Танцуване и неотчитане на стрелката за горивото

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Танцуване и неотчитане на стрелката за горивото

Мнениеот theraven » Сря 08 апр 2009 22:32

Здравейте, колеги. Днес ми се случи нещо много странно. Зареждам си аз на ОМВ-то на детелината на Цариградско за Младост и налях някъде към 13 литра (25 кинта) премиум дизел (както винаги). Точно преди това ми беше светнала резервата. Плащам си, влизам в колата, давам контакт и резервата пак свети, стрелката не е мръднала :shock Естествено първата ми реакция беше да викна един чичка от персонала и да му кажа кво става (сам си налях нафтата между другото) да не прайм скандали. Обяснявам си кротко де ме сърби, а той вика "Ами нормално е, много хора казват че не им отчита като наливат от тази колонка, после се оправя". Аз му казах, че си познавам колата и че не е възможно да не ми отчете стрелката, пък ако ще и гроздова да налея. И го помолих да извика управителя. Идва управителя (-ката, както се оказа) и каза, че нищо не може да направи в този случай, даде ми телефона на собственика и ми каза ако не отчете до 10-15 мин да му се обадя. И понеже бързах, казах довиждане и си тръгнах. И някъде към Орлов мост стрелката наистина почна да се катери баавно бавно надясно. До бул. България вече се беше качила дотам, докъдето трябваше да е с тези 13 литра. Обаче, малко по-късно в задръстването я гледам - отишла почти на максимума и трепери една такава. Потеглям - връща се където трябва да е. След малко пак в спряло положение стрелката почна да играе между средата и максимума. И след това пак се връща като потегля докъдето трябва. По-надолу не пада. Много моля, ако някой може да ми обясни какъв е този целия филм и какви ла*на може да съм си сипал в колата. Защо стрелката не отчете като запалих колата отначало и дали нещо може да се е прецакало при поплавъка. Най-много ме притеснява това, че бензинджията каза, че се било случвало и на други хора това, после се оправяло. Какво може да е по-различна тая нафта, че да се получават тия простотии? :screwy :shock . Във вървежа разлика поне от бензиностанцията от Овча Купел разлика не усетих (то пък едно вървене в задръстванията)... Ще наблюдавам колата тия дни, ще покарам малко извънградско и ще видя дали ще се повтори. Добре, че горивото не е толкова много и с чиста съвест мога да го източа, преди да ми е прее*ало колата...

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Танцуване и неотчитане на стрелката за горивото

Мнениеот mania » Сря 08 апр 2009 23:36

Не е задължително д ае от горивото - тия стрелки са малко шантави. Ако искаш пробвай да налееш от другаде, най-много да ти с е ешашнал поплавъка нещо, мисля че не е притеснително. Успех!

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Сря 06 май 2009 12:49

днес на мен за първи път стрелката ми игреше от 15 до 30 литра и то в порядъка на 1-2 секунди.

Потребителски аватар
theraven
Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
Двигател: SDI
Контакти:

Мнениеот theraven » Сря 06 май 2009 14:22

Оправи се. Как - като не зареждам там. Егати инертната нафта съм сипал явно. Поздрави на всички и честит празник. :beer

Потребителски аватар
MKII 1.6EZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MKII 1.6EZ » Чет 07 май 2009 10:56

И на мене ме го прави същия номер. Забелязъл съм че го прави като е на резерва или пред резерва. Като зареждам на по пълен резервоар си се дига веднага. Според мен не е проблема в горивото.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”