проблем с климатроник
проблем с климатроник
колеги, искам да попитам климатроника ми не духа студено. Дали и той се пълни като климатика с фреон или е др системата?
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
Re: проблем с климатроник
няма значение дали е климатик или климатроник- ако в системата има теч и няма фреон - няма да духа студено, отделно е въпросът има ли масло в компресора - въобще си за цялостна диагностика
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
dokros написа:няма значение дали е климатик или климатроник- ако в системата има теч и няма фреон - няма да духа студено, отделно е въпросът има ли масло в компресора - въобще си за цялостна диагностика
Съвсем съм съгласен...
Тези системи не се гледат на машина като спрат да работят...а средно на 2-3 години най-много
По повод климатроника :
-пускаш си самодиагностика гледаш - ако дава грешка за датчик за налягане значи няма фреон - закача се на машинката,пълни сеи въобще се обслужва...гледа се къде е и теча...ако има такъв.
-ако не даде грешки пак на машината - гледа се има ли фреон,няма ли.
Ако всичко е точно с наляганията и фреон си има гледаш охлаждането - ако и то е точно - клапи на парното.
По принцип заради вибрациите на гумените съединения в системата фреона се губи...средно около 40% за 2 години изчезва от системата....предимно фреон ама често и масло....а често се оказа,че дори 200-300 грама са фатални за студенината в купето...днес борих един Голф,който имаше само с 200 грама по-малко а вътре в купето беше с 2-3 градуса по-хладно от навън....напълнихме го и....чудо...вътре стана 3 градуса
.Та....системите се обслужват....не когато спрат да работят.А цената за едно обслужване е нищожна...спрямо цената на един компресор,смяната му,пълненето на системата и какво ли не още.
Успех!
- batslav
- Автомобил:
- Двигател:
soxy__ написа:колеги, искам да попитам климатроника ми не духа студено. Дали и той се пълни като климатика с фреон или е др системата?
А мирише ли на изгряло като цяло от колата или на масло,защото моят климатроник го изтървах т.с. замина му лагера на компреосра запали се в движение но преди това ми меришеше на изгорало нещо като на бакилит или кабел.Просто за инфо.
мирише си нормално и топлото си духа, явно не е толкова просто колкото си мислех. Дайте съвет къде да я закарам да я видят?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ми...ако си от София - заповядай...само ми звънни преди това за да се разберем - Цък .Драсни и едно лично...каква точно е колата...годината основно.
А ако не си - пипши от кой град си за да може някой твой съгражданин да ти препоръча масйтор.
Успех!
А ако не си - пипши от кой град си за да може някой твой съгражданин да ти препоръча масйтор.
Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”