Изхвърли маслото!Golf3 GTI-решен/О-пръстен на топлообменник/

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Изхвърли маслото!Golf3 GTI-решен/О-пръстен на топлообменник/

Мнениеот njama » Нед 29 яну 2006 16:45

Първо да кажа "Здравейте" :D
След това да започна с обясненията за мойта колица.
Както няколко колеги са писали преди мен в студовете и аз имах проблем с маслото :cry: Изхвърли ми маслото (което беше на 4000 км, полусинтетика) от стойката, на която се държи масленият филтър и сега незнам какво да правя. Утре (понеделник 30.01.06г) мисля да и сипя масалце с ново филтърче ама ако шурне с нова сила кажете какво да разглобявам и да не разглобявам. От прочетените до момента предишни теми не можах да разбера къде е този клапан на маслената помпа, абе май се по обърках вече. Дайте мнения, че съм се шашнал здраво. Благодаря на отзовалите се.

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Нед 29 яну 2006 17:49

здрасти
клапана на маслената помпа се намира на самото тяло на помпата-над картера.ако имаш късмет от топличкото клапана може да се е пооправил.ако не сваляне на картера и помпата и замяна.може да пробваш почистване на клапана-ако не замяна(става и втора ръка),щото е солено

Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот njama » Нед 29 яну 2006 18:16

Е маслената помпа не е ли е вътре в мотора :?: Предполагам говориш за стойката на която се завива масления филтър.

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Нед 29 яну 2006 18:47

маслената помпа е вътре в двигателя технически погледнато.като се свали картера се вижда.и преди модератора да ти направи забележка не пише местожителство

Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот njama » Нед 29 яну 2006 19:42

А ако сам се е оправил сега след затоплянето този клапан, при следващите студове пак ли ще ми хвърли маслото :?:

Оправих си местожителството. Благодаря ти :wink:

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Нед 29 яну 2006 19:51

това дали ще има проблем с клапана оттук нататък много малко хора могат да кажат
spam да речем най-приближените до този на небето

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 29 яну 2006 19:54

ако имаш охладител на маслото над филтъра (един алуминиев топлообменник) "О" пръстена между него и конзолата на филтъра сдава от ЕГНто. втори случай ми е напоследък...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 29 яну 2006 20:25

мен ли имаше впредвид?

Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот njama » Нед 29 яну 2006 20:27

Имам охладител :yahoo: Има една входяща и една изходяща тръба за водата. Е от там си личи (между конзолата и алуминиевият топлообменник), че е изтекло маслото. Там е "измило" масалцето като е излизало :cry: Значи май по-добре да го разглобя и да сменя този пръстен преди да сипя новото масло :?: Ваското дай съвети някъкви. Ти май си от най-вещите в занаята :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 29 яну 2006 20:32

гедоре 27.
сваляш масления филтър.
развиваш гайката която държи охладителя към стъблото на което се навива и филтъра.
изсулваш охладителя внимателно без да разкачаш маркучите за водата и без да ги скъсаш.
купуваш от юнитрейд частта. "О"пръстена е с 2 ушички диаметрално отвътре.
сменяш.
сглобяваш.
гайката се стяга-но внимателно! не я престягаи да не спукаш топлообменника.
слагаш нов филтър.
масло.
караш колата... :D

Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот njama » Нед 29 яну 2006 20:40

Ваското1 последно да ми кажеш само има ли смисъл да сипвам първо масло за да проверя дали "само не се е оправило" :D или направо да го сменям този пръстен. Юнитреид в Дружба ли е ?
Имаш една голяяяяма биричка от мен :wink:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 29 яну 2006 20:51

мда-в дружба го има тоя пръстен.
направо сменяй. ще видиш какво ще извадиш отвътре-няма ама нищо общо с "О"пръстен или пък с гума изобщо... :D

Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот njama » Нед 29 яну 2006 20:58

Малко ме плашиш с това "няма нищо общо с О пръстен" ама да става каквото ще. Искам си GOLF-чето да работи, че вече не ми се седи в нас :)
Хиляди благодарности и имаш една голяяяяяяма бира от мен. Като го сменя ще пиша как е кочинката ми :wink:

Потребителски аватар
njama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот njama » Вто 31 яну 2006 18:32

Такаааа. С вещата помощ на Vaskoto1 успях да си оправя Golf-чето. Някой ако има същият проблем като моят отива в Юнитрейд и си купува този "О"пръстен за сумата от 4.96 лв. :D Мойто GTI е с климатик и малко е**но се стига до този алуминиев топлообменник, но със зор всичко става :wink: Разкачат се и няколко (аз разкачих 3) водни скоби и съединения и топлообменника увисва на единият маркуч. Съответният "О" пръстен до такава степен беше остарял, че беше станал на гьон и на места беше залепнал зверски. С една отверка ВНИМАТЕЛНО без да нараните повърхностите се отделят остатъците от "О" пръстена, поставя се новият, слага се топлообменника завива се внимателно гайката и събирате нататък всичко останало което сте разкачали. При мен изтекоха 3 литра антифриз, така че или го събирайте предварително като разкачвате водните съединения или си купете нов :) Ако има въпроси пускайте ЛС :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”