Проблеми с токовете
- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
Проблеми с токовете
значи колеги имам голям проблем с токовете. Колата е голф2 КР. има отечка на ток и незнам от каде. Купих я преди 2 дена, вечерта я паркирах пред блока, на другия ден слизам и тя си запали от 1-вия път. отивам на кафенце, паркирам и след 30мин тръгвам да паля и няма никои. на бутане не запали и с колеги от форума прехвърлихме акумулатор от друга кола и запали от раз. Сменихме ги докато работеше колата прибрах се изключих и след 10мин пак няма никои вкъщи. Незнам дали да ходя да ми я замерят акумулаторджии или някаде другаде. Да допълня за информация че има ел огледала, аларма и няма дръжки на вратите- питаите ме как си отварям като няма акумулатор и е запушен номера на задната врата.

- M1LEN
- Автомобил: GOLF mk2
- Двигател: SB 1991
Re: Проблеми с токовете
Колега да не е издухал акумулатора и да плаче за нов.
Може да пробваш една вечер да сложиш акумолатор от некой познат и ше видиж на сутринта ако си запали е от акумулатора ако неиска да завърти имаш некаква консумация.
Може да пробваш една вечер да сложиш акумолатор от некой познат и ше видиж на сутринта ако си запали е от акумулатора ако неиска да завърти имаш некаква консумация.
Последна промяна от M1LEN на Нед 17 май 2009 23:14, променено общо 1 път.
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
M1LEN написа:Колега да не е издухал акумулатора и да плаче за нов.
Или замери дали зарежда алтернатора
viewtopic.php?f=5&t=115402&start=0 И аз минавам по твоя път
Последна промяна от stoqn_g60 на Нед 17 май 2009 23:21, променено общо 1 път.
- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
акумулатора е на 2 месеца колеги. А за алтернатора трябва да го закарам и да го замеря.
- zlostornika
- Автомобил:
- Двигател:
4ernata perla написа:акумулатора е на 2 месеца колеги. А за алтернатора трябва да го закарам и да го замеря.
Вземай един мултицет и мери. Няма какво да ходиш тук и там да ти мерят. Ако случайно има оттечка си извади всички бушони и ги слагай на ново, а един през това време да мери. Много проблеми съм имал с акумулатора и оттечки. Ако имаш ел. стъкла може да са ти клеясали копчетата. Само че стъклата мисля, че не минават през бушон. Ако имаш въпроси пиши.
- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
сетих се че имам познат които се занимава със стартери и алтернатори и утре ще отида да погледне за кво става на въпрос.
- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
колеги днес ходих до моя човек,замери ми дали ми зарежда акумулатора и каза че не зарежда. Пипна тук там и хоп готово. Оказа се че масата на алтернатора с е била окислила и не е давало маса.И каза да мина 100-тина км. и да отида пак да ми го замери. Благодаря на отзовалите се колеги. 

- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
отново падна и другия акумулатор за 1 ден. вече незнам кво да правя. пак ще отида да го замерят от каде краде ток да му се не види.
Сменихме ги докато работеше колата прибрах се изключих и след 10мин пак няма никои вкъщи.
тази смяна докато работят двигателите не трябва да се прави! "изгарят" регулаторите на напрежението , и от там да не зарежда!
много дърпат и аудио уредбите със вкл. панел ! незнам с каква уредба си?
тази смяна докато работят двигателите не трябва да се прави! "изгарят" регулаторите на напрежението , и от там да не зарежда!
много дърпат и аудио уредбите със вкл. панел ! незнам с каква уредба си?
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Без урУд и съвестен жичкаджия няма да минеш май.Хм,при толкова мераклийски ъпгрейди по машината...нема място където да не е пипнато,евентуално пускани нови кабели и т.н.Уред и упоритост,такива решения:бутни тук-там..,опа..опраи се...Докато не видиш доказана причина за токова утечка все ще си на късмет
И един пример:акум.74Ah,забравени габарити 12-14часа и нямаше яд с палене.Смятай ти каква утечка имаш, за да сдуха за минути!
Ако има по-голяма консумация,тогава видимо "цъка" искра от клемите при вкл. към акумулатора
И един пример:акум.74Ah,забравени габарити 12-14часа и нямаше яд с палене.Смятай ти каква утечка имаш, за да сдуха за минути!
Ако има по-голяма консумация,тогава видимо "цъка" искра от клемите при вкл. към акумулатора
Последна промяна от emo-gar на Сря 20 май 2009 22:46, променено общо 1 път.
- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
ми днес един от съседния блок които се занимава със инсталации, аларми,централни и т.н. ми прегледа кабелите и имаше проблем под таблото там при бушоните. Плюсовия кабел които отива към шалтера за отваряне на вратата(защото е без дръжки и се отваря с алармата) нямаше ток в него. Бил е прекъснат някаде и питаите ме как сме отворили колата. Вадих малкия джам които е зад шофьорската врата и са си търся уплатнение щото го резнах. абе изобщо големи ядове ще берем с тоя КР. Алтернатора зарежда когато си поиска. Запалих зарежда 12,30 което не е никакъв заряд,а след 10тина минути си зареждаше 14,3 което е нормално.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Е,при грохнала батерия няма как да е 14в.като запалиш,иска време да изравни и да понамалее зарядния ток..и мери при всички консуматори включени
И колега ЗАДЪЛЖИТЕЛНО търси веригите ПРЕДИ контактен ключ!И винаги в тоя случай лично аз посочвам лампата за багажника(мали кви поразии правииии...)-по-точно когато е откачена и кабела забутан някъде...
И колега ЗАДЪЛЖИТЕЛНО търси веригите ПРЕДИ контактен ключ!И винаги в тоя случай лично аз посочвам лампата за багажника(мали кви поразии правииии...)-по-точно когато е откачена и кабела забутан някъде...
Последна промяна от emo-gar на Сря 20 май 2009 22:56, променено общо 1 път.
- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Е,при грохнала батерия няма как да е 14в.като запалиш,иска време да изравни и да понамалее зарядния ток..и мери при всички консуматори включени
е така направихме колега.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Малко промених по-нагоре,четни го
- 4ernata perla
- Автомобил:
- Двигател:
emo-gar написа:Малко промених по-нагоре,четни го
е тя моита е свързана за момента и си свети нормално.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”