Въпрос относно маслото на Голф 3
- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос относно маслото на Голф 3
на 07.14.08 смених маслото на Голф 3 1,6 1997г.Минал съм около 7-8хил.км. Днес проверих маслото и то беше почти на края на пръчката.В такъв случи какво трябва да направя.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Въпрос относно маслото на Голф 3
Е па колега, ти на 7000км 1 път ли гледаш маслото
За начало - долей поне до минимума,(най-добре до средата м/у мин. и мах. и следи нивото) иначе провери за течове, ако няма, може да са гумички на клапаните, сегменти итн
- aiptek
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами гледах няма течове под колата,вероятно са изброените от теб елементи.
Скъпи ли са тези сегменти и гумички
- emohrisstov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега АФТ ли ти е мотора? Като гледам след още малко километри си за смяна.
Само да споделя от личен опит, с АФТ съм, Мобил 10w40 ми го гълта, не знам къде. Не го гори, защото не пуши нито в ниските, нито във високите. Няма мазни отлагания по ауспуха. Провери ги тези неща, пушене, цвят на дима и т.н. Моят съвет е преди да предприемаш каквото и да било, долей сега масло и след 1000-2000 км го смени с друго. Виж дали ще ти гори и него и след това вече ще го мислиш за по-сериозни ремонти.
Само да споделя от личен опит, с АФТ съм, Мобил 10w40 ми го гълта, не знам къде. Не го гори, защото не пуши нито в ниските, нито във високите. Няма мазни отлагания по ауспуха. Провери ги тези неща, пушене, цвят на дима и т.н. Моят съвет е преди да предприемаш каквото и да било, долей сега масло и след 1000-2000 км го смени с друго. Виж дали ще ти гори и него и след това вече ще го мислиш за по-сериозни ремонти.

- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
aiptek написа:Ами гледах няма течове под колата,вероятно са изброените от теб елементи.
При смяна на гумички се случва следното: Фумички околу 20-35 кинта/смяна, шлайф ммонтаж демонтаж и процедурите около гумичките 300 кинта в добрия случай.
При смяна на сегменти идва така: сегменти 120 кинта горе долу/ремък рокли гарнитери семеринги лагери и там прилежащите околу сегментите 300-400 лева/ шлайфана монтаж демонтаж 600 билетчета. Демек ако ще сменяш сегменти то тогава директно правиш основен ремонт (говоря само ако искаш колата ти да е направена без компромиси).
При смяна само на сегменти: сегменти 120 кинта долу горе/ монтаж демонтаж 200 кинта в най добрия случай според мен. Обаче тогава има вероятност да не ти издържат лагетите и тогава става мяу.
бе с една дума ако си за основен ремонт си приготви една торба пари примерно 1000-2000 лв.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Fripon_X написа:aiptek написа: При смяна на сегменти идва така: сегменти 120 кинта горе долу/ремък рокли гарнитери семеринги лагери и там прилежащите околу сегментите 300-400 лева/ шлайфана монтаж демонтаж 600 билетчета. Демек ако ще сменяш сегменти то тогава директно правиш основен ремонт (говоря само ако искаш колата ти да е направена без компромиси).
Значи според теб за 600 лв правиш основен ремонт и в него не влиза шлайф на блок и смяна на бутала.
Принципно без бутала и т.н. си е по-скоро козметика.
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
°niksi° написа:Fripon_X написа:aiptek написа: При смяна на сегменти идва така: сегменти 120 кинта горе долу/ремък рокли гарнитери семеринги лагери и там прилежащите околу сегментите 300-400 лева/ шлайфана монтаж демонтаж 600 билетчета. Демек ако ще сменяш сегменти то тогава директно правиш основен ремонт (говоря само ако искаш колата ти да е направена без компромиси).
Значи според теб за 600 лв правиш основен ремонт и в него не влиза шлайф на блок и смяна на бутала.
Принципно без бутала и т.н. си е по-скоро козметика.
Е това че някои можеме и сами да си правимв рвмонтите и че ни изпадат разни части аванта това е друга бира нали тогава и ти ще можеш да си направиш основен ремонт за 600 кинта нали така. А и освен това съм казал че монтаж и демонтаж със шлайф е 600 кинта а не основен ремонт явно не си ме разбрал правилно или просто не съм го написал ясно.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
И аз имах такъв случай с моето ADY на ~9000км.(+-) ми изпуши 2 поредни дни на студен двигател при палене. Погледнах маслото беше на MIN. Долях до МАХ и започнах да го следя всеки ден на студен двигател палех и излизах от колата да гледам дали пуши - не пушеше (това беше преди около 2 седмци и нещо) снощи погледнах пръчката на маслото
MAX.
Сега маслото ми е на ~10 000км. и тези дни ще го сменя
.
Сега маслото ми е на ~10 000км. и тези дни ще го сменя
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Нормално е да спада нивото на маслото. Нали има вентилация на картерните газове. От там изчезва маслото, ако няма сиптоми на здухан двигател.

