Смяна на свещи?
- opipva4a
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
различно 30 000 - 60 000
Ползвам "Halo" - дават и сертификат с гаранция 120 000км или 3 години. Супер доволен.
Забравих да допълня:
Някои свещи ( зависи от качеството ) може да се скапят по-рано от километрите които колегите посочиха. За това провети сам. Отвии свеща внимателно и погледни електрода дали е наред. Трябва в средата да е кръгъл, а не да стои като "изяден". Леко с развиването и завиването щото резбата е мека ( да не тръгне накриво ) и да не ги пренатегнеш. Гледай също и да не попадне нещо в двигателя.
Успех

Забравих да допълня:
Някои свещи ( зависи от качеството ) може да се скапят по-рано от километрите които колегите посочиха. За това провети сам. Отвии свеща внимателно и погледни електрода дали е наред. Трябва в средата да е кръгъл, а не да стои като "изяден". Леко с развиването и завиването щото резбата е мека ( да не тръгне накриво ) и да не ги пренатегнеш. Гледай също и да не попадне нещо в двигателя.
Успех

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
колеги навремето един майстор ме открехна и досега го правя и съм много доволен от резултатите-няма значение от колите. като развъртиш свеща напълно взимаш масълце (ако нямаш подръка вземи от пръчката за маслото-топиш я колкото пъти ти трябва) и намазваш хубаво и обилно резбата на свеща . и я завиваш. аз лично-понеже знам че свещ не се претяга- я стягам като държа ключа само с една ръка и то без никакво рамо на ръкохватката направо за стъблото на ключа и рамото е единствено ръката ми и стягам по тоя начин докато ми се досере. ама не местиш рамото. така силата с която затягаш е достатъчна срещу саморазвиване и недостатъчна за претягане-абе това е мойта мярка ако иска някой да я пробва.
обаче това с маслото е върхът-казвам ви-свещите после се развиват леко и мазно и никога не можеш да я завиеш накриво.
обаче това с маслото е върхът-казвам ви-свещите после се развиват леко и мазно и никога не можеш да я завиеш накриво.
Re: ...
В Германия в сервиз на VW са сложили Beru /френски/ и вече са на 53000 и всичко е тип-топ!
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
аз лично много бях учуден като разбрах че се ползват триелектродни NGK даже с емблемата на фау-ве-ауди. Свършиха ли се немските производители или почнаха да правят хептен боклуци или скъпота ги налегна. BERU;NGK-какво още. вече тотално се оплетох с тия свещи и гледам само цената да ми изнася. па ако не съм доволен другия път ги сменям с други и така.....
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
направи някъде една проверка по каталог-ама да е за тая година щото странно се позавъртат типовете от година на година в бош поне-какъв ти е типа за твоя случай конкретно по данни на моторетката.и оттам питай за цени и за аналози на други производители и там за цени и си харесай нещо. аз вече не знам!виж по-горе.
- opipva4a
- Палячо
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
...
NGK триелектродни и BERU ПлатиниумХ
БОШ ще ти извадят 10-на номера (и то за всеки продукт) и много ментаци
а и не са най-доброто
цена според автомобила (мотора)
БОШ ще ти извадят 10-на номера (и то за всеки продукт) и много ментаци
а и не са най-доброто
цена според автомобила (мотора)
Re: ...
Къде в София може да се намерят Беру,с повече модели?
Също някой виждал ли е голям избор от филтри Knecht?
Също някой виждал ли е голям избор от филтри Knecht?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”