Слагане на централно на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
georgimalinow
Автомобил: VW GOLF 4
Двигател: 1.9 TDI 1998

Слагане на централно на Голф 4

Мнениеот georgimalinow » Чет 02 яну 2014 17:52

Здравейте колеги , карам голф 4-ка 1.9 ТДИ 100 коня 1998 година , колата е без заводско централно, и започна да ми писва всеки път да си щракам вратите отвътре , отключвам , заключвам... Та въпросът ми е мога ли да си сложа централно заключване , какво се купива , какво се прави... Бравите на вратите са обикновенни нямат моторче , нямам модол за централно... Та ако някой може да ми обясни по подробно как стават тези работи нека пише.. И някой ако има информация за сервизи които го правят в Пловдив или Пазарджик...

Благодаря предварително... icon_idea

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Re: Слагане на централно на Голф 4

Мнениеот vinixxx » Чет 02 яну 2014 21:49

не съм сигурен че четворките нямат централно :eek

georgimalinow

Мнениеот georgimalinow » Чет 02 яну 2014 22:00

Този няма , няма инсталация под корите няма нищо, екстрите му са само едни ел стъкла , които не са на вратите копчетата а отпред над буксата за диагностика, и изглежда преди е бил с ръчки за стъклата защото има тапа на кората на врата можеби където е била ръчката... Та се чудех дали има начин за централно...

Jack Krauser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jack Krauser » Чет 02 яну 2014 23:26

Купуваш си четири електрически машинки като тези:
Изображение
плюс аларма, която да ги управлява или само модул за централно заключване. За около 60-70 лева могат да се намерят авто-аларми със страшно много функции, които включват и централно заключване, а също и автоматично заключване на на вратите при потегляне и при излизане от автомобила.

Монтираш машинките във вратите, свързваш кабелите към блока за управление и това е.
Ако искаш всички врати да могат да се заключват от ключа на шофьорската врата, трябва да си купиш задължително машинки с 5 кабела. Тези които са само с 2 кабела могат да заключват и отключват само с дистанционно.

Според мен централното заключване с електрическите машинки е много по-надеждно, по-добро и по-безпроблемно отколкото фабричното вакуумно централно заключване с маркучите във вратите.

georgimalinow

Мнениеот georgimalinow » Чет 02 яну 2014 23:40

Това може ли да стане , че колата няма никаква инсталация и кабели за централно ... и на компютъра като я закачим не открива модул за централно...

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пет 03 яну 2014 0:07

Отиваш при някой алармаджия и за 100тина лева с всичко ще оправи работата, че и аларма ще имаш.

п.п Найстина има много постни четворки, виждал съм с механични огледала, с механични стъкла, без централно и куп други щуротии.

п.п2 колата ти не е 100 коня - или е 90 или 110, 100 конния ПД мотор е след 2001 година, и е бъкан с екстри ;)

georgimalinow

Мнениеот georgimalinow » Пет 03 яну 2014 0:13

Извинявам се 110 коня е , грешката е моя , иначе огледалата са механични да... само стъклата са ел... та и без централно , само климатик... общо взето това е :) А да питам като се слагат тея работи бърка ли се по компютъра на колата ?

Потребителски аватар
byi
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: AHF

Мнениеот byi » Пет 03 яну 2014 10:13

Здравей колега, аз съм като теб без фабрично централно и съм с машинките които колегата по горе е посочил + аларма която да ги управлява. Нямам идея колко струва и каква трябва да е алармата ама мисля, че на място ще ти кажат какво точно ти трябва. Относно ел. стъкалата, със сигурност са слагани допълнително а така описаните от теб ги слагат масово в Италия. Успех :beer

georgimalinow

Мнениеот georgimalinow » Пет 03 яну 2014 15:46

Колеги благодаря за информацията , тея дни ще се поинтересувам из пловдив къде ги правят , и ще отида видя... а иначе колата е внос от италия , и изглежда там е сглобявана :lock

rexxx
Автомобил: Golf 4 1.6 101k.
Двигател:

Мнениеот rexxx » Пет 03 яну 2014 19:33

Здравейте. Извинявам се че пиша в темата на колегата .
При мен колата си има всичко но аз отключвам с ключ и машинките ми правят проблеми и става една играчка... Искам да си сложа само модул за централно може ли да ми кажете къде да намеря фабричният модул и как да си го вържа .Понеже сме търсили в шофьорската врата но там има само единия кабел от централното за отключване май беше а другия неможахме да го намерим .Ако някой е вързвал и може да помогне..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”