Километраж Г3
Километраж Г3
Здравейте,колеги. Колата ми е Голф3 ABD 1.4mi (1992г) , преди месец си смених километража , бях с големия часовник , а сега съм с оборотомер и въпросът ми е трябва ли да свети малкото часовниче под оборотомера когато съм на габарите или фарове , километража по скоростомера си свети , но часовника НЕ
, не мога да го съпоставям с старото табло тъй като както вече ви казах бях с големия часовник и под него нямах такова дисплейче като сега за малкия часовник . Ако трябва да свети тогава ми кажете къде да търся "аварията" , ако е от някоя крушка къде точно се намира тази крушчица , или може би нямам пуснат кабел заводски за светлина на малкия часовник 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Километраж Г3
Колега аз съм със същия километраж. На мене ми свети часовника под оборотомера явно крушката ти е изгоряла или въобще нямаш. Процедурата е че трябва да свалиш километража за да може да смениш крушката как точно става немога да ти кажа точно в търсачката мисля че има такава тема точно за този часовник.
Първо се сваля капачката отляво на ключа на фаровете, след това ключа тои има 1 чоп който трябва да се натисне и тогава се издърпва, после се сваля капачето отляво на касетофона и вече има достъп до 2-та болта на пласмасовата маска , сваля се и се виждат другите 2 болта които държат таблото в ляво и в дясно. Крушката е зад самия дисплей ,вижда се като се обърне таблото наобратно.
нали УЖ си сменял таблото би трябвало да ти е ясна процедурата по демонтаж...
Значи аз не ви питам как да си смъкна таблото , а питам къде да търся повредата и дали изобщо е повреда , но явно е , щом колегата ми каза , че при него свети часовника , знам как да си смъкна таблото ( така де имам един авер,който ми го смъква ) , но незнам дали е от крушката и ако е от нея , къде точно се намира тази крушка , или от някъде другаде е дефекта ?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
158 % е крушката. А тя се намира точно зад часовника. Таблото има 4 крушки по 2W (една осветява отпред скоростомера и една оборотомера, а другите 2 се една зад дигиталния часовник (при колите с МФА той е и дисплей за МФА-то) и една зад дигиталния километраж). Останалите крушки са по 1.2W - Масло, Вода, ръчна и т.н.
Много куцо се получава ако там където са предвидили за 2W крушка сложиш 1.2W (свети слабо). Така че като сменяш крушка внимавай и каква ще сложиш.
P.S. крушката изглежда като тази на снимката.
Много куцо се получава ако там където са предвидили за 2W крушка сложиш 1.2W (свети слабо). Така че като сменяш крушка внимавай и каква ще сложиш.
P.S. крушката изглежда като тази на снимката.
- Прикачени файлове
-
- Tablo krushka.JPG (3.74 KиБ) Видяна 674 пъти
Благодаря ви колеги , оказа се , че нямам крушка на въпросното място , тъй като бях взел таблото без крушки и премехвърлих от моето старо табло(което там не му е нужна крушка) на новото и дупката е останала пръзна, но днес я "запълних" и всичко вече е ОК 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”