Смяна на гумички на спирачна помпа на Голф 2
- zlostornika
- Автомобил:
- Двигател:
Смяна на гумички на спирачна помпа на Голф 2
Колеги тъй като след много търсене във форума не можах да намеря нещо подобно пускам нова тема. Проблема е следния: не мога да разбера как да си отворя спирачната помпа.
В началото има една семеринга която излиза с клещи и след това се вади едната част от помпата. След нея има друга част, но не мога да разбера как излиза. Като натисна с нещо останалата част, при връщане задържа, където очевидно е проблема. На снимката с червено съм оградил една съчма, която чвно играе някаква роля. Казанчето, което стои закачено на помпата също би трябвало да излиза, но не мога да разбера как. Нека ако някой се е занимавал с подобни ремонтни действия да ми помогне. Благодаря предварително.
И не искам съвети от рода на купи си направо нова помпа, защото така или иначе вече дадох 16 лв. за гумички на помпата.
В началото има една семеринга която излиза с клещи и след това се вади едната част от помпата. След нея има друга част, но не мога да разбера как излиза. Като натисна с нещо останалата част, при връщане задържа, където очевидно е проблема. На снимката с червено съм оградил една съчма, която чвно играе някаква роля. Казанчето, което стои закачено на помпата също би трябвало да излиза, но не мога да разбера как. Нека ако някой се е занимавал с подобни ремонтни действия да ми помогне. Благодаря предварително.
И не искам съвети от рода на купи си направо нова помпа, защото така или иначе вече дадох 16 лв. за гумички на помпата.
Re: Смяна на гумички на спирачна помпа на Голф 2
Казанчето излиза като му откачиш кукичките и дърпаш яко.Останалото е лесно,нова от магазина.
- zlostornika
- Автомобил:
- Двигател:
Оправих си проблема. Благодаря на колегата че се е отзовал. Смених си гумичките. То било просто елементарно, но е трудно за човек който не е виждал помпа да разбере как точно става. Ще пробвам само със смяна на гумички да видя как ще е. За нова ми искат 70 лв. на "Донев" гр.Шумен. Ако някой има подобен проблем винаги мога да се отзова и да му помогна.
-
theultimate
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Става и само с гумички, но трябва повърхността на помпата да е здрава - без ръжда и драскотини. Иначе новите гумички заминават за нула време.
Колега опиши как се разглобява помпата.И имаше ли видими наранявания по старите гумички.
- zlostornika
- Автомобил:
- Двигател:
Нямаше наранявания, но бяха омекнали доста с течение на времето. И може би ръбовете им бяха леко поизтрити. Има само една семеринга, която излиза с клещи и после всичко си излиза само. Ако заяжда я чукваш леко на обратно и си излизат.
Нямам наранявания в цилиндъра, нито е надраскан.
Но в момента имам голям проблем с подкарването на помпата. Не мога да я обезвъздуша. Тази вечер си играхме 2 часа, звъняхме на майстори. Уж начина бил с надуване през казанчето, но неще и неще. Ако някой се е занимавал с това ще му бъда много благодарен.
Нямам наранявания в цилиндъра, нито е надраскан.
Но в момента имам голям проблем с подкарването на помпата. Не мога да я обезвъздуша. Тази вечер си играхме 2 часа, звъняхме на майстори. Уж начина бил с надуване през казанчето, но неще и неще. Ако някой се е занимавал с това ще му бъда много благодарен.
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
когато се сменят гумичките имаше подробност, какви гумички ще вземеш, за какъв модел помпа /ФАГ или нещо подобно/. на времето когато сменях на мойта ми бяха дали от другия тип и там се разминаваше втората гумичка/от към мотора/, беше с по-широка в горната си част и работния ръб затваряше отвора от където влиза спирачна течност и както казваш нямаш обезвъздушаване защото не влиза спирачна течност. помпата подава спирачна течност на предно ляво, задно дясно и предно дясно и задно ляво колело/не си спомням точно кой от двата работни цилиндъра за кой кръг е/ и един от кръговете е ок, а другия-не. Най-лесния вариянт е да отвиеш щуцерите от към мотора, запушваш с пръсти и някой ти помпа, ако излезе течност-търси проблема по-тръбите и маркучетата, ако излиза въздух, то значи, че не влиза спирачна течност и трябва да се смени гумичката. Много сложно го написах, но ако си оставил старите гумички, разглабяй и провери работния ръб на втората гумичка дали не се различава от тази която си сложил. Смятам, че това ти е проблема. Успех!
- zlostornika
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за отговора колега. Много е логично да е така. Само че новите ми гумички са със същия диаметър като старите само че са по-къси. Вече си мисля да не са ми запушени каналчетата в помпата, защото от помпата излезе кал, а не спирачна течност. Ще се разглобява пак.
- venll-vr
- Автомобил:
- Двигател:
свали си казанчето от помпата и с стоманена тел прдухай каналите на помпата
- zlostornika
- Автомобил:
- Двигател:
Точно с това се занимавах снощи. Но поради дъждовното време нямаше как да я пробвам днес.
- zlostornika
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги пак не става. Като закача помпата на сервото и неще нито да потече течност, нито да пръска. А когато я извадя и се уравновеси потича течност. Може ли това да зависи от наклона. Когато течността е в хоризонтално положение спрямо казанчето - тръгва. Понеже колата е малко под наклон и като закача помпата неще. Благодаря предварително.
- zlostornika
- Автомобил:
- Двигател:
Нямате ли идеи колеги? Голфа изгни вече от стоене. Трета седмица е разглобен.
просто хидравличните системи от този тип не се ремонтират със смяна на гумички! с цел безопастно движение!а че се продават на пазара е трик на производители и търговци!добър трик!
- zlostornika
- Автомобил:
- Двигател:
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
и аз съм бил в този филм
, доста отдавна и не с фолксваген. Като взех друга помпа, всичко си дойде на мястото 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”