проблем със скоростите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
hp7909
Автомобил:
Двигател:

проблем със скоростите

Мнениеот hp7909 » Пет 10 апр 2009 21:18

понякога вместо задна влиза в първа и то в най неочакван момент... скоросния лост е стегнат ,няма луфтове също така оная джаджа дето е отдоло (едно такова като топче) съм го сменял но проблема пак си го има ,и ето резултата от днес ... > http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE ... jpg#embeds

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: проблем със скоростите

Мнениеот snupeca » Пет 10 апр 2009 21:54

Най-вероятно ти се е износило пластмасовото зъбче, което трябва да фиксира лоста в улейчето, като натиснеш :roll:

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Пет 10 апр 2009 22:03

еми винаги като вкарвам задна натискам до доло колкото може и после максимално на ляво , да не би тоя прът за скоростите да се регулира?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пет 10 апр 2009 22:08

Регулира се, но не съм много запознат как точно става, освен че се ползва шестогран :roll: Колегата Бързият го беше обяснил в подобна тема но сега не я намирам.

Потребителски аватар
marchq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marchq » Пет 10 апр 2009 22:31

Колега продават едни лампички които се слагат на мястото за задна скорост със звук. Когато вкараш задна предавка свети и свири като парктроник. За първо време ти препоръчвам да си купиш такава да не стават други бели. :wink:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Пет 10 апр 2009 23:14

На загасен двигател :idea: :
Вдигаш кожения маншон на лоста .
Ще видиш шестограма (мисля че беше 4 или 5 ) и го разхлабваш леко , така че бялата пласмаса да може да се върти около лоста.
Въртиш леко в някоя посока и редиш скоростите дали влизат свободно . При включване на задна има едно характерно "прещракване" . Ако се чува като я включваш , би трябвало и останалите да са наред .
Схванеш ли му цаката на нагласянето , ще ги направиш перфектни скоростите .
Стягаш шестограма (нормално , а не като мен да го превъртиш ... :Mr Green Fun ) , палиш и пробваш .
Ако не ти харесва - пак от начало ги гласиш . Малко е играчка , но стават нещата . :wink:

едит : Ето я въпросната тема , която споменава колегата viewtopic.php?f=5&t=108734&view=previous . Има и друга полезна информация :да: :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”