Питане за гарнитура на картер.
- gelezen
- Автомобил: Vw Golf IV
- Двигател: BCB 2006
Питане за гарнитура на картер.
Преди седмица ми протече гарнитурата на картера.Моят майстор каза,че е по-добре да си остане оригиналната гумена гарнитура да се почисти добре и да се намаже със силикон.Така и прави,но веднага след тази процедура пак протече.Питанката ми е каква гарнитура да си купя-гумена или картонена и трябва ли да и се слага силикон изобщо,защото нещо ме дразни в него.
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- gelezen
Re: Питане за гарнитура на картер.
Намерих за 34 лева,мисля да я взема.А трябва ли да пренабия отворите за болтовете на картера?
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
gelezen написа:Намерих за 34 лева,мисля да я взема.А трябва ли да пренабия отворите за болтовете на картера?

- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
- golf avenue
- Автомобил: vw golf variant
- Двигател: azj 02
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gelezen написа:Преди седмица ми протече гарнитурата на картера.Моят майстор каза,че е по-добре да си остане оригиналната гумена гарнитура да се почисти добре и да се намаже със силикон.Така и прави,но веднага след тази процедура пак протече.Питанката ми е каква гарнитура да си купя-гумена или картонена и трябва ли да и се слага силикон изобщо,защото нещо ме дразни в него.
Изчисти добре налепите от старата, защото гаранция се е запекла... разтваря се с бензин... Новата ако е гумена притегни но не много, мини 100 километра и я качи на канала и пак я притегни, защото при вдигане на температура, гарнитурата олягва още.... аз не съм с гумена и не ми тече. Няква коркова с алуминева мрежичка е вътре и нямам проблеми.....
- gelezen
Благодаря за съветите,мисля да си сложа нова гарнитура и да забравя за силикона.Май и някой семеринг ми е изпуснал откъм агренажа! 

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gelezen написа:Благодаря за съветите,мисля да си сложа нова гарнитура и да забравя за силикона.Май и някой семеринг ми е изпуснал откъм агренажа!
Лошо, ами играчка е за около един ден да ги смениш всичките, пък и не са скъпу щото аиде не на 100% ама съм сигурен че пуска и от семеринга на коляновия вал..... той е най труден за смяна защото се свалят скоростите, а там свалиш ли по добре прегледаи, съединител най вече за да не разглабяш скоро пак.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”