П.С. Маслото се проверява на студен двигател, който е седял поне няколко часа в покой(най - добре едно денонощие) и
колата е паркирана на равно място.
Проверява се преди да е запален двигателя. Само едно завъртане на двигателя - и маслото се раздвижва по маслените пътища
и не може да се замери точно. На щеката трябва да между min и мах.
П.С. Маслото се проверява на студен двигател, който е седял поне няколко часа в покой(най - добре едно денонощие) и
колата е паркирана на равно място.
Проверява се преди да е запален двигателя. Само едно завъртане на двигателя - и маслото се раздвижва по маслените пътища
и не може да се замери точно. На щеката трябва да между min и мах.
- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
emohrisstov написа:Колега АФТ ли ти е мотора? Като гледам след още малко километри си за смяна.
И моя е АФТ и той прави същото. Е при мен има и малко теч от капака на гарнитурата но не мисля, че загубата е основно от него. При мен много зависи как карам. Ако понастъпвам масълцето заминава което е нормално според мен. Все пак на 180 съм със около 5500 оборота което си е много. А АФТ специално си върви на височки обороти. Ако не настъпвам и карам до 3-4000 оборота почти не го бута. Средно за 10000 км ми гори между 0,5 и 1 литър което е приемливо за мен. Така, че не се шашкай още с ремонти и темподобни. За по сигурно направо си смени маслото сега и си го следи за напред особено ако караш в по големи обороти.
И още нещо забелязал съм, че като поостарее маслото почва да го гори повече. Примерно до към 5000 км както и да карам не го бутва, а после започва да си го похапва. За сега карам с 10-40 Титан не помня точно модела и вече 3-та смяна карам все така без да съм се засили да правя основни ремонти.
- shirosama
- Автомобил:
- Двигател:
също карам АФТ, което работи само на високи обороти...поне по 7-8 пъти на ден го дера колко може да върви на първа и втора де щото карам в София повече рядко да включа.Впечатлението ми за маслото е, че на 8000 км гори близо литър, което според някои производствени стойности е напълно в реда на нещата.Все пак не караме нови автомобили...ремонта ще ти излезе скъпо и пак няма да нов АФТ-то, а ще си е стар и доработван.По-добре си го карай така, но пробвай задължително с различни масла, докато улучиш оптималното... 

- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
забелязал съм че горенето на масло при мойта кола на 90% зависи от начина на шифиране.Първо аз я карах около 5000 км доливах около 1 литър.полсе дъртия я кара 4000 км нито капка масло не е намаляло.сега пак аз я карам и пак ми гори масло.да карам доста често в високи обороти и скорости над 150км/ч и най-вероятно това е причината.
-
dedektiv_p
- Автомобил:
- Двигател:
icemenn написа:забелязал съм че горенето на масло при мойта кола на 90% зависи от начина на шифиране.Първо аз я карах около 5000 км доливах около 1 литър.полсе дъртия я кара 4000 км нито капка масло не е намаляло.сега пак аз я карам и пак ми гори масло.да карам доста често в високи обороти и скорости над 150км/ч и най-вероятно това е причината.
Много съм съгласна с теб, всичко си опира до задкормилното устройство. И аз имам тоя проблем, като карам на ръчка на дълго и то до където се разпростират възможностите на автомобила, маслото се изпарява незнайно къде
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”