Километраж голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Километраж голф 2

Мнениеот salamaleikum » Вто 21 апр 2009 17:15

Колеги от скоро по точно от както си сложих бели циферблати на километража се появи следния проблем: карам примерно със 60км/ч ама чувството, е че все едно карам с не повече от 40.И днес реших с на един приятел навигацията да замеря и какво стана отклонение 15 км/ч показваше викам егати калпавата навигация и понеже съм Тома неверни викам му да караме успоредно с моята и неговата кола и така ще се разбере най добре и при този тест разликата беше около 15 км.Уверих се сега какво да направя при положение че километража ми е обикновен с жило почва от 20 км/ч.И най интересното, е че от място като тръгна, едвам да пъпли колата стрелката вече показва 25 а най вероятната скорост е 5-10 км. Как да процедирам може ли за помощ..

Потребителски аватар
monstera
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Километраж голф 2

Мнениеот monstera » Вто 21 апр 2009 17:36

Преди 20-те има една малка чертичка. Нея трябва да сочи стреклата, когато е на 0. Само не знам как ще я видиш под фолиото - дано на него я има. Най-вероятно като си слагал стрелката вместо на тази чертичка си я сложил направо на 20.

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Вто 21 апр 2009 17:38

Демек не съм зацепил правилно стрелката ли? Защото като сменях циферблатите стрелките точно ги слага един приятел който сега няма как да ги оправи, така че мога ли сам да се справя, лесно ли се маха стрелката и поставя каде трябва да внимавам.

Потребителски аватар
VAG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAG » Вто 21 апр 2009 19:09

Колега не ти е поставена стрелката на километража правилно. За оста на стрелката има закачена една много фина пружинка, тя определя напрежението на стрелката (...какво напрежение е необходимо за да върви нагоре...). Това напрежение от своя страна определя точността на километража. При теб пружинката е разхлабена и за това стрелката се вдига по лесно и при по слабо въртене на жилото на километража отчита повече, и при намаление на скоростта стрелката пада с "на час по лъжичка". Решаването на проблема е следното: 1. Махаш стрелката (мн внимателно за да не счупиш оста) 2. Ще видиш пружинката отдолу, тя е сприраловидна и при оста има леко процепче, където с фин иструмент бъркаш и я нагласяш ( тя се движи с оста). 3. Тук е много гадно, защото е "проба - грешка" На разгобено табло хващаш някое приятелче с верен километраж на празна хубава улица и започва великото гадаене на напрежението на пружината.
Колега, ако ти е станало ясно евала :Mr Green Fun , ако ли не драсни 1 ЛС да разменим поне телефони или ако имам време може да ти ударя едно рамо.
УСПЕХ!!! :да:

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Вто 21 апр 2009 19:24

VAG написа:Колега не ти е поставена стрелката на километража правилно. За оста на стрелката има закачена една много фина пружинка, тя определя напрежението на стрелката (...какво напрежение е необходимо за да върви нагоре...). Това напрежение от своя страна определя точността на километража. При теб пружинката е разхлабена и за това стрелката се вдига по лесно и при по слабо въртене на жилото на километража отчита повече, и при намаление на скоростта стрелката пада с "на час по лъжичка". Решаването на проблема е следното: 1. Махаш стрелката (мн внимателно за да не счупиш оста) 2. Ще видиш пружинката отдолу, тя е сприраловидна и при оста има леко процепче, където с фин иструмент бъркаш и я нагласяш ( тя се движи с оста). 3. Тук е много гадно, защото е "проба - грешка" На разгобено табло хващаш някое приятелче с верен километраж на празна хубава улица и започва великото гадаене на напрежението на пружината.
Колега, ако ти е станало ясно евала :Mr Green Fun , ако ли не драсни 1 ЛС да разменим поне телефони или ако имам време може да ти ударя едно рамо.
УСПЕХ!!! :да:

Точно така при спиране особенно рязко колата е на 0 км стрелката пада плавно :D . В такъв случай ще го сваля и внимателно ще се опитам да настроя пружината мерси колега.

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Вто 21 апр 2009 21:55

Имам и друг въпрос ако не успея да го оправя след време може ли ако си намеря табло от друг голф с километраж и оборотомер дали ще тръгне ако уцеля предавателното число на километража, с две букси ми е сегашното и с аналогов часовник.

Потребителски аватар
VAG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAG » Вто 21 апр 2009 22:18

Няма да имаш никакви ядове, сваляш едното, слагаш другото. Съветвам те да дебнеш в "продава" излизат такива табла на много добри цени. Аз преди време за стария ми голф си купих от морга и ми свалиха кожата :banghead:

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Вто 21 апр 2009 22:47

Не мога да си обясня, жилото остава неизполваемо ли като се сложи табло с оборотомер, така ли? или жилото остава а оборотомера само действа. :)

Потребителски аватар
salamaleikum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salamaleikum » Сря 22 апр 2009 15:32

Проблема за сега е отстранен благодаря много на колегата VAG.

Потребителски аватар
VAG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAG » Пет 24 апр 2009 23:27

Жилото остава, а оборотомера само действа! :wink:
Радвам се, че съм бил полезен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”