Проблем с парното на Голф 2 Д
- nikibol
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с парното на Голф 2 Д
Проблема е следният. Входа и изхода на радиаторчето на парното ( двете тръби които влизат от двигателя към радияторчето) са топли, но вътре духа хладен въздух. Предполагам че регулационните клапи за въздуха работят.От къде идва проблема и какво е необходимо да се направи за ремонта му. Благодаря ви предварително. Мерси.
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега,без сваляне няма да мине-и при мене бе6е така-свалих го като мислех че са клапите-обаче клапите бяха като чисто нови,даже не бяха и мокри.Свалих радиаторчето (което се оказа Валео) и отидох при един познат радиаторджия-човека свали казан4ето отстрани кадето са входа и изхода на радиатор4ето и видях какво има вътре в тръбичките на радиаторчето които са дебели 80мм има медни спирали които задържат топлината,а освен това задържат и боклуците-само една траба бе6е 4итава-радиатор4ето бе6е 95% процента запушено.Човека го махна тези спирали продуха го с компресор и го сглоби-взе ми 20лв.От тогава моята кола я наричам"АФРИКА" зимата- в най-големите студове(миналата седмица)пътувах до Пловдив- на магистралата пуснах парното без вентилатор и след 20мин почнах да се потя а си бях свалил якето-СТРАШНО Е. УСПЕХ headbang
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- bobcho
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: AFN 1997
KRIS има суматия теми по твоя въпрос.Сваля се таблото и кутията на парното с клапите.Разглобява се и клапите се изолират или с изкуствена кожа или дупките по тях се запушват с ламарина и поп нитове.
При мен духа слабо (топло имам предвит) и скоро време ще го правим на парчета таблото.
Ето виж за какви дупки става въпрос.Върху тях требва да има дунапрен.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=11529&highlight=%E4%F3%F5%E0+%F2%EE%EF%EB%EE
При мен духа слабо (топло имам предвит) и скоро време ще го правим на парчета таблото.
Ето виж за какви дупки става въпрос.Върху тях требва да има дунапрен.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=11529&highlight=%E4%F3%F5%E0+%F2%EE%EF%EB%EE
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”