Странен шум при движение и завой на ляво при Голф 3?Какво е?
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
Странен шум при движение и завой на ляво при Голф 3?Какво е?
Колеги проблема е следния: От известно време се появи странен шум отпред! Прилича на виене на лагер,, но не е точно този шум! При завой на ляво шума се засилва, а при завой на дясно затихва! Колата е склонна към завиване на ляво при спиране. Особено при неравност на пътя направо волана си завива сам наляво( това може да са тампони на носачите или накрайници на рейката)! Съмнявам се в лагер на главината, но как да локализирам какъв е проблема. Не ми се сменят здрави части и не бих искал да започна да сменям едно по едно докато не разбера какъв е проблема. Гумите ги изключвам, защото шума си го има и със зимните гуми и джанти и с летните гуми и джанти! Вдигнах колата последователно на крик от ляво и от дясно лувт поне аз не намирам в гумите! Запалих колата но при въртене на гумите нищо не чувам от шума на двигателя, като изгася двигателя докато отида до гумата тя е спряла да се върти! На ръка трудно въртя гумата (няма инерция) мисля си нормално все пак има съпротивление в диференциала! Дайте идеи за локализиране и отстраняване на проблема. Благодаря
- HAMELION
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Странен шум при движение и завой на ляво при Голф 3?Какво е?
десен лагер!!!
според мен
според мен
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
HAMELION написа:десен лагер!!!
според мен
и аз на там съм се насочил, защото от там ми се струва че го чувам! Ще чакам още мнения и коментари!
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
и според мене е лагер щом затихва апак ако не си сигурен за гумите я дигни на крик и пробвай с гуми и без дали ще се чува само преди да я запалиш здраво я укрепи да не литнеш
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
xalerrelax написа:и според мене е лагер щом затихва апак ако не си сигурен за гумите я дигни на крик и пробвай с гуми и без дали ще се чува само преди да я запалиш здраво я укрепи да не литнеш
Нищо не се чува на крик защото двигателя мн шуми! Аз пробвах ама не чувам нищо от двигателя, а като засиля и изгася двигателя докато отида до гумата тя е спряла да се върти!
- alex_zazy
- Автомобил:
- Двигател:
Ми накарай някой авер да направи процедурата, а ти слухти на гумата. Да засили до 100 и да изключи от скорост и да изгаси двигателя!
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
значи за сега всички колеги сте за лагер на главината (десен да разбирам)?
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
Значи днес отново направих операцията с вдигането на крик! Първи да кажа че дори някой от вътре да дава газ и да засили до 100км/ч 6том изключи от скорост колелото спира почти веднага! Тъй, че проверката неможе да стане без да чуваш звука от двигателя, но въпреки всичко ясно се видя и чу, че проблема е от ляво( при въртенето се чуваше метален звук) 90% лагер. Дано да е лагер а не нещо по карето, зашото трудно можеш да чуеш точно от къде идва звука! Ще сменям лагер
Благодаря на колегите

- Batmirko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Още един глас за лагер 

- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
Имал съм същия проблем на старата 2-ка,и се оказа лагер на главината. Сменяй лагера и внимавай какво купуваш щото едно приятелче прави упражнението два пъти, взел лагер от самара или някаква друга руска "бангия" и не можа да мине 1000км.
Аз лично сложих "FAG"
Аз лично сложих "FAG"
- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
Аз сега си имам този проблем и се надявам тази седмива да го реша. При мен се прояви в това че издаваше точно звука на лагера но не бях и аз сигурен като тебе и направих следното вдигнах колата от страната която предполагах че е станало мяу и размърдах гумата не по посока на завиване а от горе и от долу и видях че имам доста стабилен луфт. Ако искаш пробвй и ти така.
Мен ако питате - давам гласа си за каре,аз имам същия проблем!
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
Fripon_X написа:Аз сега си имам този проблем и се надявам тази седмива да го реша. При мен се прояви в това че издаваше точно звука на лагера но не бях и аз сигурен като тебе и направих следното вдигнах колата от страната която предполагах че е станало мяу и размърдах гумата не по посока на завиване а от горе и от долу и видях че имам доста стабилен луфт. Ако искаш пробвй и ти така.
При мен луфт няма, пробвал съм! Обаче при вдигнато колело и запален мотор 1>2>3>4>5 предавка газ особено след 40км почва да се чува много гаден метален звук! При по висока скорос леко затихва, предполагам, че не го чувам толкова силно и от по - високия шум при по голяма скорост! Дано да е лагер, а не както казва колегата по долу каре! А и все си мисля, че ако беше каре щеше да пука при завой и при изключена предавка в движение нямаше да се чува виене, а при мен и по инерция си се чува! Сменям първо лагер на там ме водят симтомите! А колкото до лагера имам един магазин от кадето си купувам части и за сега съм доволен! Ако не се лъжа съм взимал за Голф 2 лагер от там и са на Optimal не съм сигурен за марката и незнам колко струват като качество.
- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
Добре де вдигни я на свободна скорост от ляво и завърти гумата, поне 3-4 оборота трябва да направи, ако не прави виж дали след като караш не ти загрява главината, защото според мен не е нормално, но само предполагам не твърдя че съм компетентен, успех с ремонта
- SBobi
- Автомобил:
- Двигател:
wmalevski написа:Добре де вдигни я на свободна скорост от ляво и завърти гумата, поне 3-4 оборота трябва да направи, ако не прави виж дали след като караш не ти загрява главината, защото според мен не е нормално, но само предполагам не твърдя че съм компетентен, успех с ремонта
Гумата изобщо не може да направи 3-4 оборота при завъртане на ръка, на крик, на свободна предавка. То при засилена гума до 100км като изключиш спира почти веднага,пък да не говорим на ръка да я завъртиш! това за мен не е неюо ненормално все пак колата е с предно предаване и отпред не е лагерница като отзад! Има съпротивление в диференциал, полуоски карета. Нормално е да няма инерция! Пък може и да не е толко нормално?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”