Стичане на някаква течност или вода по педала на съединителя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mprokalakis
Автомобил:
Двигател:

Стичане на някаква течност или вода по педала на съединителя

Мнениеот mprokalakis » Чет 02 апр 2009 10:26

Здравейте на всики! Искам само да отбележа преди да започна с моя проблем че намерих тема подобна на моято но за съжаление при мен мисля че е нещо друго.Колата е Голф 4 ТДИ ГТИ. Еми от скоро забелязах че по педала на съединителя вътре в купето след като пусна климатроника да работи,отделя нещо като течност или може би просто вода :? Проверих с маркуча както е написал един колега тука в един от форумите всичките каналчета обливах колата но вътре не влиза и капка само пи употребата на климатроника ми отделя по маничко по педала.Надявам се да има решение на проблема :( Искам да се извиня на модераторите ако нещо съм сгрешил или темата ми не е на правилното място но ми е за първи път и се надявам да ми простят :|

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Стичане на някаква течност или вода по педала на съединителя

Мнениеот radotom » Чет 02 апр 2009 10:52

Колега, добре дошъл!

Ако си сигурен, че това се получава само при пуснат климатик- то най-вероятно става дума за конденз. Запушено е дренажното маркучле на климата и водата е намерила баш от там да избие, просто... :dontknow:
При всички случаи- по-добрия вариант, отколкото да връща спирачна течност от помпата на съединителя (ако е с помпи, а не с жило, не зная) и по щока на помпата да стига до педала ;)

Потребителски аватар
mprokalakis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mprokalakis » Чет 02 апр 2009 20:32

Нека някой моля ви се ако е срещал подобен проблем да сподели :? Леко блазничка течност ми се струва на мен може и да греша несъм много сигурен :?: :!: Но днес пак проверих и без да включа климатроника не се появи нищо.Аз си мисля че може да е както каза колегата някое маркуче на климатроника да се е запушило и да има теч но това значи че всичко вътре под таблото трябва да е подгизнало :(

Потребителски аватар
mprokalakis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mprokalakis » Пон 20 апр 2009 10:50

Проблемът е решен, колегата излезе прав. Спукана беше помпичката на съединителя и връщаше спирачна течност по него :beer :banana :applause:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”