Километраж Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Километраж Г3

Мнениеот VW GOLF3 » Чет 14 май 2009 9:23

Здравейте,колеги. Колата ми е Голф3 ABD 1.4mi (1992г) , преди месец си смених километража , бях с големия часовник , а сега съм с оборотомер и въпросът ми е трябва ли да свети малкото часовниче под оборотомера когато съм на габарите или фарове , километража по скоростомера си свети , но часовника НЕ :| , не мога да го съпоставям с старото табло тъй като както вече ви казах бях с големия часовник и под него нямах такова дисплейче като сега за малкия часовник . Ако трябва да свети тогава ми кажете къде да търся "аварията" , ако е от някоя крушка къде точно се намира тази крушчица , или може би нямам пуснат кабел заводски за светлина на малкия часовник :roll:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Километраж Г3

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 14 май 2009 10:01

Колега аз съм със същия километраж. На мене ми свети часовника под оборотомера явно крушката ти е изгоряла или въобще нямаш. Процедурата е че трябва да свалиш километража за да може да смениш крушката как точно става немога да ти кажа точно в търсачката мисля че има такава тема точно за този часовник.

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Чет 14 май 2009 21:06

Първо се сваля капачката отляво на ключа на фаровете, след това ключа тои има 1 чоп който трябва да се натисне и тогава се издърпва, после се сваля капачето отляво на касетофона и вече има достъп до 2-та болта на пласмасовата маска , сваля се и се виждат другите 2 болта които държат таблото в ляво и в дясно. Крушката е зад самия дисплей ,вижда се като се обърне таблото наобратно.

:?: нали УЖ си сменял таблото би трябвало да ти е ясна процедурата по демонтаж...

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Чет 14 май 2009 23:57

Значи аз не ви питам как да си смъкна таблото , а питам къде да търся повредата и дали изобщо е повреда , но явно е , щом колегата ми каза , че при него свети часовника , знам как да си смъкна таблото ( така де имам един авер,който ми го смъква ) , но незнам дали е от крушката и ако е от нея , къде точно се намира тази крушка , или от някъде другаде е дефекта ?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 15 май 2009 11:11

158 % е крушката. А тя се намира точно зад часовника. Таблото има 4 крушки по 2W (една осветява отпред скоростомера и една оборотомера, а другите 2 се една зад дигиталния часовник (при колите с МФА той е и дисплей за МФА-то) и една зад дигиталния километраж). Останалите крушки са по 1.2W - Масло, Вода, ръчна и т.н.

Много куцо се получава ако там където са предвидили за 2W крушка сложиш 1.2W (свети слабо). Така че като сменяш крушка внимавай и каква ще сложиш.

P.S. крушката изглежда като тази на снимката.
Прикачени файлове
Tablo krushka.JPG
Tablo krushka.JPG (3.74 KиБ) Видяна 674 пъти

VW GOLF3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW GOLF3 » Съб 16 май 2009 16:52

Благодаря ви колеги , оказа се , че нямам крушка на въпросното място , тъй като бях взел таблото без крушки и премехвърлих от моето старо табло(което там не му е нужна крушка) на новото и дупката е останала пръзна, но днес я "запълних" и всичко вече е ОК ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”