Проблем със тоците на таблото-хаотични показания на уреди

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
uki
Автомобил: GOLF 3 TDI
Двигател: AHU089446
Контакти:

Проблем със тоците на таблото-хаотични показания на уреди

Мнениеот uki » Сря 08 апр 2009 20:12

Здравейте.Проблема се състои в това,че показанията на арматурното табло са различни всеки път когато подам контакт.Примерно веднъж при подаване на контакт стрелката на оборотомера се дига и застава на 4000 а скоростомера на 80км/ч, а показанието на водата започват от 70' и вместо да застопори на 90' то спира на 100'.Разбира се колата в този случай не е загряла.Другото което не е нормално е показанията на изминатите километри те са ту застопорени и не се променят по време на движение или при спряло положение и работа на място си въртят километри.Да отбележа ,че на дисплея на показанията на изминатите километри при подаване на контакт се изписва "ERROR" и при нулево положение на ключа има само чертички.А на дисплея на часовника то те са на половина цифрички и не се разчита.Има случай когато стрелките на скоростомера и оборотомера при подаване на контакт правят пълни завъртвания по скалата и спират кадето им скимне.Що се отнася до стрелката на горивото то до днес си беше точен,но забелязах ,че о то спря на нълата и не мърда.Този проблем ми е от седмица и повече даже и само съм проверил буксата от задната страна на таблото за да проверя дали не е олабено но разлика няма и незнам от къде идва проблема.Та ако някой е имал сходен проблем :bowdown моля да драсне как го е отстранил .Забравих да отбележа също и мигащите лампи веднъж на водата друк ден на маслото.Вече съм пробвал няколко пъти с рестарт от клемата на акумулатора.

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със тоците на таблото-хаотични показания на уреди

Мнениеот hp7909 » Сря 08 апр 2009 20:24

по всяка вероятност таблото си е заминало (по точно процесора) опитай с презапояване ,ама едва ли ще се оправи! пък това с ERROR-a проца губи връзка с EEPROM-a другия вариант е записа в EEPROM-а да са е офиркал... защото в него са константите

Последна промяна от hp7909 на Сря 08 апр 2009 20:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Сря 08 апр 2009 20:26

Търси ново табло .

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Сря 08 апр 2009 20:28

Какво ти е тaблото VDO или MOTOMETER?

uki
Контакти:

Мнениеот uki » Сря 08 апр 2009 20:55

Сигурно си го свалих поне 20 пъти,но не съм гледал какво е таблото.Утре ще проверя,но е с бели циферблати.
Преди две седмици кат бях на село пассата не искаше да запали,щот не е пален от декември и винаги имам кабели за закачане.След като завъртя пасатора първия път запали и нещо прекъсваше и след 10 сек. изгасна.Закачихме пак за втори път и при повторната проба да запали направи "чат" и се скъса кабела+ от щипката.И така пасата цял ден не запали.Съмнява ме този случай дали нещо от там не е тръгнало и при голфа.

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Сря 08 апр 2009 21:11

възможно е се е получил "ПИК" затова когато се дава ток на друга кола след като запали не се форсира....

uki
Контакти:

Мнениеот uki » Чет 09 апр 2009 19:45

Таблото е МОТОМЕТЕР.Има ли начин как да се провери дали наистина е заминало таблото.Да се направи оглед например или замерване по някъкъв начин,кое точно трябва да се погледне.Според мен проблема е някъде по кабелите които влизат зад таблото,или там от където тръгват към таблото.Искам да отбележа ,че светлините на мигачите и на дългите светлини си светят нормално както и самото осветление. Все пак ако се наложи да си тарся табло колко трябва да се бръкна да речем за втора употреба.

Потребителски аватар
m2595
Автомобил: Mercedes W124 250D
Двигател: OM602

Мнениеот m2595 » Чет 09 апр 2009 19:46

От 30-40 лева до около 80лв. по автоморгите. :wink: А иначе сложи го на някой друг Голф и вижте дали пак ще прави така. Ако да-сещаш се какво следва.. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”