Клати ми се моноинжекцията.Скъсан тампон,колко ще издържи?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Клати ми се моноинжекцията.Скъсан тампон,колко ще издържи?

Мнениеот dj_nako » Сря 06 май 2009 15:00

Значи колата е Г3 1.8 мИ 90к.с. и днес забелязах че като хвана и разклатя моноинжекцията тя се мърда самостоятелно от двигателя.Като се загледах по-внимателно установих че гумения тампон(връзка) под нея е скъсан.Колата си върви без абсолютно никакви проблеми,само от време на време има едно леко удошаване на оборотите.Въпроса ми е колко време може да издържи така,до какво може да доведет този скъсан тампон,ще ме остави ли на пътя ако се скъса още.

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Re: Клати ми се моноинжекцията.Скъсан тампон,колко ще издържи?

Мнениеот Milanski » Сря 06 май 2009 16:19

По - добре си вземи нов колега щом е скъсан , преди две години аз смених на майка ми на голфа този тампон ( 1.8 - 90 к.с. ) и хубавите бяха към 40 - 50 лева някъде , до сега не съм имал повторно проблем с този тампон . А до какво може да доведе като даваш рязко газ колата сигурно ти глъхне поне при мен беше така . Направо си го смени не се чуди .

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 06 май 2009 16:51

сменяи веднада!чудя се изобщо как ти държи тихи обороти на празан ход??смени го че се нарушава съотношението гориво-въздух и компа се шашка!

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Сря 06 май 2009 18:35

защо пък да не държи вие мислите ли изобщо къде е тоя тампон.баш на всмукателите е! като запалиш не можеш да мръднеш моноинжекцията аз от 2 години така карам още не съм имал никакъв проблем.Колега като имаш парички сменяй,но пак казвам не е нещо тревожно освен ако вече ти падат парчета гума от там...

Потребителски аватар
KAIDIR
Автомобил: A6 2.5 TDI
Двигател: AEL

Мнениеот KAIDIR » Сря 06 май 2009 18:45

колега сменя моя се беше закасал и разхода ми вдигна и все неможех да и наглася оборотите струва 38 лв май :да:

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Сря 06 май 2009 20:05

icemenn написа:защо пък да не държи вие мислите ли изобщо къде е тоя тампон.баш на всмукателите е! като запалиш не можеш да мръднеш моноинжекцията аз от 2 години така карам още не съм имал никакъв проблем.Колега като имаш парички сменяй,но пак казвам не е нещо тревожно освен ако вече ти падат парчета гума от там...

смучи въздух оттам бе мои човек,прее..ва центровката и лъже компа!нали затова е този комп. -стреми се да управлява съотношението на горивната смес и куп други неща....чети малко.....според теб трябва ли да чака да започне да гасне по кръстовищата и тогава да го сменя? :screwy

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Сря 06 май 2009 21:07

до седмица максимум две ще го сменя.Ще си го сменя сам а иначе ще си го взема от Ауто+ в Русе, уж оригинални части продават.

Потребителски аватар
vladostp
Автомобил: Golf3
Двигател: ABS

Мнениеот vladostp » Чет 07 май 2009 10:30

сменяй колега не е голяма философия, а и разхода ша ти падне. Аз моя го сменях преди около 1.5 година и дадох около 15 кинта във Евро 07, но с отстъпка от авер

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Чет 07 май 2009 11:16

icemenn написа:защо пък да не държи вие мислите ли изобщо къде е тоя тампон.баш на всмукателите е! като запалиш не можеш да мръднеш моноинжекцията аз от 2 години така карам още не съм имал никакъв проблем.Колега като имаш парички сменяй,но пак казвам не е нещо тревожно освен ако вече ти падат парчета гума от там...

А замислял ли си се,че от там влиза не пречистен въздух с пясък и др директно в цилиндрите! :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”