Имам проблем с тресенето на GOLF 1.6 SR

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
dimitrova_k
Автомобил:
Двигател:

Имам проблем с тресенето на GOLF 1.6 SR

Мнениеот dimitrova_k » Сря 29 апр 2009 14:05

Здравейте!Миналата седмица усетих, че ми шуми колата и отидох в сервиз за гърнета и оттам ми казаха, че меката връзка е за смяна и какво се оказа, че са ми махнали катализатора без да ми кажат. Разбрах го това чак когато колата ми започна да тресе съвсем лекичко като съм на светофар или като съм спряла, оборотомера малко играе, по принцип трябва да е на 9,а то ми играе - ту ми се намаля на 8.9, ту ми се увеличава на 9.1. Тогава отидох на елкон и ми направиха диагностика и се оказва,че всичко е наред с електрониката и не можаха да ми установят откъде е този проблем,след това отивам в друг сервиз същата работа и оттам пък ми казаха,че е механичен проблем.
Та въпросът ми играе ли роля катализатора с тресенето на колата,защото знам че има връзка с ламбда сонда?
Ако да,тогава ще трябва да се сложи нов катализатор :banghead:
Очаквам вашите отговори.

dimitrova_k
Автомобил:
Двигател:

Re: Имам проблем с тресенето на GOLF 1.6 SR

Мнениеот dimitrova_k » Чет 30 апр 2009 21:29

Няма ли кой да ми отговори :(

XmUrF
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот XmUrF » Чет 30 апр 2009 23:39

Сега винаги ли ти тресе когато си спряла? Аз карам същата кола и ми се е случвало точно два пъти да тресе все едно някой клати колата. Не съм се занимавал да търся каква е причината, но и на мен ми играят леко оборотите и най-вероятно дроселът ще се сменя.

Колко пари ти взеха за смяната на меката връзка? За да се смени катализатора трябва на негово място да ти сложат резонансо или каквото беше там гърне, което си струва пари и няма как ей така да ти го махнат и да си караш без него. Тоест сигурно може, ама повярвай ми ще разбереш веднага.

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пет 01 май 2009 7:12

Според мен дросела прави мизерий. Няма връзка катализатора с оборотите. Даже би трябвало по добре да работи двигателя и да се форсира по лесно. Ако сондата си е на място няма проблеми!

dimitrova_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitrova_k » Пет 01 май 2009 8:41

Ходих и на 3 места на Елкон и на компютъра не показва никакви грешки, даже всмувкателните газове са добре. Но според монтьорите колата зависи и от катализатора,защото той намалява вибрирането и шума. Аз грешно се изразих, че ми тресе колата, по-точно ми вибрира съвсем лекичко на празен ход, а при потеглянето и при карането шуми, тъй като е с гърне - заместител. Затова мисля да ми сложат катализатора и да ми се махне това вибриране. Предложиха ми за 250 лв катализатор. Как ви се струва?

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пет 01 май 2009 8:49

Ми за тия пари е катализатор менте! По добре да ти сложат едно хубаво гърне заместител с което ще е много по добре от колкото със някакъв измислен катализатор от Дубай. Заместителя най-много 100 лв. да е!

dimitrova_k
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitrova_k » Пет 01 май 2009 11:00

Сложиха ми за 75 лв заместител,но ми шуми повече колата отпреди. А за вибрирането мисля, че ако сложа катализатора,ще ми се махне това вибриране. Според теб ще се махне ли вибрирането от катализатора? Защото вчера ходих до един друг сервиз за ауспуси и ми сложиха друг заместител,но пак същия проблем и го върнах,тъй като си имам заместител.

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пет 01 май 2009 17:54

Първо незнам как е направен монтажа и какво точно са сложили. Тука в Плевен заместителите си ги поръчваме специално за нас от завода и са коренно различни от всички други в цялата страна. Има заместители и по 15 и по 20 които според клиента може и за 100 да се продадат. Нашите не си правя реклама производствената им цена е 70 лв. Дори и с тях шума на автомобила е една идея по голям от катализатор поради причината, че катализатора спъва колата и е нормално да заглуши повече. С тези резонатори лабдата си работи нормално шума е нормален и вървежа е повече от със катализатор защото системата става по отворена и съответно газовете излизат по лесно. Наблюдава се спад на разхода при някои, при други не за сметка на по голям вървеж, но сичко си е от шофьора. Без катализатор най се усеща при изкачване на баир, това е малко по лесно от преди. Премахването на катализатора не е основен ремонт на двигателя и не оправя никакви повреди, а понякога след отстраняването се откриват други проблеми с двигателя, като колебаене на празен ход, разход на масло (минимално), които са щели да се проявят скоро, но това е много относително и понякога е по добре да се открият тези неща по отрано или е просто съвпадение с махането на катализатора. Ако си ти сложили каквото трябва не трява да има проблем, нито със звука, нито със вибраций. Не мога да правя повече предположения без да съм видял за какво става на въпрос. Ако имаш възможност снимай гърненцето както и другите. Поздрави!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”