проблем със скоростите
проблем със скоростите
понякога вместо задна влиза в първа и то в най неочакван момент... скоросния лост е стегнат ,няма луфтове също така оная джаджа дето е отдоло (едно такова като топче) съм го сменял но проблема пак си го има ,и ето резултата от днес ... > http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE ... jpg#embeds
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: проблем със скоростите
Най-вероятно ти се е износило пластмасовото зъбче, което трябва да фиксира лоста в улейчето, като натиснеш 

еми винаги като вкарвам задна натискам до доло колкото може и после максимално на ляво , да не би тоя прът за скоростите да се регулира?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Регулира се, но не съм много запознат как точно става, освен че се ползва шестогран
Колегата Бързият го беше обяснил в подобна тема но сега не я намирам.

- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Колега продават едни лампички които се слагат на мястото за задна скорост със звук. Когато вкараш задна предавка свети и свири като парктроник. За първо време ти препоръчвам да си купиш такава да не стават други бели. 

- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
На загасен двигател
:
Вдигаш кожения маншон на лоста .
Ще видиш шестограма (мисля че беше 4 или 5 ) и го разхлабваш леко , така че бялата пласмаса да може да се върти около лоста.
Въртиш леко в някоя посока и редиш скоростите дали влизат свободно . При включване на задна има едно характерно "прещракване" . Ако се чува като я включваш , би трябвало и останалите да са наред .
Схванеш ли му цаката на нагласянето , ще ги направиш перфектни скоростите .
Стягаш шестограма (нормално , а не като мен да го превъртиш ...
) , палиш и пробваш .
Ако не ти харесва - пак от начало ги гласиш . Малко е играчка , но стават нещата .
едит : Ето я въпросната тема , която споменава колегата viewtopic.php?f=5&t=108734&view=previous . Има и друга полезна информация

Вдигаш кожения маншон на лоста .
Ще видиш шестограма (мисля че беше 4 или 5 ) и го разхлабваш леко , така че бялата пласмаса да може да се върти около лоста.
Въртиш леко в някоя посока и редиш скоростите дали влизат свободно . При включване на задна има едно характерно "прещракване" . Ако се чува като я включваш , би трябвало и останалите да са наред .
Схванеш ли му цаката на нагласянето , ще ги направиш перфектни скоростите .
Стягаш шестограма (нормално , а не като мен да го превъртиш ...

Ако не ти харесва - пак от начало ги гласиш . Малко е играчка , но стават нещата .

едит : Ето я въпросната тема , която споменава колегата viewtopic.php?f=5&t=108734&view=previous . Има и друга полезна информация

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”