Голфа пали много трудно АКЛ Г4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голфа пали много трудно АКЛ Г4

Мнениеот Batmirko » Съб 11 апр 2009 17:15

Колеги днес тъкмо да тръгна към Форумния техник в Пловдив Жоро, и колата не пожела да запали, върти, върти, върти, поне 3 пъти по 10 сек. и тогава, спирах на няколко места, колкото е по изстинала толкова повече трябва да въртя, аз бях при Жоро по друг въпрос с оборотите, за жалост установихме че е е от към дросела и стъпковто... но така или иначе на първо време ми е това колата да може да запали :roll:

*колата има газ но я карам само и единствено на бензин от няколко дни!

Ако темата ми се дублира се извинявам, но конкретно за Г4 освен дизели не попаднах на тема за трудно палене, или ако намерих такава става въпрос за студено време, а в моя случай може да се каже че двигателя си е топъл и пак върти като хахав, нито пуши, след като запали върви 6...

Потребителски аватар
luboS
Автомобил:
Двигател:

Re: Голфа пали много трудно АКЛ Г4

Мнениеот luboS » Нед 12 апр 2009 9:38

колега не е стьпковото от свещите е или по точно тоците

Потребителски аватар
golf avenue
Автомобил: vw golf variant
Двигател: azj 02

Мнениеот golf avenue » Нед 12 апр 2009 9:53

провери газовия клапан дали не пуска газ, направо спри газта от бутилката и виж утре как ще запалиш на студено, след като я спреш трябва да изгориш газта по магистралата. имах подобен проблем, на студен двигател палеше от шестия път.

Потребителски аватар
Batmirko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Batmirko » Нед 12 апр 2009 13:30

Спрях крана днес, трябваше да запаля за да изгоря останалта газ така че пак повъртях доста, направи ми впечатление че се жуженето (все едно бензиновата помпа май и отзад си идваше), но не за 5-6 сек. а бучеше към минута :shock След час ще пробвам ще си покаже дали е било от газовият шит... :!:

luboS свещите ги смених преди 400км NGK Japan, разхода ми падна след това (не съм сменял кабели и капачка), аз си има друг проблем с оборотите, който според Жоро е откъм стъпквото...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”