Въпрос за тампони на макферсон на Голф 3?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SBobi
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за тампони на макферсон на Голф 3?

Мнениеот SBobi » Чет 14 май 2009 18:29

Ще сменям предни амортесьори и тампони! При поръчката на тампоните момчето ме пита дали ще сменям лагера на тампона :roll: !!! Аз доколкото знам са заедно, но се оказа че до 94г (преходна е) се слагали тези тампони със интегрирания лагер, а на мен по номер на рамата ми излезе другия тампон с отделния лагер! Аз сега съм с 2-ково окачване като тампоните са ми на Голф 2! Въпроса ми е има ли значителна разлика в тампоните и дали пак да не си взема двойковия(изглежда ми по здравото решение)! Или все пак да си взема това което излиза по каталог! Прахооловители да взимам ли нови или да си ползвам старите(знам че е по - добре да си ги взема, но дали си заслужават парите)!
Имам и още един въпрос :) Преди 1 седмица смених задни амортесьори и въпросните прахооловители с тампонче над тях! Покарах известно време и какво да видя - прахооловителя с тампончето сплескани на сол! Не съм друсал силно в дупки, което ме навежда на мисълта, че са ми омекнали пружините и съм карал на тампончетата докато не се сплескат! Правилно ли съм се ориентирал или да търся другаде причината! Взел съм други пружини и мисля да ги сменя и да сложа нови прахооловители с тампони да видим какъв ще е резултата???

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Re: Въпрос за тампони на макферсон на Голф 3?

Мнениеот evgenyh » Пет 15 май 2009 20:37

След 94 се слагат тампони на които лагера е отделно. Мисля, че няма значение какви ще сложиш, но при всички положения се сменя и лагера. Желатено е да смениш и прашниците при смяна на амортисьори. За марка ако се интересуваш - Lemforder :idea: Толкова от мен :wink:

batbla6ko
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за тампони на макферсон на Голф 3?

Мнениеот batbla6ko » Съб 16 май 2009 19:48

колега аз вече 2 пати сменям макверсони и фаида няма след няколко километра се растропват пак и затова сам решил вече да не ги барам според мен няма смисал да се сменят но ти си решаваш Сменяи амортесиорите и не ги бараи тях Това е от мен

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”