голф 3
Мисля че пружини от пасат стават, по-яки са, и би трябвало да ти свършат работа, но може просто старите ти пружини да са "уморени" от невероятните ни пътища 

- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
До скоро имах същия проблем и го реших с две втулки 25 мм под тавичката която държи пружината на амортесьора. Има доста писано по тази тема във форума и аз лично от тук взех идеята и се оказа сполучлива. Сега дори с 5 човека и багаж не влизат гумите в калниците. Вярно стана малко по височка колата, но пък поне не се притеснявам от къде и как ще мина без да опра. От месец съм така и съм доволен от резултата определено.
- guzarin
- Автомобил:
- Двигател:
колега освен пружините провери да нямаш опуснал амортесиорн защото аз имах един от предните опуснал и след като ги смених и двата колата се дигна и застана по хубаво не кой знае колко но достатъчно да мога да извадя стойките на хидравличния крик без да я повдигам както беше преди 

-
- Автомобил:
- Двигател:
да това определено ми се струва доста добра идея
само да попитам а от къде мога да си купя тези втулки и ако пправилно съм разбрал трябват ми общо 8 за всеки амортесьор по 2

-
- Автомобил:
- Двигател:
да амортесьорите също са ми за смяна само отзад, но просто искам да я повдигна защото шчупих прагове , ножове, даже гърнето и всичко става все зимно време ..... да оставим че немога да паркирам на тротоар трябва да е специално по нисък за мене
- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
i3v3a3n написа:да това определено ми се струва доста добра идеясамо да попитам а от къде мога да си купя тези втулки и ако пправилно съм разбрал трябват ми общо 8 за всеки амортесьор по 2
Трябват ти само две втулки по една за всеки от задните амортесьори. За предните мисля, че този вариянт нестава. А самите втулки ми ги направи стругар.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сигурен ли си, че си със стандартното окачване щом ти опира толкова често.
Също така можеш да сложиш предни пружини от модел с по-голям двигател, тогава със сигурност няма да ти опира
Също така можеш да сложиш предни пружини от модел с по-голям двигател, тогава със сигурност няма да ти опира
Аз съм с червени пружини и стъргането и жуленето става само при високи препядствия. Бях с жълти и такива драми пак не съм имал. Оригиналните пружини на много добра височина. Стандартно решение е метална втулка (парче тръба с подходяща височина) за повдигане на автомобила. Зависи и с колко и какъв цвят са ти точките на пружините. За амортисьори, когато задните са ти "банго" предницата ти е малко като самолет преди излитане и е напълно възможно от нарушеният баланс на автомобила да закачаш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мога ли да запитам от къде мога да си купя нови пружини за пасат комби има ли такъв магазин някъде
- wizardone
- Автомобил:
- Двигател:
i3v3a3n написа:мога ли да запитам от къде мога да си купя нови пружини за пасат комби има ли такъв магазин някъде
В повечето магазини за части?
Иначе пружините на различните вариации на голф3 са с различна височина- гт и гти обикновено са с по-ниски пружини и возят маалко по-твърдо. Сменяш амортисьори и пружини и всичко е ток. Другият вариант е с втулките, но ако наистина ти е толкова зле окачването ти препоръчвам да смениш всичко.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”